Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] 1.8T quattro Drift :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. od jakiegos czasu mam juz 1.8tq ale zastanawiam sie czy mozliwe jest w takim napedzie bez zadnych modow wprowadzic autko w poslizg na np mokrym asfalcie. ?

jakis czas temu widzialem na youtube jak gosciu na rondzie wlasnie dawal rade :)

jak ktos probowal niech sie pochwali :)

pozdro

Opublikowano

najpierw popróbuj na szutrze, na asfalcie bedzie ciężko ze 150kM

Opublikowano

na mokrym da rade :>

Opublikowano

owszem, da rade, ale zbyt mocno obiąży sprzęgło

Opublikowano

co racja to racja - w końcu tu 4 kółka wchodzą w grę

Opublikowano
  • Autor

a znacie jakies techniki wprowadzania quattro w poslizg? bo o ile wiem reczny powoduje zatrzymanie wszystkich kol ?

Opublikowano

jak auto jest na biegu - tak

jak na luzie - nie

Opublikowano

:hi:

kurnia szkoda furacza. :confused4:

to nie jest samochód do driftu, rozumiem szaleństwa zimowe, to jest ich żywioł, ale nie asfalt.

Pany nie niszczyć OOOO :no:

pozdro :notworthy:

Opublikowano

a znacie jakies techniki wprowadzania quattro w poslizg? bo o ile wiem reczny powoduje zatrzymanie wszystkich kol ?

szarpnij raz w lewo, raz w prawo szybko kierownica i zobaczysz jaka bedziesz mial zabawe :evil:

Opublikowano

Do takich celów to się kupuje BMW E36 z tylnym napędem. W audi taka jazda nie przystoi :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

nie pytam zeby odrazu jechac na jakies konkursy driftu :gwizdanie: bmw jakos mnie nigdy nie krecilo.. na lodzie czy sniegu to inna bajka, troche wiecej gazu i juz mozna bokiem smigac :)

co myslicie o tym :

?

pozdro

Opublikowano

Skrajny debilizm, w ruchu ulicznym :thumbdown:

Opublikowano

Głupich nie sieją, sami się rodzą niestety ;(

Opublikowano

żeby driftować q z małą mocą na mokrym wystarczy w łuku strzelić ze sprzęgła tzn. jedziesz w skręcie - wciskasz sprzęgło i dodając mocniej gazu puszczasz sprzęgło i to nie prawda że q nie nadaje się do driftu inaczej wszystkie te popisy samochodów WRC nie byłyby tak efektowne.

Jest jeszcze tzw. Skandynawski flip czyli dohamowanie przed samym zakrętem ze skrętem kierownicy w przeciwną stronę niż zakręt a następnie w stronę zakrętu już w poślizgu.

A tu jest koleś co bawi się w zawody driftowe w QUATTRO:

Opublikowano

jasne ze mozna q driftowac, ale to nie jest latwe bo szybko sie prostuje w zwiazku z ciagnieciem przodu. Na suchym przy takiej mocy nie ma szans na utrate przyczepnosci

Opublikowano

Q jest paskudne pod jednym względem

w jednej sekundzie z podserowności przechodzi w nadsterownośc

wk***ia mnie to strasznie, ale cóz takie są przyjemności z posiadania Q

Opublikowano

Q jest paskudne pod jednym względem

w jednej sekundzie z podserowności przechodzi w nadsterownośc

wk***ia mnie to strasznie, ale cóz takie są przyjemności z posiadania Q

bo jak dajesz buta w podsterownosci a w nadsterownosci go ujmiesz to taki jest efekt wiec cale te 2 fazy na pelnym bucie trzeba :hi:

Opublikowano
a znacie jakies techniki wprowadzania quattro w poslizg?

znamy , min. 200KM i szpery......

żeby driftować q z małą mocą na mokrym wystarczy w łuku strzelić ze sprzęgła tzn. jedziesz w skręcie - wciskasz sprzęgło i dodając mocniej gazu puszczasz sprzęgło i to nie prawda że q nie nadaje się do driftu inaczej wszystkie te popisy samochodów WRC nie byłyby tak efektowne.

chyba nie do konca wiesz co piszesz , przy malych mocach lepiej te zabawy zostawic na snieg bo na asfalcie to sobie tylko kuku mozna zrobic :wink4: innymi solo szkoda auta...

Opublikowano

najpierw kolego spróbuj potrenować na sniegu lub szutrze a potem na mokrym asfalcie

jesli załapiesz jak bezproblemu wprowadzac auto w poslizg na sniegu badz szutrze próbuj na mokrym asfalcie ale watpie by było to takie efektowne i długie bo niestety ciagna tu 4 kola które szybko rozpedzaja auto i wyciagaja je z poslizgu a do pełnego poslizgu i jego utrzymania jest niestety potrzebna dosc spora moc ( ponad 200 KM )

ogolnie to dałbym sobie spokój z driftem na asfalcie bo audi do tego jest zbyt delikatne

btw kiedys jechałem z kumplem Impreza STi 280 KM i na asfalcie szlo to fajnie bokiem ale tez trzeba umiec i miec spore stado pod maska które wtedy niestety duuuuzo pije :naughty:

pozdro

Opublikowano

To Audi ma cos porobione w napędzie noi ma MOC ponad norme :kox:

Tu projekt

http://www.almracing.com/audis2.html

Zawsze mozna pomodzić w napedzie :naughty: