Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dlaczego banany najszybciej padają -czy czas na lemforder?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie tak jak w temacie i jaka jest Wasza opinia o Lemforder słyszałem ze sa najlepsze ale koszt jest spory :wallbash: a pojedynczych sie nie opłaca najlepiej kpl z tego co widziałem najtanszy na all 1200zł.jaka jest roznica w przelocie. potrzebuje opini osoby ktora zmieniła z tych z nizszych połek

Opublikowano

Tu masz wszystko opisane: http://www.a4-klub.pl/smf/all_ranking_wahaczy-t11963.0.html;msg146097#msg146097

I nie kupuj podejrzanie tanich lem-ów z allegro bo też będą podróby i później tylko będziesz narzekał że LEM jest do d*py bo Ci po 20 tys. km padło zawieszenie.

Poczytaj kilka ostatnich stron tego wątku co Ci podałem.

Opublikowano
  • Autor

nie wywnioskuje nic logicznego poza tym ze zestaw bez nazwy za 500 zł sie do niczego nie nadaje chyba ze 2-3 miesiące.w lemf tez niewiem czy warto bo po pierwsze mozna nie kupic oryginału a nawet jeśli już sie znajdzie to kupa kasy a przy naszych drogach to :shocked: byłoby przykro 2tyś zł.ile ludzi tyle opini, różne drogi,style jazdy więc nie da sie jednoznacznie określic ile na jakich. może niech bedzię to MS http://moto.allegro.pl/item1039328537_wahacz_wahacze_wahaczy_master_sport_audi_a4_a6_vw.html koszt przyzwoity gwarancja i firma nie anonimowa

Opublikowano

…oszczędzanie jest dla bogatych, ponieważ płaci się dwa razy :wink4:

Zrób jak uważasz, kupisz wahacze z tej aukcji przejeździsz 3-4 miesiące i znowu będziesz musiał jakiś wymieniać. Co z tego że masz gwarancje jak będziesz musiał płacić za każdym razem za wymianę. A jak kupisz Lemki to troszkę km możesz nawinąć bez stresu.

Opublikowano

KOLEGO POLECAM TE TAŃSZE JEŻELI MASZ TROCHĘ POJĘCIA O WYMIANIE BO Z CENĄ Lemforder PRZESADZAJĄ I TO DOBRZE A NA NASZE DROGI TO TYLKO GĄSENNCE POLECA :good:M JAK NIE PĘKNIE OGNIWO TO BĘDZIE DOBRZE.[br]Dopisany: 13 Maj 2010, 18:53_________________________________________________ :good:

Opublikowano

Dziwne że ja jakoś na Lem-ach przejechałem już 70 tys. km odkąd kupiłem auto a ile jeździło w DE na nich to nie wiem i wymieniłem w zeszłym roku tylko górę i 2 końcówki drążków kierowniczych bo reszta była ok i tak jest do dziś.Więc proszę nie piszcie głupot i nie porównujcie porządnego zwieszenia do jakiegoś MASTER SPORT bo raczej nie ma czego porównywać.Więc co wychodzi taniej wymieniać 2 lub 3 razy tańsze zawieszenie czy zrobić raz ale porządnie i mieć spokój na parę lat.Co do podróbek Lem-a to oczywiście że są ale jak ktoś myśli że trafił okazję bo kupił zestaw za 1000 zł i jeszcze wierzy że to oryginał to o czym my tu mówimy.Nie ma problemu żeby kupić oryginał np: w Inter-carsie czy u kolegi z forum TOM77 tylko trzeba zapłacić trochę więcej ale ma się pewność że to oryginał.

Opublikowano

do jakiegoś MASTER SPORT

akurat w tym wypadku musze ci powiedzieć ze duuuużo osób z forum jeździ na MS i nie narzeka.

ZASADA W B5 JEST TAKA ZE JAK JUZ WYMIENISZ WAHACZE PO RAZ PIERWSZY TO CZEKA CIE WYMIANA PRAKTYCZNIE CO ROKU :wink4:

Jeździłem na MS i dopóki nie rozbili mi auta to nic sie nie działo , osobiście wole kupić 3kpl MS niz jeden Lemków , napewno dłużej pojeżdże , zwłaszcza ze mozna zawieszenie wymienić samodzielnie pod blokiem wypijając w międzyczasie na lajcie 6 bronków :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

No ja nie mam na takie zabawy czasu dlatego wole wymienić raz i mam spokój ale jak kto woli.

