Opublikowano 18 Października 201213 l Witam a u mnie pojawil sie inny problem .. po odlaczeniu akumulatora na 3 godziny .. potem jak pilot nie dzialal otworzylem drzwi z kluczyka zapalilem wcisnalem .. pilot sie nauczyl i zaczal dzialac , ale przestaly mi chodzic wszystkie funkcje komfortu czyli ani nie domkne szyb z kluczyka ani z pilota i tak samo szyberdachu ... mimo ze kodowanie jest takie jak bylo i wszystkie funkcje sa wlaczone .. oprocz pilota zeby dzialalo to musze cos z imo robic teraz???
Opublikowano 18 Października 201213 l Autor Witam a u mnie pojawil sie inny problem .. po odlaczeniu akumulatora na 3 godziny .. potem jak pilot nie dzialal otworzylem drzwi z kluczyka zapalilem wcisnalem .. pilot sie nauczyl i zaczal dzialac , ale przestaly mi chodzic wszystkie funkcje komfortu czyli ani nie domkne szyb z kluczyka ani z pilota i tak samo szyberdachu ... mimo ze kodowanie jest takie jak bylo i wszystkie funkcje sa wlaczone .. oprocz pilota zeby dzialalo to musze cos z imo robic teraz??? Było już tyle razy to omawiane... Po odłaczeniu aku silniczki w drzwiach gubią adaptację - wtedy jedna z funkcji komforotwych a mianowicie domykanie szyb drzwi nie działa. Siadasz wtedy na miejscu kierowcy i po kolei adaptujesz silniczki czyli: - szyba na maksa w dół i jak już zjedzie przytrzymujesz przycisk jeszcze kilka sekund - szyba na maksa w górę i znów jak dojedzie, też przytrzymujesz przycisk kilka sekund Oznaką prawidłowego zapisania adaptacji jest całkowite zamknięcie/opuszczenie szyby przy pojedynczym użyciu przycisku szyby (wyjątkiem jest sytuacja gdy przycisk jest uszkodzony - wtedy opcje komfortowe działają ale nie da się wysterować szyby pojedyńczym wciśnięciem).
Opublikowano 18 Października 201213 l ale przecierz te klucze wczesniej dzialaly z tym mk tylko w innej instalacji to co zgubily kod? a tak wogole to moj MK podobno obsluzyl by tylnie szyby elektryczne a alarm mi nie portzebny to moze moj MK moge zostawic? Są dwa rodzaje wykodowania się kluczy z MK: 1 - przez odłączenie zasilania (wtedy pomaga włożenie klucza do stacyjki, włączenie zapłonu, naciśnięcie przycisków na pilocie, wyłaczenie zapłonu i wyjęcie klucza) 2 - po wymianie MK (no bo skąd niby nowy sterownik ma znać transponder z którym nigdy wcześniej nie pracował). Nie podałeś oznaczenia Twojego MK... Ale skoro zapala oświetlenie nóg z przodu to znaczy, że jest zakodowany pod korby (na kanale 61 ustaw prawidłową wartość). Alarmu można nie kodować - reszta zadziała bez problemu. moj numer MK to CC
Opublikowano 18 Października 201213 l Autor ale przecierz te klucze wczesniej dzialaly z tym mk tylko w innej instalacji to co zgubily kod? a tak wogole to moj MK podobno obsluzyl by tylnie szyby elektryczne a alarm mi nie portzebny to moze moj MK moge zostawic? Są dwa rodzaje wykodowania się kluczy z MK: 1 - przez odłączenie zasilania (wtedy pomaga włożenie klucza do stacyjki, włączenie zapłonu, naciśnięcie przycisków na pilocie, wyłaczenie zapłonu i wyjęcie klucza) 2 - po wymianie MK (no bo skąd niby nowy sterownik ma znać transponder z którym nigdy wcześniej nie pracował). Nie podałeś oznaczenia Twojego MK... Ale skoro zapala oświetlenie nóg z przodu to znaczy, że jest zakodowany pod korby (na kanale 61 ustaw prawidłową wartość). Alarmu można nie kodować - reszta zadziała bez problemu. moj numer MK to CC Pisząc że działa tylko oświetlenie z przodu miałeś na myśli lampki w drzwiach czy te oświetlające nogi?
