Gość msh Opublikowano 15 Lipca 2006 Opublikowano 15 Lipca 2006 Wyciągałem podnośnik i tam we wnęce podnośnika pod wykładzina od strony tyłu blacha jest wysmarowana tłusta substancja, co to jest? Audi konserwowało w ten sposób czy poprzedni właściciel cos zaklajstrował .
bratpit Opublikowano 15 Lipca 2006 Opublikowano 15 Lipca 2006 Raczej nic tam takiego niepowinno być , może sie tam komuś woda zbierała i sobie to miejsce zabezpieczył
adadur Opublikowano 17 Lipca 2006 Opublikowano 17 Lipca 2006 Dokładnie nic tam takiego nie powinno być - "wanna" ma być sucha i czysta.
BEKACZU Opublikowano 3 Września 2006 Opublikowano 3 Września 2006 Wyciągałem podnośnik i tam we wnęce podnośnika pod wykładzina od strony tyłu blacha jest wysmarowana tłusta substancja, co to jest? Audi konserwowało w ten sposób czy poprzedni właściciel cos zaklajstrował . Czesc. Nie wiem z jakiego roku masz swoją niunie bo nie piszesz obok Twojego nicku, ale ja mam A4 z 1995r 1,6 101KM i mam to samo co TY,,, swoje autko mam 3 tygodnie wczesniej jezdzilo po drogach bawarii, wiec nie wiem co poprzedni wlasciciel tam tworzyl, czy to juz bylo fabrycznie, ale wlasnie w tym miejscu co lewarek jak wloze reke tam do konca to tam jest jakis smar czy wazelina. I tutaj jest pytanie, poprzedni wlasciciele naszych aut mieli podobna koncepcje do latania dziury czy czegos podobnego czy to tak fabrycznie wychodzilo... ale nie martw sie, ostatnio u mnie padalo i specjalnie jezdzilem po kaluzach aby sprawdzic czy mi sie tam jeziorko w tym miejscu nie tworzy, ale jest ok, suchutko, a smar jak byl tak jest...
Gość msh Opublikowano 3 Września 2006 Opublikowano 3 Września 2006 Moje auto to 97 rocznik dziwna sprawa z ta wazelina to jest taka biaława substancja.
BEKACZU Opublikowano 3 Września 2006 Opublikowano 3 Września 2006 hmm ja wychodze z zalozenia ze cokolwiek to jest, niech sobie tam bedzie... wkoncu to bagaznik, a tymbardziej tam gdzie jest lewarek zaglada sie max 2 razy w roku. byle nic nie wieje tamtedy i nie cieknie:D
wiki Opublikowano 5 Września 2006 Opublikowano 5 Września 2006 sprawdż po drugiej stronie wyjmij to wykładzinowe pudełko podnies wykładzinkę i włóż głęboko rękę do samego dna i co i tam też jest tłuściutko mam to samo natknołem się na to dwa dni temu jak mi tam klucz wpadł podzczas demontażu reflektora, panowie to konserwacja w czystej postaci przeciez profile wewnątrz muszą być konserwowane
Gość msh Opublikowano 5 Września 2006 Opublikowano 5 Września 2006 Dziwne jest to że tą konserwacje znajdujemy tylko w autach 1.6
wiki Opublikowano 5 Września 2006 Opublikowano 5 Września 2006 może mieli nadwyżkę smaru w tym roku ale nie sądzę ze by to było tylko w 1,6
wiki Opublikowano 5 Września 2006 Opublikowano 5 Września 2006 ja mam suchutko zero mazidla masz wersje dla ubogich to żart oczywiscie tak poważnie to nie wiem czemu u ciebie sucho :???: myślę że mówimy o całkiem różnych miejscach, chodzi bowiem o to że jak odchylisz bok wykładzinki tak jak do demontazu tylnego światła np. od strony wlewu paliwa aż zobaczys instalację, przewód odpowietrzenia jednymisłowy gołą blachę nadkola i wsadzisz rękę na sam dół w nadkola to będziesz miał tłuściutko no bo jak sobie inaczej to wyobrażasz żeby AUDI nie miało konserwacji bo ty chyba patrzyłeś na misę tam gdzie koło zapasowe tam to jest sucho i musi być a mi i koledze chodzi o głębszą penetrację konstrukcji ehhh już konczę sprawdż i napisz co i jak u ciebie
jaca Opublikowano 7 Września 2006 Opublikowano 7 Września 2006 U mnie jest i myślę ze powinno być we wszystkich. Dokładnie to samo miałem w 3 poprzednich A4 i napewno w B4, nie pamiętam czy mazidło było B3
pet3r Opublikowano 7 Września 2006 Opublikowano 7 Września 2006 ostatnio u mnie padalo i specjalnie jezdzilem po kaluzach aby sprawdzic czy mi sie tam jeziorko w tym miejscu nie tworzy musialo fajnie to wygladac a co do tematu - moze w niektorych autach jest, bo bylo konserwowane, moze w niektorych poprzedni wlasciciele lub pracownicy myjni wyczyscili te miejsca? chociaz watpie, zeby na myjce tak przykladali sie do pracy
Slawo80 Opublikowano 8 Września 2006 Opublikowano 8 Września 2006 Hej Oczywiście tak jak to było już pisane jest to konserwacja I tylko się cieszyć ze ona tam jest jest tak jak ktoś pisał we wszystkich profilach których bezpośrednio nie dotykamy, czyli np za wykładziną zakrywającą tylne lampy. Konserwuje wszelkie ranty, wnęki i łączenie blach. Ja jak przywiozłem autko to też dodatkowo psiknąłem sobie Fluidolem czy Bolem (już nie pamiętam Ale w domku mam puchę ) wszystkie zakamarki np (progi, profile w klapie, masce, za wykładzinami tylnych lamp, w tych wzmocnieniach pod kołem zapasowym
Rekomendowane odpowiedzi