cinek0478 Opublikowano 20 Lipca 2007 Opublikowano 20 Lipca 2007 Witam Gdybym nie znał kodów do klimatyzacji pewnie nigdy nie wiedziałbym o usterce w moim Przy wprowadzeniu kodu do klimatyzacji : 1 Uszkodzenie systemu Diagnostic Trouble Code (DTC), Wyskakuje mi numer: 15.5 Klapa powietrza, ciągła blokada, *15.5 Silnik jest zapętlony, próbować programowo usunąć blokadę Czy ktoś może spotkał się z taką usterką? Czy jest groźna? Co ona oznacza? I jak sie usuwa taką usterkę?
adamq Opublikowano 20 Lipca 2007 Opublikowano 20 Lipca 2007 Może wystarczy zaadaptować klapki w VAGu?
cinek0478 Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Opublikowano 20 Lipca 2007 Mógłbyś troche bliżej? W tych sprawach jestem toche zielony. Nawet nie wiem gdzie ten silnik jest
lukaszek13ns Opublikowano 20 Lipca 2007 Opublikowano 20 Lipca 2007 Mógłbyś troche bliżej? W tych sprawach jestem toche zielony. Nawet nie wiem gdzie ten silnik jest Musisz po prostu poszukac speca ktory ma komputer i program do twojego auta, i podpiac pod auto komputer z programem diagnostycznym VAG-COM , za pomoca tego programu powinnes usunac bledy ktore ci wyskoczyly. Spec ktory sie tym zajmuje bedzie wiedzial o co chodzi.
cinek0478 Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Opublikowano 20 Lipca 2007 Wielkie dzięki. Musze teraz poszukac kumatego mechanika z VAG-iem Pozdrawiam
mozilla Opublikowano 20 Lipca 2007 Opublikowano 20 Lipca 2007 hey :th: Miałem coś podobnego w Warsztacie jest fotostory jak sobie poradziłem
krzychu Opublikowano 22 Lipca 2007 Opublikowano 22 Lipca 2007 witam u mnie wychodzi raz 15.7 a raz 15.5 klapa powietrza,czasem blokowana lub ciagla blokada. Czy móglby mi ktos powiedziec gdzie ta klapa sie znajduje i jakie ma zadanie ? bo sprawdzalem różne opcje ogrzewania i chłodzenia i wszystko jest O.K
Gość spedyt Opublikowano 22 Lipca 2007 Opublikowano 22 Lipca 2007 15.7 a raz 15.5 klapa powietrza, czasem blokowana lub ciagla blokada. To chyba ta klapka pod filtrem przeciwpyłkowym
mozilla Opublikowano 23 Lipca 2007 Opublikowano 23 Lipca 2007 hey :th: Nie jestem pewien ale to ta klapa jest odpowiedzialna za nawiew świeżego powietrza. Czyli ten przycisk recylkulacji powietrza w pojeździe. Takie auto z strzałeczką. jak masz cały czas otwartą to nonstop bierze świeże powietrze z zewnątrz i wicevrsa.
krzychu Opublikowano 23 Lipca 2007 Opublikowano 23 Lipca 2007 klapa od recyrkulacji jest ponizej klapy powietrza i dziala bez zarzutu
Gość spedyt Opublikowano 23 Lipca 2007 Opublikowano 23 Lipca 2007 krzychu a u Ciebie klapa powietrza zamyka się? U mnie nie chodzi właśnie klapa recyrkulacji, miałem te dwa błędy. Poruszałem ręcznie od spodu klapę recyrkulacji i zniknął błąd 15.7 pozostał tylko 15.5. Dostęp do silnika jest tragiczny ale trzeba coś pokombinować.
krzychu Opublikowano 23 Lipca 2007 Opublikowano 23 Lipca 2007 Spedyt Musze cie zmartwić bo jak miałeś 15.7 to klapa czasem sie blokowała a teraz przy 15.5 to masz ciągłą blokade tej klapy P.S u mnie nad klapą recyrkulacji jest jeszcze jedna klapka , i to ona mi sie wydaje klapą powietrza tylko nie wiem jaką ona pełni role , co trzeba wcisnąć na panelu klimatronika aby ona zmieniła swoje połozenie
Misior Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A moglby mi ktos powiedziec która to wkoncu ta klapa od bledu 15.7 Bo u mnie jest to samo i moze bym to rozebrał i poczyscił. Czy to jest ta dostepna pod schowkiem? (moze ma ktos jakies foto :drool:)
Gość spedyt Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Misior to jest klapa przed wentylatorem, silniczek jest za wiatrakiem, próbowałem to wykręcać ale jest tragicznie i dałem sobie spokój na razie.
starter2 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 a jaką role pełni ta klapa powietrza?
Rekomendowane odpowiedzi