mareczek13 Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 czy sprzęgiełko sprężarki klimy można wymienić bez wyjmowania sprężarki? rozumiem że wystarczy wymienić coś takiego jak w linku poniżej: http://www.newageproduct.pl/?page=shop&run=det&ru=search&word=6seu12c&order=3&id=81
Krzy0 Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Nie jest łatwo ale da sie to zrobic bez wyjmowania sprezarki
IRO293 Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Nie jest łatwo ale da sie to zrobic bez wyjmowania sprezarki To tak jak byś chciał wymienić tarczę hamulcową,bez ściągania koła
Krzy0 Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Nie jest łatwo ale da sie to zrobic bez wyjmowania sprezarki To tak jak byś chciał wymienić tarczę hamulcową,bez ściągania koła Jak kto woli jak sie da to czemu nie
mtronaldinio Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 da się wymienić bez problemu tylko trzeba ściągnąć pasek napędzający kompresor klimy ,a następnie odkręcić trzy śruby które trzymają kompresor, a następnie delikatnie go opuścić na duł beż od łanczania przewodów klimy i póżniej tylko odkręcamy śrubę m6 na kole pasowym kompresora i ściągamy blaszkę która jest na sprzęgiełku.Po ściagnienciu blaszki jest tam za bezpieczenie które trzeba odbezpieczyć i zejdzie kolo pasowe.I MASZ SPRZĘGIEŁKO NA WIESZKU.GORZEJ Z WYMIANĄ BO JEST PRZY NITOWANE DO KOLA PASOWEGO.TRZEBA ROZWIERCIĆ NITY A PÓŻNIE NOWE ZA NITOWAĆ Miałem to samo ale musialem wymienić cały kompresor .cena kompresora 850zł nowy.plus nabicie czynnika 150 .robocizna nie wiem sam robilem to zeszło mi 40 minut
Rekomendowane odpowiedzi