Kowi87 Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 średniawo :gwizdanie: co znaczy średniawo ? chodzi Ci o wygląd czy o granie ? pewnie o granie, bo nie od dzisiaj wiadomo że tuba nie gra tylko buczy jak sub to tylko w skrzyni
szczuraz Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 pozostaje jeszcze kwestia wysterowania na wzmacniaczu Jak cos buczy to znaczy , że jest zwara na kablach albo brak ekranowania . W porównaniu do poprzedniej skrzynki zamkniętej ten bas jest bardziej miękki i mniej męczący . Inna sprawa , że skrzynka pracowała w większym zakresie ( a przynajmniej tak mi się wydawało ) . Ale wiadomo że co auto to inna akustyka .
SebaMC Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 No po prostu czy słuchasz rapu/techna czy rocka to dźwięk z tuby jest identyczny buuuuuuuuu, taki sam dźwięk wydaje ktoś, kto chce kogoś przestraszyć, tyle, że mniej doniośle ale to w końcu Twoje auto i jak chcesz tube to miej tube
szczuraz Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Opublikowano 11 Listopada 2010 Wreszcie mam chwilę żeby dopisać co zmieniło sie od lipca Będąc na ogólnopolskim zlocie Hyundai Fanklub Polska wrzuciłem moją A4 na rolki ... załamałem się , podciąłem sobie żyły suchą bułką i troche mi zajęło dojście do siebie Brakowało trochę koni ... skłoniło mnie to do szybkiego ogarnięcia elektroniki. A4 została oddana do najlepszego warszatu we Wro -> ECU Project ( dawny DynoSoft ). Mirek po wymianie kompa , odprawieniu szamaństw przy laptopie stwierdził że niedomaga jeszcze przepustnica . Jako że przepustnic u mnie dostatek wymieniłem na miejscu i auto zaczęło normalnie pracować . Wróciło doładowanie ( wcześniej było 0.3 bara co widać po wykresie ) , zaczęła chodzić klima ( normalnie bo wcześniej aktywowała się powyżej 2.5k rpm ) oraz spadło spalanie ( 15 - 17 l/100km miasto -> 12 - 14 l/100km trasa ) . Wymieniłem tarcze hamulcowe na przodzie na mikody bo stare straciły powierzchnię ścierną . Dodatkowo oleje , płyny i filtry . Sprawnym autem nacieszyłem się 2 ( słownie DWA ) dni . Auto zaczęło się grzać więc znowu przestałem nim jeździć . Wymieniłem termostat ... działał jeden dzień . Wg mojego guru z S-Service wina leży po stronie pompy wody . Kupiłem SKF i w środę auto ląduje na warsztacie . Przy okazji dołożę 2 scyzoryki bo aktualnie mam 1 klucz z czasów miecza i tarczy bez pilota . Dzisiaj zmieniłem niewygodne alusy 17 na runflacie na baloniaste zimówki 15 . W garażu jeszcze leży gleba ( wg sprzedającego od nasz z forum ) -45/-35 oraz banany + końcówki drążków które wyszły mi na trzepakach .
SebaMC Opublikowano 14 Listopada 2010 Opublikowano 14 Listopada 2010 No troszkę mało wyszło tych kuniów
rafalekx Opublikowano 14 Listopada 2010 Opublikowano 14 Listopada 2010 szczuraz a czego się załamałeś po tym wykresie? Przecież wyszło że miałeś zdrowego ADRa Oszukali Cię z tą turbiną to wolnossak
szczuraz Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Opublikowano 27 Listopada 2010 pompa wody wymieniona , alarm ze scyzorami wpięty . Fura śmiga aż miło . Czas na zbieranie puzzli tj. 1. Hamownia w ECU Project 2. FMIC 3. Orurowanie z kwasu pod FMIC 4. Down pipe + taśma termo 5. TIP ( ale jeszcze nie jestem pewien ) 6. Program u mistrza Mirosława ( ECU Project ) 7. Poskładanie zawiasu poza kolejnością : Prostowanie 17` bo jedna ma lekkie bicie + letnie obuwie pranie tapicery do wiosny powinienem się wyrobić :gwizdanie:
szczuraz Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2011 przejdź parę postów wyżej Było uwalone ECU i odcinało turbinę. Teraz auto wróciło do życia . Hamownia pokaże ile tam żywych koni teraz siedzi . [br]Dopisany: 27 Listopad 2010, 15:44_________________________________________________Aktualizacja na szybko od wiosny doszły : Nowy kpl. wahaczy przednich Nowe amory przód + tył Sprezyny (niby) TA-TECHNIX Lampy polift + oprawy żarówek kierunków USA Tapicera wyprana oleje , płyny , duperele polerka dokupione dekle do felg 17` polerka końcówek wydechu wymiana alpine cde-9874 na alpine cde-9848 ( starsze ale dużo lepiej grające ) błotnik lewy - Kornik zaczął atakować nadkole Aktualnie czekam na powrót Bixenonu od Gwertego
qrczak91 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 wrzuć foty, bo jest :kox: czarne, bix, usa już tam więcej się nie da zrobić przy lampach chyba
szczuraz Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2011 wrzuć foty, zebrałem się i wreszcie zrobiłem no i wykres
mrogal Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 wrzuć foty, bo jest :kox: czarne, bix, usa już tam więcej się nie da zrobić przy lampach chyba ale to nie sa USA lampy
szczuraz Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2011 Wcześniej miałem kierunki usa , teraz mam tylko 2 włóknowe żarówy w kierunkach imitujące usa . :gwizdanie:[br]Dopisany: 28 Sierpień 2011, 10:22_________________________________________________Podbijam siadł program kilka pierdół ogarnąłem, teraz zostaje tylko jeździć. fotka z nowej hamowni w ECU project tutaj na zimowej feldze z S6C4 Z poprawą mapy musze poczekać na fmic i downpipe. Na razie dobrze się prowadzi do wiosny ogarnę manele i mam nadzieję że przekroczę 190 ps na k03
e9matic Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Macku, dorzuć jeszcze zdjęcia z wyeksponowanymi kierunkami
szczuraz Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2012 dupeczka new look: Zmiana lamp oraz wypad znaczków A4 i CCCO :gwizdanie:
szczuraz Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2012 nie bo zostaną dziury :gwizdanie: Jak trafię klapę usa w rozsądnej cenie to wtedy już nie będę montował
szczuraz Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Aktualizacja fotek: Doszedł TIP na silikonach parę koni i niutów, grill ala rs4, kolejny komplet felg (już 5 z kolei) oraz turbo timer który jeszcze nie został założony. Jakoś kiepsko ta felga wygląda na zdjęciach tak samo jak nie widać że jest spuszczona w dół. No ale fotograf ze mnie żaden. Fele tył 10J 17 przód 9J 17
Rekomendowane odpowiedzi