piotr_1982 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Witam Przy hamowaniu słychać jednorazowy stuk metaliczny w prawym kole. Jak pusze pedał i znowu nacisnę to sie znów powtarza.Może to być półoś czy bardziej klocki i tarcze dodam ze zmienialem jakieś 7tys temu i klocki i tarcze. Dzięki
wuju Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 możesz mieć luz na zawieszeniu i jak naciskasz na hamulec to ci puka
piotr_1982 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2010 Luzow nie mam bo sprawdzali ale nie wieda co moze stukac. Podejzewaja polos ale mi sie jakos nie wydaje. Dodam ze jak auto jest zimne to tego niema pojawia sie dopiero po minucie. Jak ostatio mocno hamowalem to potym tego nie bylo przez nastepne 10 kilosow.
wuju Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 to sprawdź klocki zaciski i jarzma czy tam gdzieś luzu nie łapie
Orange Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 sprawdź czy klocki są założone zgodnie z kierunkowością.
cezard2 Opublikowano 7 Lipca 2010 Opublikowano 7 Lipca 2010 ja mam to samo i tak samo nikt nie potrafi nic powiedzieć u mnie podejrzenia są na hamulce ale nie jestem pewien co dokładnie będę oddawał auto na gwarancje to mam nadzieje ze mi powiedzą
piotr_1982 Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Opublikowano 21 Lipca 2010 daj znać co u ciebie stwierdzili.
fethorus Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 nieraz ludzie niesciagaja tej tasmy i nieprzykleja sie klocek i wtedy stuka poto jest tam klej aby niestukalo
heretic Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 nieraz ludzie niesciagaja tej tasmy i nieprzykleja sie klocek i wtedy stuka poto jest tam klej aby niestukalo nie wiem za bardzo o co chodzi z ta tasma ale u mnie tez jakies 2 tygodnie temu pojawily sie stuki najprawdopodobniej z hamulcow jak odpuszczam hamulem przy predkosci powiedzmy 30 km/h a czasem nawet przy 70 km/h jest stukniecie podejzenie pada na tloczek bo reszta hamulcow nie ma najmniejszego luzu sciagalem wszystkie kola i ogladalem tarcze i klocki i wszystko jest w najlepszym pozadku wydaje mi sie za jak jest cieplej szczegolnie teraz gdy jest temp w okolicach 30 stopni to to stukniecie jest czesciej jak wpadniecie na pomysl co to moze byc to dajnie znac, bo troche mnie to wnerwia aha wczoraj zauwazylem ze przy hamowaniu auto sciaga lekko w lewo, ale to tez nie zawsze pozdro
MARCIN607 Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 ja bym wachacze obstawiał-wystarczy mały luz i będzie biło przy hamowaniu-jedno stukniecie
heretic Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 ja bym wahacze obstawiał-wystarczy mały luz i będzie biło przy hamowaniu-jedno stukniecie u mnie na 100% to nie wachacze stuki sa jakby na przemian raz przod raz tyl a taraz po zdjeciu kol i oczyszczeniu tarcz juz tylko z tylu zawiecha sprawdzana 3000 km temu, nie sadze zeby sie tak szybko zuzyla
GRYFI Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 łatwo sprawdzić: jedynka hamowanie wsteczny hamowanie jeśli stuki pojawiają się w obu kierunkach to najprawdopodobniej rusza się któryś klocek w jarzmie.
Rekomendowane odpowiedzi