Gość nuti Opublikowano 27 Lipca 2007 Opublikowano 27 Lipca 2007 Witam Wymieniłem filtr powietrza ( średnio zabrudzony ) oraz filtr paliwa. Po wymianie jakby turbina głośniej zaczęła gwizdać - czy to dobry objaw ? I przy wymianie f. paliwa zalałem go do pełna, zakręciłem poczekałem i odpaliłem niunie. I po 10 sek zgasła !! odpalam i nic, odpalam i nic, odpalam 3 raz zaskoczyła pokrztusiła i poszła. I tu pytanie czy jest to poprawny objaw ?
grabalaba Opublikowano 27 Lipca 2007 Opublikowano 27 Lipca 2007 Wymieniłem filtr powietrza ( średnio zabrudzony ) oraz filtr paliw :th: Po wymianie jakby turbina głośniej zaczęła gwizdać - czy to dobry objaw ? Ma gwizdać I przy wymianie f. paliwa zalałem go do pełna, zakręciłem poczekałem i odpaliłem niunie. I po 10 sek zgasła !! odpalam i nic, odpalam i nic,odpalam 3 raz zaskoczyła pokrztusiła i poszła. I tu pytanie czy jest to poprawny objaw ? Jak miałem poprzednio silnik 1Z to szczerze powiem, że nigdy nie dopuściłem do zapowietrzenia przy zmianie filtra. W Twoim przypadku gdzieś przedostało się powietrze do układu, ale pompa odpowietrzyła. Zdarza się.
lilantoine Opublikowano 28 Lipca 2007 Opublikowano 28 Lipca 2007 z tego co mowil mi Rogal im glosniej gwizdze turbina tym blizszy jej koniec- jestem swiezo po wymianie turbiny i stara po wycieciu kata wyraznie mi gwizdala a nowej prawie nie slychac
dawajrapa Opublikowano 30 Lipca 2007 Opublikowano 30 Lipca 2007 z tego co mowil mi Rogal im glosniej gwizdze turbina tym blizszy jej koniec- jestem swiezo po wymianie turbiny i stara po wycieciu kata wyraznie mi gwizdala a nowej prawie nie slychac spotkalem sie z dokladnie ta sama opinia, z kilku innych (powaznych) zrodel... czyli wyglada na to, ze tak jest
sikorkuzi Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 witam w mojej niuni to wszystko chodzilo normalnie po 1100km zgasilem silnik po 5min postoju i na 2-dzien turbina padla mam 186tys nakrecone i to pewne ,mechanik mowi ze to norma przy tych przebiegach !!!
boseron Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 to fakt turbina głosniej gwizda jak bliższy jej koniec
Rekomendowane odpowiedzi