Opublikowano 18 Października 201213 l Witam a u mnie pojawil sie inny problem .. po odlaczeniu akumulatora na 3 godziny .. potem jak pilot nie dzialal otworzylem drzwi z kluczyka zapalilem wcisnalem .. pilot sie nauczyl i zaczal dzialac , ale przestaly mi chodzic wszystkie funkcje komfortu czyli ani nie domkne szyb z kluczyka ani z pilota i tak samo szyberdachu ... mimo ze kodowanie jest takie jak bylo i wszystkie funkcje sa wlaczone .. oprocz pilota zeby dzialalo to musze cos z imo robic teraz??? przepraszam nie znalalzem tego widocznie zle szukalem ale dziekuje za pomoc .. mam nadzieje ze jak szyby rusza to i szyber dach tez pojdzie bo wtedy dzialal .. Było już tyle razy to omawiane... Po odłaczeniu aku silniczki w drzwiach gubią adaptację - wtedy jedna z funkcji komforotwych a mianowicie domykanie szyb drzwi nie działa. Siadasz wtedy na miejscu kierowcy i po kolei adaptujesz silniczki czyli: - szyba na maksa w dół i jak już zjedzie przytrzymujesz przycisk jeszcze kilka sekund - szyba na maksa w górę i znów jak dojedzie, też przytrzymujesz przycisk kilka sekund Oznaką prawidłowego zapisania adaptacji jest całkowite zamknięcie/opuszczenie szyby przy pojedynczym użyciu przycisku szyby (wyjątkiem jest sytuacja gdy przycisk jest uszkodzony - wtedy opcje komfortowe działają ale nie da się wysterować szyby pojedyńczym wciśnięciem). przepraszam zle szukalem i nic mi nie wyskakiwalo na ten temat .. ale dziekuje za podpowiedz. mam nadzieje ze jak szyby rusza to i szyber bedzie dzialal jak wczesniej
Opublikowano 18 Października 201213 l Autor Witam a u mnie pojawil sie inny problem .. po odlaczeniu akumulatora na 3 godziny .. potem jak pilot nie dzialal otworzylem drzwi z kluczyka zapalilem wcisnalem .. pilot sie nauczyl i zaczal dzialac , ale przestaly mi chodzic wszystkie funkcje komfortu czyli ani nie domkne szyb z kluczyka ani z pilota i tak samo szyberdachu ... mimo ze kodowanie jest takie jak bylo i wszystkie funkcje sa wlaczone .. oprocz pilota zeby dzialalo to musze cos z imo robic teraz??? przepraszam nie znalalzem tego widocznie zle szukalem ale dziekuje za pomoc .. mam nadzieje ze jak szyby rusza to i szyber dach tez pojdzie bo wtedy dzialal .. Było już tyle razy to omawiane... Po odłaczeniu aku silniczki w drzwiach gubią adaptację - wtedy jedna z funkcji komforotwych a mianowicie domykanie szyb drzwi nie działa. Siadasz wtedy na miejscu kierowcy i po kolei adaptujesz silniczki czyli: - szyba na maksa w dół i jak już zjedzie przytrzymujesz przycisk jeszcze kilka sekund - szyba na maksa w górę i znów jak dojedzie, też przytrzymujesz przycisk kilka sekund Oznaką prawidłowego zapisania adaptacji jest całkowite zamknięcie/opuszczenie szyby przy pojedynczym użyciu przycisku szyby (wyjątkiem jest sytuacja gdy przycisk jest uszkodzony - wtedy opcje komfortowe działają ale nie da się wysterować szyby pojedyńczym wciśnięciem). przepraszam zle szukalem i nic mi nie wyskakiwalo na ten temat .. ale dziekuje za podpowiedz. mam nadzieje ze jak szyby rusza to i szyber bedzie dzialal jak wczesniej Tak - powinno działać. Ewentualnie sprawdź kodowanie w adaptacjach na kanale 62 - oprócz tego zamknij i otwórz szyber.
