sokram Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Czesc, Po ostatniej zimie wymienilem cala strone pasazera na nowe ori wahacze Lema. Wahacze byly ori od naszego kolegi z forum. Jednak dalej slysze metaliczne stukanie z prawej strony auta, jakby sie gary tlukły pod prawej stronie auta. Stukanie jest obecne jak jade po dziurach lub kocich łbach tylko prawym kołem... Czy któs z Was miał podobne stukanie w aucie? Sokram
dante0018 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 A łącznik stabilizatora tez wymieniales?
sokram Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2010 Tak, łacznik stabilizatora tez jest nowy lema...
lapek85 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 końcówkę drążka czy też drążek kierowniczy wymieniłeś??
Samaelos Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 klocki hamulcowe również mogą "dzwonić"
sokram Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2010 klocki mam boscha, niedawno wymieniane...
Hosse88 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 mi jak cos dzwonilo to byl kawalek sprezyny odlamany...
dante0018 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 No to musisz wjechac na szarpaki, wejsc pod auto i sluchac...
pave Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 Kolego udało ci się rozwiązać problem?? U mnie okazało się że to ten drucik który dociska klocki jest za luźny. Wymiana załatwiła sprawę (koszt tej części 12zł w ASO)
sokram Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Opublikowano 13 Lipca 2010 Czesc, Niestety, ale dalej jezdze z dzwikiem tlukacych sie garków w moim aucie. Wk....a mnie to coraz bardziej a kolejnych 200 stow na klocki narazie nie chce wydawac. Sprawdzalem ten drucik po zewnetrznej stronie zacisku hamulca i wg mnie on dobrze trzyma klocki(jest sztywno zamocowany), a przynajmniej zewnetrzny klocek jest sztywno zamocowany. Ten drucik wplywa rowniez na klocek wewnetrzny kola? Sokram
jawosz Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 Mam podobny objaw Po sprawdzeniu na SKP (przy okazji przeglądu) okazało się ze pękła sprężyna i kawałek latał. http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_metaliczny_stukot_gdzies_z_tylu_samochodu-t142554.0.html
sokram Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Opublikowano 14 Lipca 2010 CZesc, Dzieki za odpowiedz ale u mnie dzwieki metaliczne dochodza z przodu auta i sprezyny jako sprezyny tam nie ma w zacisku. Sokram
lesand Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 mi jak cos dzwonilo to byl kawalek sprezyny odlamany... Mam podobny objaw Po sprawdzeniu na SKP (przy okazji przeglądu) okazało się ze pękła sprężyna i kawałek latał. http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_metaliczny_stukot_gdzies_z_tylu_samochodu-t142554.0.html CZesc, Dzieki za odpowiedz ale u mnie dzwieki metaliczne dochodza z przodu auta i sprezyny jako sprezyny tam nie ma w zacisku. Sokram kolegom chodzi o sprężynę zawieszenia, tez miałem taki przypadek z przodu
sokram Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Opublikowano 15 Lipca 2010 Sprezyne zawieszenia sprawdzalem...jest cala... Sokram[br]Dopisany: 14 Lipiec 2010, 11:42_________________________________________________Czesc, Dzis wymienilem sprezyne(drut) dociskajacy klocek zewn do zacisku na nowy ale to nic nie dalo. Sadze ze to jednak klocki boscha dzwonia bo jak nacisne hamulec w czasie jazdy to momentalnie halasy ustaja. Co mam robic z klockami ktore mam w aucie, tylko wymiana mi pozostala? Sokram
KANAL Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 Sprezyne zawieszenia sprawdzalem...jest cala... Sokram[br]Dopisany: 14 Lipiec 2010, 11:42_________________________________________________Czesc, Dzis wymienilem sprezyne(drut) dociskajacy klocek zewn do zacisku na nowy ale to nic nie dalo. Sadze ze to jednak klocki boscha dzwonia bo jak nacisne hamulec w czasie jazdy to momentalnie halasy ustaja. Co mam robic z klockami ktore mam w aucie, tylko wymiana mi pozostala? Sokram Upewnij sie ze to klocki zanim wymienisz, zebys sie w koszta nie wpakowal. Moze to lozysko mc persona?
rikardo Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 Sprezyne zawieszenia sprawdzalem...jest cala... Sokram[br]Dopisany: 14 Lipiec 2010, 11:42_________________________________________________Czesc, Dzis wymienilem sprezyne(drut) dociskajacy klocek zewn do zacisku na nowy ale to nic nie dalo. Sadze ze to jednak klocki boscha dzwonia bo jak nacisne hamulec w czasie jazdy to momentalnie halasy ustaja. Co mam robic z klockami ktore mam w aucie, tylko wymiana mi pozostala? Sokram Upewnij sie ze to klocki zanim wymienisz, zebys sie w koszta nie wpakowal. Moze to lozysko mc persona? Łożysko jest gumowe dlatego odpada. Nie wykluczone, że dźwięk ten pochodzi z innego źródła niż zawieszenie.
Rekomendowane odpowiedzi