m-d5 Opublikowano 23 Lipca 2007 Opublikowano 23 Lipca 2007 Witam mam takie pytanie,do jakich obrotow ciagniecie swoje ADRki na 3 pierwszych biegach U mnie wyglada to tak: 1- 4500 tys i jakies 40 km\h 2- 4000 tys i jakies 65 km\h 3 - 3500 i jakies 80 km\h I teraz taka kwestia czy przy takiej jezdzie silnik nie bedzie sie buntowal i pocił ?! No i czy za bardzo jej nie przeciągam czy może dostaje za mało ?!!? Jak sprawa wygląda u Was ?!
TTom3k Opublikowano 23 Lipca 2007 Opublikowano 23 Lipca 2007 Heh to zalerzy od tego jaki mam humor i jaka jest sytuacja na drodze. Jak jestem spokojny i sytuacja nie wymaga wciskania mocno pedalu gazu to jezdze sobie do 3 tys obrotow. A jak jestem zly albo sytuacja wymaga tego zeby mocno przyspieszyc to wiadomo ze ciagne go na wieksze obroty np 5,5-6,5 tys.
SlaVko18v Opublikowano 23 Lipca 2007 Opublikowano 23 Lipca 2007 Heh to zalerzy od tego jaki mam humor i jaka jest sytuacja na drodze. Jak jestem spokojny i sytuacja nie wymaga wciskania mocno pedalu gazu to jezdze sobie do 3 tys obrotow. A jak jestem zly albo sytuacja wymaga tego zeby mocno przyspieszyc to wiadomo ze ciagne go na wieksze obroty np 5,5-6,5 tys. 6,5 tys ... niemozliwe a jesli tak to ladny z Ciebie kat ja max 5,8 .. ale to raz na miesiac .... edit: do 6.1 obr/min mamy biale pole .. powyzej zaczyna sie czerwone
Gość spedyt Opublikowano 23 Lipca 2007 Opublikowano 23 Lipca 2007 A jak jestem zly albo sytuacja wymaga tego zeby mocno przyspieszyc to wiadomo ze ciagne go na wieksze obroty np 5,5-6,5 tys. Już wiesz gdzie się podziały koniki
TTom3k Opublikowano 23 Lipca 2007 Opublikowano 23 Lipca 2007 Heh to zalerzy od tego jaki mam humor i jaka jest sytuacja na drodze. Jak jestem spokojny i sytuacja nie wymaga wciskania mocno pedalu gazu to jezdze sobie do 3 tys obrotow. A jak jestem zly albo sytuacja wymaga tego zeby mocno przyspieszyc to wiadomo ze ciagne go na wieksze obroty np 5,5-6,5 tys. 6,5 tys ... niemozliwe a jesli tak to ladny z Ciebie kat ja max 5,8 .. ale to raz na miesiac .... edit: do 6.1 obr/min mamy biale pole .. powyzej zaczyna sie czerwone Heh ja tez nie mowie ze codziennie A czemu niemozliwe ? Normalna rzecz odciecie ma na 6800 A jak jestem zly albo sytuacja wymaga tego zeby mocno przyspieszyc to wiadomo ze ciagne go na wieksze obroty np 5,5-6,5 tys. Już wiesz gdzie się podziały koniki Niemozliwe zeby w pol roku tyle polecialo...Pozatym tak jak napisalem nie jezdze tak na codzien ;]
berciu Opublikowano 23 Lipca 2007 Opublikowano 23 Lipca 2007 Miałem poprzednio ADR i nie doszedlem do odcięcia nigdy, a miałem 7000 obr jak sprawdzałem bo na gazie szedl tylko do 5800 - wina instalacji jak sie później okazało
Yelo Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 ADR ma odcięcie na 7,5k z tego co kojarzę...
SlaVko18v Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 ja nigdy nie przekraczam powyzej 6.1 obr/min ( pozniej zaczyna sie czerowne pole) max 5.8 .. ale jak wy krecicie te auta tak jakby to byly jakies hondy to " O f*ck " .. audi nie honda .. nie trzeba krecic audi na obrotach jak wiertarke zeby jechalo
Jurekh Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 hymmm ja sie staram nie meczyc mojego autka... swoje lata juz niestety ma... pierwsze 3 biego to kolejno 2,5 tys obrotow, max 3 tys obrotow, max 3,5 tys obrotow. no chyba ze jak ktos wyzej napisal sytuacja tego wymaga tzn wyprzedzanie czy cos... ale to sie dzieje 2-3 razy w tygodniu... staram sie jezdzic raczej spokojnie
Rekomendowane odpowiedzi