Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Opona 205/60 R16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie zbieram się do zakupu nowych opon mam felgi 16' stare opony ma 205/55 zastanawiam się czy mógłbym załozyć oponkę 205/60. Czy takie opony będą dobre do mojej :audi: czy nic nie będzie obcierało??? Czy ktoś ma takie opony???Jak to wygląda???

Opublikowano

Nic nie będzie obcierać, rozmiar jest za duży, ale w normie, powinno być ok :th:

Opublikowano

będą przekłamania na liczniku :disgust:

Opublikowano

Jak to wygląda???

Jak balony, będzie przekłamywał licznik, poszukaj orginalny rozmiar

Opublikowano

też jestem za ori rozmiarem 205/55

Opublikowano

Witam

Właśnie zbieram się do zakupu nowych opon mam felgi 16' stare opony ma 205/55 zastanawiam się czy mógłbym załozyć oponkę 205/60. Czy takie opony będą dobre do mojej :audi: czy nic nie będzie obcierało??? Czy ktoś ma takie opony???Jak to wygląda???

Nie świruj, tylko zakładaj 55 ;)

Opublikowano

Tylko ori rozmiar i nic więcej... :a4fan:

Opublikowano
przeliczniki , możesz zakładać
Opublikowano

Tylko ori rozmiar 205/55

Taka masz padaczkę z tymi oponami? Może przetrzymasz do stycznie lutego.

W e-gu ty chyba Saw-kom daje najlepsze ceny ale serwis mają do bani.

Opublikowano

będzie wyglądać jak na balonach :D

Opublikowano

205/60/15 lub 195/65/15 lub 205/55/16 ja ma 195/65/15 i sa przeklamania o 3mile mniej mysle nad 16 lub 17 cali tylko 17 sa drozsze oponki[br]Dopisany: 05 Sierpień 2007, 18:27 _________________________________________________inf. jest z A4 audi zam naprawiam strona 206 pozdrawiam

Opublikowano

Maniusiek, a dlaczego chcesz zalozyc ta wysokie opony ? Kiepsko to wyglada i na zakretach opona bedzie bardziej sklonna do zginania sie.

Opublikowano

Jesli znalazles opony 205/60/16 po okazyjnej cenie i dlatego chcesz takie zalozyc to niestety musisz liczyc sie z takimi konsekwencjami jak pisza koledzy. Jesli chcesz zeby bylo dobrze posluchaj forumowiczów i zakladaj ori 205/55/16 ;)

Opublikowano

Tak, balony można jakoś zaakceptować i skoro przeliczniki dopuszczaję taki rozmiar to czemu nie zakładać :wink4:

Opublikowano

Piszecie o przekłamaniach licznika. W audi prędkość brana jest z kół a nie ze skrzyni biegów ?

Opublikowano

Piszecie o przekłamaniach licznika. W audi prędkość brana jest z kół a nie ze skrzyni biegów ?

Właśnie z tego wynikają przekłamania, na skrzyni jest ślimak i on przekazuję prędkość na licznik co jest dobrane do jednego rozmiaru opon, stosując inne rozmiary opon wychodzą inne prędkości rzeczywiste.

Opublikowano

W zasadzie nie ma to większego znaczenia z kąd jest brany sygnał ponieważ w obu przypadkach jest to prędkość kątowa. Zakładając większe opony zwiększamy prędkość liniową. Czyli przy tych samych obrotach koła (wskazaniu prędkościomierza) z większą oponą jedziemy szybciej, ale tracimy na przyspieszeniu :mysli:

Pomijając wywody teoretyczne, mój licznik przy oponach 205/55R16 wedle wskazań GPS zawyża wskazanie o 5 do 10km/h w zależności od prędkości więc, z profilem 60 mogło by pokazywać dobrze.

Opublikowano

przeciez auto na takich kolach bedzie wygladalo poprostu komicznie, zbyt wielkie kolo z mala felga i profilem z terenowki jeszcze zadnemu autu uroku nie dodalo.

Opublikowano

Dzięki spedyt za wyjaśnienie techniczne :oklaski:

Opublikowano

Zakładaj 205/60 R16, będzie pasowało, a że troche wyższe to już twoja sprawa czy chcesz na takich jeździć