Opublikowano 18 Października 201213 l Pisząc że działa tylko oświetlenie z przodu miałeś na myśli lampki w drzwiach czy te oświetlające nogi? mialem na mysli ze jak po zalozeniu nowej instalacji otworze drzwi przednie to zapalaja sie lampki w suficie a na tylnie nie raguja ale to pewnie dlatego ze teraz mam instalacje na 4 szyby a w drzwiach jeszcze nie zmienilem instalacji i silniczkow nima wlasnie czekam na przesylke a klucze juz wkodowalem i dzialaja ale narazie bez tylnich drzwi wiec problem chyba bede mial rozwiazany WIELKIE dzieki za pomoc
Opublikowano 18 Października 201213 l Autor Pisząc że działa tylko oświetlenie z przodu miałeś na myśli lampki w drzwiach czy te oświetlające nogi? mialem na mysli ze jak po zalozeniu nowej instalacji otworze drzwi przednie to zapalaja sie lampki w suficie a na tylnie nie raguja ale to pewnie dlatego ze teraz mam instalacje na 4 szyby a w drzwiach jeszcze nie zmienilem instalacji i silniczkow nima wlasnie czekam na przesylke a klucze juz wkodowalem i dzialaja ale narazie bez tylnich drzwi wiec problem chyba bede mial rozwiazany WIELKIE dzieki za pomoc Zakoduj tył na elektrykę z tyłu (adaptacje MK, kanał 61). Natomiast oświetlenie w podsufitce nie ma znaczenia czy masz 2 szyby w prądzie czy 4... Albo masz te lampki wyłączone, albo popalone, albo coś się stało z wiązką która je zasila... Światło w bagażniku działa?
Opublikowano 18 Października 201213 l Sprawdzałem dzisiaj mam moduł komfortu o nr. 8E0 959 433 CB. Pisze tam że ma podświetlenie nóg i elektryczne szyby z tylu/lub korby (mam korby). Czyli mając ten moduł mogę rezać podświetlenie nóg i elektryczne szyby z tyłu? Czy da się zaprogramować domykanie szyb z pilota ?
Opublikowano 18 Października 201213 l Autor Sprawdzałem dzisiaj mam moduł komfortu o nr. 8E0 959 433 CB. Pisze tam że ma podświetlenie nóg i elektryczne szyby z tylu/lub korby (mam korby). Czyli mając ten moduł mogę rezać podświetlenie nóg i elektryczne szyby z tyłu? Czy da się zaprogramować domykanie szyb z pilota ? CB to full opcja (obsluży wszystko).
Opublikowano 28 Października 201213 l witam dokladalem elektr szyby z tylu i jak przekodowalem moj komfort to z CC nr zmienil mi nr na CR to tak ma byc to znaczy ze teraz ten komfort obsluzy alarm i pakiet oswietlenia nog ?
Opublikowano 29 Października 201213 l Autor witam dokladalem elektr szyby z tylu i jak przekodowalem moj komfort to z CC nr zmienil mi nr na CR to tak ma byc to znaczy ze teraz ten komfort obsluzy alarm i pakiet oswietlenia nog ? Tak. Zależnie od aktualnie podłączonego systemu - zdarza się, że MK zmienia swoje oznaczenie. To jakiś bug w sofcie ale wszystko działa jak należy.
Opublikowano 21 Listopada 201213 l Witam Posiadam moduł nr 8E0 959 433 J. Fabrycznie przod elektryka, tyl korba, bez oswietlenia. Przy zmianie fabrycznych foteli na Recaro zamontowalem rowniez boczki z pakietem oswietlenia. Po podlaczeniu wszystko dziala. Bralem pod uwage zmiane MK ale potwierdzam ze modul obsluje ten pakiet:)
Opublikowano 27 Listopada 201213 l WitamPosiadam moduł nr 8E0 959 433 J. Fabrycznie przod elektryka, tyl korba, bez oswietlenia. Przy zmianie fabrycznych foteli na Recaro zamontowalem rowniez boczki z pakietem oswietlenia. Po podlaczeniu wszystko dziala. Bralem pod uwage zmiane MK ale potwierdzam ze modul obsluje ten pakiet:) Pisząc "boczki z pakietem oświetlenia" masz na myśli boczki drzwi, czy pakiet oświetlenia nóg - lampki pod deską i siedzeniami? Jeśli to drugie to czy miałeś wcześniej aktywny kanał 61 w adaptacji, czy dopiero się uaktywnił po podłączeniu lampek? Ja mam moduł J i u mnie kanał 61 jest nieaktywny.
