Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak już to malować na mokro, bo proszek ma grube ziarno i brzydko to wygląda. Albo polera...

Kolega ma tak pomalowane

400204_369337759747395_192725084075331_1696110_1555324135_n.jpg

---------- Post added at 18:55 ---------- Previous post was at 18:54 ----------

Opublikowano

polera to by było fajnie jak by to były alusy a nie stalowe, na mokro why not, możliwości są, kwestia dobrania kolorów i można jechać z koksem

Opublikowano

Panowie, chciałbym pierwszy raz wypolerować sobie audiczkę. Będę robił to maszynowo. Chciałbym kupić Deep Crystal Polish firmy MEGUIAR's i ew jakiś wosk. Czy to będzie ok? Gdzie mogę to kupić korzystając ze zniżki dla klubowiczów 10% ???

Opublikowano
Panowie, chciałbym pierwszy raz wypolerować sobie audiczkę. Będę robił to maszynowo. Chciałbym kupić Deep Crystal Polish firmy MEGUIAR's i ew jakiś wosk. Czy to będzie ok? Gdzie mogę to kupić korzystając ze zniżki dla klubowiczów 10% ???

Jak maszynowo to pasta 3M albo Mezerna, Deep Crystalem nawet nie ruszysz lakieru Audi... A wosk kupujesz w zależności jaki efekt chcesz uzyskać... też chciałym mieć 10% zniżek :whistling:

Opublikowano

Kurcze drogo trochę te pasty wychodzą. Po ok 100zł na allegro. A dlaczego piszesz że lakieru AUDI nawet nie ruszy? Audi ma jakiś inny lakier?

A pytanie o zniżkę wziąłem stąd:

Mamy 10% zniżki dla klubu :wink:
Opublikowano

100zł ale za Litrowe opakowania, są też mniejsze, lakiery w Vw Audi są twarde, zniżka dotyczyła (nie wiem czy to aktualne) tego sklepu http://sklep.osconcepts.pl/

Opublikowano
Kurcze drogo trochę te pasty wychodzą. Po ok 100zł na allegro. A dlaczego piszesz że lakieru AUDI nawet nie ruszy? Audi ma jakiś inny lakier?

A pytanie o zniżkę wziąłem stąd:

Mamy 10% zniżki dla klubu :wink:

Audi ma bardzo twardy fabryczny lakier, którego byle czym nie ruszysz... A deep crystal to weekendowy kosmetyk.

Manzerne kupisz np. tu http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?223807-www-ShowCarShine-pl-Detailing-Shop-Rabat-Porady zniżki dla klubu 5%

Opublikowano

Rozmawiałem przed chwilą z gościem z tego sklepu który poleciłeś. Widać, że zna się na rzeczy. Polecił mi jednak użyć 3 past od SG500, przez IP2500 aż po FF3000. Do tego udzielił mi kilku cennych rad. Wyjdzie na to że kupię cały zestaw 3 past (po 250ml) + pady za ok 170zł.

Opublikowano
Rozmawiałem przed chwilą z gościem z tego sklepu który poleciłeś. Widać, że zna się na rzeczy. Polecił mi jednak użyć 3 past od SG500, przez IP2500 aż po FF3000. Do tego udzielił mi kilku cennych rad. Wyjdzie na to że kupię cały zestaw 3 past (po 250ml) + pady za ok 170zł.

Byle czego bym Ci też nie polecił :wink:

Opublikowano

audiKSP: a ja Ci zaproponuje pasty Scholl Concepts.

Nie chce mi sie szukac, wiec moze napisz co i jaki kolor i ktory rok.

Piszesz ze bedziesz to robil pierwszy raz, wiec za duzo od siebie nie oczekuj. Na spokojnie z glowa, trening czyni masta.

Pamietaj takze o tym ze efekt koncowy lakieru to w 90% wypracowanie maszynowe - dobor pas i padow, obrotow, docisku, predkosci, CIERPLIWOSCI i najwazniejsze, czasu. Te 10% to zabezpieczenie lakieru, wosk naturalny czy sealant, za 20 lub 20000zl. Kto co lubi i na co go stac.

Powodzenia jak cos to pytaj, tu sporo ludzi sie zna tylko moze nie kazdemu chce sie odpowiadac i pomagac :P

Opublikowano

H4mm3R dzięki.

_Makki_ super informacja. Z chęcią zobaczę co to za cudeńka te Scholl... Mój samochód to Avant z 2004r. Kolor czarny. Cały lakier oryginalny oprócz dwóch elementów. Myślę że jak na ten rok samochodzik jest zadbany ale odświeżenie bardzo dobrze mu zrobi. Głębokich rys nie ma.

Każda porada jest dla mnie cenna więc jeszcze raz dzięki.

Opublikowano

Wystaw na KA, pójdzie od strzała :)

Opublikowano

właśnie nie mogę tam wystawić, nie wiem czy trzeba mieć jakąś ilość postów jak u nas czy coś:whistling:

Opublikowano

właśnie nie mogę tam wystawić, nie wiem czy trzeba mieć jakąś ilość postów jak u nas czy coś:whistling:

Chyba trzeba mieć ileś tam postów...

Opublikowano

wystaw u nas ale dobrze zareklamuj bo nie każdy zna świetne właściwości UC

Opublikowano

Miał ktoś styczność z polerkami Dodo Juice Spin Doctor?

Opublikowano

559183_349390178431718_100000822170932_863237_2066816840_n.jpg

Czas zacząć zabawę. Żeby było śmiesznie... Kupiłem wszystko w showcarshine.pl i nie wpisałem kodu rabatowego dla forumowiczów........

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...