Ar4turo88 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Na początku mego wątku chciałbym przeprosić bo nie wiem czy wstawiłem go w odpowiednia rubrykę Tydzień temu zakupiłem w szwab landzie moja perełkę Audi A4 2.5Tdi cabrio 163Ps. Ale do sedna mam ogromny problem z elektryka tego auta którego nie możne rozgryźć żaden elektromechanik z mojego okręgu.A oto lista objaw które dolegają mojej perełce. -centralny zamek wo gole nie otwiera drzwi ani z pilota tym bardziej manualnie. -po 5sekundach komputer blokuje hamulce -elektryczne szyby nie działają -nie działa klimatyzacja -a to co najbardziej mnie smuci elektryczny dach nie chce się otwierać ;( koledzy proszę o pomoc w tych trudnych chwilach. Może ktoś ma namiary na genialny serwis lub elektromechanika z góry dziękuje Pozwólcie mi odzyskać radość z jazdy......
domjenick Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 na początek to podepnij Vaga i posprawdzaj błędy-jak to zrobisz,pomyślimy dalej
Ar4turo88 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2010 Jeszcze nie podpoiłem vaga ale postaram sie to zrobić w nadchodzącym tygodniu..
macieek Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Jeszcze nie podpoiłem vaga ale postaram sie to zrobić w nadchodzącym tygodniu.. A jak kupowales autko to wszystko bylo ok? Cos ciency ci eletronicy.... musisz podpiac VAGa tak jak koledzy sugerują i sprawa powinna sie wyjasnic pozdr
Ar4turo88 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2010 To autko przed moim kupnem miało już wadę wrodzona ale cena była tak kusząca ze nie moglem się oprzeć myślałem ze wymienię kilka bezpieczników i będzie git majonez.A co do elektroników to masz racje potrafią tylko dobrze nawijać a przede wszystkim kasować.....
macieek Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 To autko przed moim kupnem miało już wadę wrodzona ale cena była tak kusząca ze nie moglem się oprzeć myślałem ze wymienię kilka bezpieczników i będzie git majonez.A co do elektroników to masz racje potrafią tylko dobrze nawijać a przede wszystkim kasować..... Wozek piekny, podobaja mi sie te Cabrio bardzo. Jeszcze jak jest w Q +xenon to juz kozaczek na max VAG rozwieje wątpliwosci. Miej nadzieje, że tylko jeden element sie wysypal - np modul komfortu albo modul mocy. Wtedy naprawa nie powinna byc bardzo bolesna jesli kupisz uzywany modul (moze byc lekki problem ze znalezieniem do cabrio ale jak sie chce to sie znajdzie) Gorzej bedzie jesli sypniete jest wiecej elementow. pozdr
evul Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 nie wydaje mi sie zeby bylo rozgraniczenie modulow na kabrio/sedan/avant, po prostu ma obslugiwac dane urzadzenia, takich wynalazkow na ebayllegro jest od groma, tylko numerki dopasowac do Twojego i podpiac tutaj lista modulow ktore masz do wyboru: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6b7_lista_modulow_komfortu_z_opisem_funkcji-t129290.0.html
domjenick Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 kabrio/sedan/avant są różnice-w cabrio nie będzie tego samego,co w sedanie i w avancie,choćby ze względu na otwierany dach,sterowanie alarmem,klimatyzacją,inne hamulce-wszystko jest inne
evul Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 sterowanie dachem - to jest jedyna roznica
macieek Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 sterowanie dachem - to jest jedyna roznica "jedyna" ale jakże istotna
Ar4turo88 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2010 Mam nadzieje.. że w końcu ożyje dzięki koledzy za pomoc ze poruszacie ten wątek
aron Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 hmm. :mysli:kuszaca cena i tyle problemow z elektryka. a moze twoja perelka byla podtopiona?
Ar4turo88 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2010 Kolego nie wiem wszystko możne być prawdopodobne
Rekomendowane odpowiedzi