Opublikowano 28 Listopada 201213 l Autor WitamPosiadam moduł nr 8E0 959 433 J. Fabrycznie przod elektryka, tyl korba, bez oswietlenia. Przy zmianie fabrycznych foteli na Recaro zamontowalem rowniez boczki z pakietem oswietlenia. Po podlaczeniu wszystko dziala. Bralem pod uwage zmiane MK ale potwierdzam ze modul obsluje ten pakiet:) Ja mam moduł J i u mnie kanał 61 jest nieaktywny. Możliwe, że kolega ma fizycznie inny moduł niż J - a z uwagi na zakodowane funkcje, przełączył się na taki właśnie wariant.
Opublikowano 29 Listopada 201213 l WitamPosiadam moduł nr 8E0 959 433 J. Fabrycznie przod elektryka, tyl korba, bez oswietlenia. Przy zmianie fabrycznych foteli na Recaro zamontowalem rowniez boczki z pakietem oswietlenia. Po podlaczeniu wszystko dziala. Bralem pod uwage zmiane MK ale potwierdzam ze modul obsluje ten pakiet:) Ja mam moduł J i u mnie kanał 61 jest nieaktywny. Możliwe, że kolega ma fizycznie inny moduł niż J - a z uwagi na zakodowane funkcje, przełączył się na taki właśnie wariant. A kolega pisze o boczkach drzwi więc z MK nie ma to za wiele wspólnego bo odpala to na każdym module.
Opublikowano 29 Listopada 201213 l Autor WitamPosiadam moduł nr 8E0 959 433 J. Fabrycznie przod elektryka, tyl korba, bez oswietlenia. Przy zmianie fabrycznych foteli na Recaro zamontowalem rowniez boczki z pakietem oswietlenia. Po podlaczeniu wszystko dziala. Bralem pod uwage zmiane MK ale potwierdzam ze modul obsluje ten pakiet:) Ja mam moduł J i u mnie kanał 61 jest nieaktywny. Możliwe, że kolega ma fizycznie inny moduł niż J - a z uwagi na zakodowane funkcje, przełączył się na taki właśnie wariant. A kolega pisze o boczkach drzwi więc z MK nie ma to za wiele wspólnego bo odpala to na każdym module. Fakt - nie doczytałem.
Opublikowano 28 Grudnia 201213 l Nijak nie umien sobie poradzić z policzeniem tego kodowania.... mam sterownik komfortu 8E0 959 433 BA a kodowanie: 06976 jak to zdekodować?
Opublikowano 28 Grudnia 201213 l Normalnie, sumujesz opcje i zatwierdzasz nową wartość. A przeczytałeś dokładnie pierwsze strony? Napisz ewentualnie jak Ty to rozumiesz i co chcesz konkretnie zmienić? To Ci rozjaśnię.
Opublikowano 28 Grudnia 201213 l może być np takie: +64 – aktywacja dodatkowych funkcji modułu komfortu (możliwość otwierania/zamykania szyb oraz szyberdachu przy pomocy zamka w drzwiach i pilota +256 – aktywacja czujników zbicia tylnych bocznych szyb (tylko dla nadwozia Avant wyposażonego w fabryczny alarm) +512 – potwierdzenie udanego zamknięcia wszystkich zamków przy pomocy pilota przez pojedyncze mrugnięcie kierunkowskazami +2048 – zasady dot. zasilania podnośników szyb (po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka ze stacyjki podnośniki szyb będą zasilane jeszcze przez 10 minut lub do czasu aż nie zostaną otwarte drzwi) +4096 – dodatkowe funkcje przeciwwłamaniowe W przypadku otwierania auta kluczykiem zostaną odblokowane tylko drzwi kierowcy, pozostałe drzwi i zamki zostaną odblokowane po włączeniu zapłonu. W przypadku gdy auto posiada fabryczny alarm po otwarciu drzwi kierowcy kluczykiem – zapłon musi zostać włączony w ciągu 15 sekund (w przeciwnym przypadku nastąpi wyzwolenie alarmu). Dodając te wszystkie liczby wyjdzie Twoja liczba kodowania czyli 06976:)