Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Trzęsie silnikiem przy odpalaniu i gaszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam problem trzęsie mi silnikiem przy odpalaniu a najbardziej jak gasze , aż nie miłe uczucie jakby zaklepało całym na boki, podczas jazdy zależy,jest teoria że to poduszki pod silnikiem, co o tym myslicie?

Opublikowano

Witam Mam problem trzęsie mi silnikiem przy odpalaniu a najbardziej jak gasze , aż nie miłe uczucie jakby zaklepało całym na boki, podczas jazdy zależy,jest teoria że to poduszki pod silnikiem, co o tym myslicie?

Ten typ tak ma zalezy czy mocno czy nie.Może poduszki a może dwumas :)
Opublikowano

jeśli dwumas to już nie ":)" . I dwumas czasem objawia się wpadaniem w "rezonans" na wolnych obrotach (oznaka już poważnego jego końca ). Jeśli nie ma tego objawu bardziej skłaniał bym się ku poduszkom.

Opublikowano

Dwumas już był wymieniony, biorę się za poduszki dzięki.

tylko nie kupuj tanich podróbek bo szkoda kasy a efekt będzie odwrotny :decayed:
Opublikowano

jeśli dwumas to już nie ":)" . I dwumas czasem objawia się wpadaniem w "rezonans" na wolnych obrotach (oznaka już poważnego jego końca ). Jeśli nie ma tego objawu bardziej skłaniał bym się ku poduszkom.

Rezenans w sensie telepie wszystkim tak, że to widać choćby patrząc na kierownicę? Pytam, bo po wymianie dwóch plecionek (obie 10 cm) i wieszaków wydaje mi się, że trzęsie mi bardziej niż przed wymianą :mysli:

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

posiadacze ETKI !!!Proszę o nr. katalogowe poduszek silnika 1.9 TDI AFN 1999r 81 kW oraz pod skrzynię biegów :wallbash:

Opublikowano

Kolego,

A ja dodam, że podobne objawy można uzyskać przy źle działającym zaworze EGR - jest w nim tak jak w przepustnicy zaślepka gasząca i w przypadku gdy z jakiś powodów "stanęła" właśnie takie objawy możesz mieć - telepanie przy gaszeniu i to nie małe ale energiczne i krótkie.

Polecam sprawdzić!

Opublikowano

W afn to raczej nie ma zaslepki gaszącej ---- u mnie nie ma

może warto by było aby autor dopisał od kiedy mu się to dzieje

u mnie po wyczyszczeniu nastawnika zanim ustawiłem precyzyjnie nastawnik ( miałem na dziendobry za wysoką dawkę )

3 czy 4 poprawki i jest OK ale jak było źle to też szarpało przy uruchamianiu i gaszeniu

ale przyznaje szarpanie przy gaszeniu również miałem jakiś rok temu -- ale po wymianie poduchy przeszło

Opublikowano

posiadacze ETKI !!!Proszę o nr. katalogowe poduszek silnika 1.9 TDI AFN 1999r 81 kW oraz pod skrzynię biegów :wallbash:

8D0199379J strona lewa 8D0199382M strona prawa