Opublikowano

No ja nie mam na takie zabawy czasu dlatego wole wymienić raz i mam spokój ale jak kto woli.

bardziej mi chodzi o to że mozna trafić podróbki Lemków a jest ich bardzo duzo , nawet w "pewnych" hurtowniach , i przykro byłoby wywalić 1700pln a dostać coś słabszego od MS za 550pln :gwizdanie:

Opublikowano

No mnie się jeszcze w IC podróbek nie udało kupić dlatego nic i nikt nie jest w stanie mnie przekonać do kupna tańszego zawieszenia no chyba że zobaczę na własne oczy że wytrzymało tyle co mój Lem to się wtedy będę zastanawiał a jak narazie to nie ma czego porównywać.

Opublikowano

Ja wymienialem wahacz teraz na ori (góra). okazalo sie ze mam wszystkie ori jeszcze :blink:.

Dzik ma ori Lema w bdb cenie.

Opublikowano

Kupiłem auto 3 lata temu, pojeździłem rok i zawieszenie sie zaczelo odzywać. Okazało sie,że wszystko jeszczd oryginalne czyli zrobilo w niemczech niecałe 200tys. wymienilem częsc 2 lata temu, teraz reszte na LEMY oczywsićie. Jasne, że zaplaciłem swoje ale wiem co mam (albo bynajmniej tak mysle :gwizdanie:) Co oryginal to oryginal i tez nie widzi mi sie wymienianie co chwile tanszego. Raz i porzadnie. To moje zdanie...

Opublikowano

Właśnie jestem po wymianie całego zawieszenia. Wsadziłem SVAG'a. Kupione w hurtowni - koszt niecałe 1100 zł po maks rabacie.

Opublikowano

Ja kupiłem na Allegro LMO z znaczkami audi gość się zaklinał że ORYGINAŁ a po przejechaniu 5 tyś km padły dwa dolne proste a po przejechaniu 15 tyś km padła reszta gość wymienił mi tylko te dolne proste które padły mi w tamtym roku a teraz jak padła reszta to odmówił wymiany NIE KUPUJCIE NA ALLEGRO tych PODRÓB LEMFORDERA............ :hi:

Opublikowano

Kupujcie to na co macie ochote, żeby nie było płaczu bo ktoś źle mi polecił.

Ja osobiście kupiłem autko z przebiegiem 260tyś B5, AFN na zawieszenie 1BE + 17" jeździłem 3 lata, w trakcie czego padł mi o zgrozo aż 1 łącznik stabilizatora. wyciągnąłem go i to był lemforder, rok produkcji 1999. (data wymiany 2008). kupiłem taki sam, za około 80-90zł. Pojeździłem rok autko sprzedałem, zawiecha chodziła perfekcyjnie. A przez 3 lata zrobiłem ponad 60tyś km. A ile auto zrobiło poprzednio? Bo w Polsce w sumie było 5 lat.

Opublikowano

Każdy kupuje to co uważa za stosowne i na co go stać ja nie dawno założyłem MS jak mi wytrzymają dwa lata to będe zadowolony na nasze drogi nie ma bata a co do gwarancji wahaczy to jest tam taki punkt w którym jest jest napisane że muszą być zamontowane w serwisie inaczej tą gwarancje można sobie w buty wsadzić

Opublikowano

Panowie ,a wahacze Febi są sporo słabasze od Lemów??? czytałem wiele pozytywnych oponi o wahaczach MS,firma niby niemiecka, ale sam nie wiem czy za 600PLN to będzie coś co chociaż 30k km przejedzie :mysli: Nie jeżdżę dużo (max 15kkm rocznie) więc teoretycznie wywalenie 600PLN raz na dwa lata wedlug mnie jest OK.

Opublikowano

SWAGi są dobre. i troche tansze od Lemów

Opublikowano

na temat MS widze duzo roznych opini,bardziej tych zlych niestety.czy ktos moze cos powiedziec na temat tego kompletu??,zdaje mi sie ze beda lepsze i to duzo niz te MS.juz prawie jestem na kupnie.moze ktos juz zakladal takie??

http://www.allegro.pl/item1026692415_komplet_zawieszenia_audi_a4_a6_passat_b5_b6_gwar.html

Opublikowano

Ja na FEBIM zrobiłem 80 tyś km a na LMO Pierwsze sztuki padły po 5 tyś km a cała reszta po 15 tyś km.....