Opublikowano 7 Grudnia 20169 l Czytałem. Nikt nie napisał jakie będą problemy po podłączeniu sterownika który obsługuje El szyby których auto nie posiada. Czy będzie wywalać błąd na desce czy będzie tylko błąd w sterowniku, czy może w ogóle nie będzie działać. Bo za BD trzeba zapłacić ok 400 a BC za 120. AR który posiadam jest nie osiągalny. A chciałbym mieć podświetlane nogi.
Opublikowano 8 Grudnia 20169 l Bzdura z tymi cenami. Ja sprzedałem AR za 100, a BD kupiłem za 150. Pisz na forum do kolegi Rafal1988Lodz, na bank będzie miał w dobrej cenie. Jeśli masz korby z tyłu, to musisz kupić moduł, który obsługuje korby i tyle.
Opublikowano 17 Grudnia 20169 l Przeczytałem dosłownie wszystkie posty z tego tematu. Trochę było czytania :-P Nie znalazłem jednak odpowiedzi na moje pytanie. Jaki pilot powinienem zakupić? Kupiłem auto w komplecie którego był tylko jeden pilot i nie działa. Próbowałem go zakodować ale nie widzi go. Zakupiłem 8Z0837231D. Nie działa. Z samochodem dostałem 8Z0837231. Czy są jeszcze jakieś inne modele? Mój MK to J. Autko modelowo 2001. Korby z tyłu. Brak alarmu. Kodowania kluczyków próbowałem w vcds oraz u kolegi na odis.
Opublikowano 17 Grudnia 20169 l Sprawdź w vcds w kanale 7 adaptacji czy komfort w ogóle widzi Ci ten kluczyk... Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 17 Grudnia 20169 l moduł jest VER 1 a kluczyk masz VER 2. Sprawdź rozpiskę modułów z pierwszej strony. Nie będzie pasował, musisz szukać kluczyka bez literki Centralny zamek (wersja I* – do końca czerwca 2002, do VIN 8E*3*100000)Centralny zamek (wersja II* – od lipca 2002, od VIN 8E*3*100001) * - W B6 są dwa różne modele centralnego zamka – nie są ze sobą kompatybilne. Szukając modułu zastępczego należy kierować się powyższym podziałem (zakup komfortu z inną wersją, np. mieliśmy moduł AQ a kupiliśmy BA – zaowocuje brakiem możliwości przypisania kluczyka do centralki). Edytowane 17 Grudnia 20169 l przez GreGoriO
Opublikowano 18 Grudnia 20169 l W vcds w kanale 07 cisza. To że nie pasują to już wiem. Ale jaki model kluczyka potrzebuję? Czy to będzie 8Z0837231? Czy jeszcze jakiś będzie pasować?
Opublikowano 18 Grudnia 20169 l To rozumiem. Czytać umiem. Ale nadal nie mam konkretnej odpowiedzi jaki model kluczyka odpowiada wersji I a jaki wersji II. Bo jakbyś doczytal to mam już dwa różne od audi a4 b6 i żaden nie działa.
Opublikowano 18 Grudnia 20169 l musisz szukać kluczyka bez literki Proszę odpowiedź. Przeczytałem ze zrozumieniem to, co napisałeś. Jeśli MK nie widzi Twojego kluczyka, który dostałeś do auta - albo nie żyje bateria, albo po prostu sam kluczyk zaśpiewał anielski orszak
Opublikowano 26 Grudnia 20169 l witam moduł AD - uruchomi pakiet oswietlenie? niby jest opisane w pierwszym poscie i elektryczne szyby tył, czy lepiej zmienic na BC lub AT, i adaptowac szyby tył, oswietlenie i klucz b7 ?
Opublikowano 26 Grudnia 20169 l Witam Panowie . Posiadam B7 2005 r. nie można zakodować pilotów z powodu uszkodzonego MK (bynajmniej tak twierdzi elektryk) , szukam takie modelu jaki jest u mnie 8E0959433BP , tego modelu jest strasznie mało a ceny w porównaniu do innych to kosmos inne ceny do 200 zł a ten mój 450 - 500 zł Moje pytanie brzmi : czy moge zamiast tego modelu zamontować jakiś inny ? z góry dziękuję za odpowiedzi
Opublikowano 26 Grudnia 20169 l Z końcówką BG i CC wg pierwszej strony bo twój obsługuje elektryczne szyby z tyłu lub korby bądź każdy inny byle pracował w 433 mhz oczywiście patrz na wariant dla B7 .sam mialem w b6 modul AC i zamontowałem AJ Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Grudnia 20169 l przez marky2552
Opublikowano 29 Grudnia 20169 l Uzupełnienie pierwszego postu: Moduł AN (B6) obsługuje na 100% elektrykę tył i pakiet światło. Co do alarmu zerknę jutro, jak mi auto przyjedzie na wymianę Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 5 Stycznia 20179 l Witam mam moduł AR domykanie przednich szyb z pilota podświetlany podłokietnik i kratki moje pytanie czy obsłuży elektryczne szyby z tyłu i światło w dzwiach. Pzdr
Opublikowano 5 Stycznia 20179 l Witam mam moduł AR domykanie przednich szyb z pilota podświetlany podłokietnik i kratki moje pytanie czy obsłuży elektryczne szyby z tyłu i światło w dzwiach. Pzdr Tak, czytaj pierwsza strona
Opublikowano 7 Stycznia 20179 l AR/AS nie obsłuży podświetlanych nóg, w drzwiach będziesz miał światełko.
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l witam :-) Chcialem zapytac was o moj moduł 8E0959433CK posiadam tempomat, centralny zamek, czujnik deszczu, czujnik zmierzchu, fotochrom, podswietlanie kratek nawiewu. Chcial bym zapytac czy moge zstawic sobie podwietlenie lampek w dzwiach ?? gdzie mam podpiac sie najlepiej ?? i jeszcze jedno pytanie :)\ potrzebuje dowiedziec sie ktory kabel i gdzie go znajde najlepiej do inpulsa na automat rozrusznika z góry dzieki za odp
Opublikowano 19 Stycznia 20179 l MK nie ma nic wspólnego z lampkami w drzwiach , trochę nie wyraźnie piszesz, jeśli masz na myśli lampki czerwoną i białą i masz wszystkie szyby elektryczne to z przodu zasilanie bierzesz ze sterownika drzwi pin 13 masa pin 21 kostka 32-pinowa z tyłu lampka biała zasilanie pin 2 kostka 16-pinowa brązowa lampka czerwona pin 2, masa wspólna pin nr 6 w tej samej wtyczce