Opublikowano 2 Lutego 201313 l Tak - potwierdzam, że moduł AR nie obsługuje pakietu. Zamiast AR możesz użyć AT lub BA (a także BC i BD, tyle że w nich po prostu nie zakodujesz alarmu). Dzięki! Jeżeli z tyłu mam korby, to w grę wchodzą tylko moduły BA i BD, ale dodatkowo w module BD muszę z kodowania odjąć jedynkę, żeby dezaktywować alarm. Dobrze rozumuję? zgadza sie:wink:
Opublikowano 2 Lutego 201313 l Super! Zbieram graty i montuję. Ma ktoś namiary na kogoś z allegro, kto sprzedaje odpowiednie konektory do kostki T16h II, bo podejrzewam, że w aso tylko z zaciśniętymi kabelkami o skąpej długości?
Opublikowano 4 Lutego 201313 l Ma ktoś zdjęcie pinów jakie są w kostkach podłączonych do modułu komfortu?
Opublikowano 11 Lutego 201313 l 8E0 959 433 AQ - 433MHz, korby tył,jest mozliwosc zamykania i otwierania szyb z pilota?pozdro
Opublikowano 12 Lutego 201313 l 8E0 959 433 AQ - 433MHz, korby tył,jest mozliwosc zamykania i otwierania szyb z pilota?pozdro a to nie jest dostępne w każdej opcji MK??? Pamiętać trzeba tylko, że np po odpięciu akumulatora i po ponownym jego podpięciu należy "zaprogramować" (choć to duże słowo) silniczki od szyb. Tzn. trzymać przycisk do opuszczenia szyby do momentu, aż szyba się opuści i będzie słychać delikatne kliknięcie silniczka (coś w stylu dźwięku przekaźnika), a następnie zrobić to samo w drugą stronę tzn do góry - czynności powtórzyć z każdą szybą. aha. i jeszcze jedna uwaga - szyby zamykają się/otwierają podczas trzymania na pilocie przycisku zamykania/otwierania auta, a nie tylko po jego jednokrotnym "szybkim" naciśnięciu
Opublikowano 15 Lutego 201313 l panowie jest możliwośc zakodowania tak modułu aby podczas zadziałania abs przy hamowaniu zaświeciły się światła awaryjne??
Opublikowano 18 Lutego 201313 l Kolego mam moduł komfortu 8e1 959 801 funkcjonalnośc tego modułu. Pomozesz?
Opublikowano 18 Lutego 201313 l Autor Kolego mam moduł komfortu 8e1 959 801 funkcjonalnośc tego modułu. Pomozesz? To silniczek drzwi kierowcy - full opcja.
Opublikowano 24 Lutego 201313 l Nie wiem czy to dobry temat , ale przedstawie mój problem MK mam zakodowany na ryglowanie zamków po przekroczeniu 10km/h, opcja dla mnie bardzo ważna ze względu na bezpieczeństwo - wożę z tyłu małe dziecko +32 – blokada zamków wszystkich drzwi po przekroczeniu 10km/h (zamki zostają otwarte dopiero po wyjęciu kluczyka z zapłonu, bądź przez manualne otworzenie drzwi przy pomocy przycisków zamka centralnego w tapicerce drzwi kierowcy) Problem polega na tym, że w momencie kiedy wyciągnę kluczyk ze stacyjki odryglowują się wszystkie zamki oprócz zamka lewego w tylnych drzwiach. W tych drzwiach trzeba pociągnąć klamkę wewnętrzną 2-krotnie żeby wydostać się na zewnątrz. VAG cały czas sygnalizuje błąd [color=#000000][font=Verdana]01561 - Left Rear Door- Lewe Tylne drzwi [/font][/color] [color=#000000][font=Verdana]59-10 - Can't Unlock - Intermittent -Nie można odblokować - Przerywany[/font][/color] Kasowanie nie pomaga, bład powraca zawsze. Czy to problem z mikrostykiem w samym zamku? Można to jakoś rozebrać i przeczyścić czy czeka mnie wymiana zamka? Dodam, ze z pilota oraz guzika centralnego wewn. otwierać mogę bez problemu wszystkie zamki, tak samo jak zamykać . Jedynie przy zakodowaniu MK na ryglowanie automatyczne występuje ten problem, dziwne to trochę dla mnie..
Opublikowano 24 Lutego 201313 l domi - próbować go wyczyścić czy wymieniać cały zamek? możesz czyśić tyle że prze... go wytargać
Opublikowano 24 Lutego 201313 l domi - próbować go wyczyścić czy wymieniać cały zamek? możesz czyśić tyle że prze... go wytargać to wymieniam na nowy (uzywany) albo zobacze ile w aso i zainwestuje w nowke
Opublikowano 2 Marca 201313 l Ja mam sterownik AS i nie działają u mnie funkcje +32 – Komfortowe otwieranie szyberdachu pilotem +128 – Komfortowe otwieranie szyberdachu kluczykiem A domyślnie miałem zakodowaną wartość 06976 Kodując według wzorów nie dawało mi się zakodować pojedynczego mrugnięcia kierunkami podczas zamykania drzwi, więc musiałem powrócić do wartości domyślnej i nie wiem co ona mi daje, bo z wyliczeń nie wychodzi mi taka liczba
Opublikowano 2 Marca 201313 l Autor Ja mam sterownik AS i nie działają u mnie funkcje+32 – Komfortowe otwieranie szyberdachu pilotem +128 – Komfortowe otwieranie szyberdachu kluczykiem A domyślnie miałem zakodowaną wartość 06976 Kodując według wzorów nie dawało mi się zakodować pojedynczego mrugnięcia kierunkami podczas zamykania drzwi, więc musiałem powrócić do wartości domyślnej i nie wiem co ona mi daje, bo z wyliczeń nie wychodzi mi taka liczba Wychodzi wychodzi... tylko źle policzyłeś. Może inaczej - masz fabryczny alarm?
Opublikowano 2 Marca 201313 l Wychodzi wychodzi... tylko źle policzyłeś. Może inaczej - masz fabryczny alarm? No właśnie nie posiadam alarmu
Opublikowano 2 Marca 201313 l Autor Wychodzi wychodzi... tylko źle policzyłeś. Może inaczej - masz fabryczny alarm? No właśnie nie posiadam alarmu W takim razie zakoduj 6720 jako główne kodowanie MK. W adaptacjach na kanale 62 zakoduj wartość 255.