Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fotoradar-Niemcy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to panowie jest? W Niemczech cyknoł mnie wczoraj fotoradar, :rant::wallbash:

czy teraz mam sie spodziewć ze mi cos przyslą czy raczej zlewaja "turystów" z Polski i nic nie wysyłają??!!

Miał już ktoś podobny problem?!

Opublikowano

Do domu nic nie przyjdzie, ale jak nie zapłacisz i będziesz próbował przekroczyć granicę tym samym autem to Cię zatrzymają w celu zapłaty.

Opublikowano

Poszukaj mojego wątku z roku wstecz - cyknął mnie fotoradar późnym wieczorem we Francji - nic nie przyszło.

Generalnie jest tak że nawet jak przyjdzie to nie masz obowiązku go płacić - brak odpowiednich umów międzynarodowych. Ale jak wyjedziesz tym samym autem to można się spodziewać kłopotów.

Jeśli nic nie dostaniesz a pewnie tak będize to możesz spać spokojnie.

Gdzie ci tą fotkę zrobiło? Bo niemcy potrafią dać cynk na granice.

Opublikowano

Jesli jechales na polskich blachach - to nic nie przyjdzie. Jesli jechales na niemieckich blachach probnych (np. kupiles samochod i wracales do Polski), to spodziewaj sie zdjecia.

Opublikowano

Oj, chyba ostatnio coś się poprawiło, tzn. zaczynają przychodzić fotki z Niemieci.

Nie wiem, jak to wygląda w praktyce, ale tak przynajmniej straszą w mediach.

Jeżeli przyjdzie, a masz zamiar się wybierać tym samochodem do Niemiec jeszcze, to na granicy raczej ściągną z Ciebie kasę.

Opublikowano

Pocieszę Cię że już niedługo nie będzie granic i przejścia będą tak jak w całej normalnej Europie :D

Opublikowano

ponad rok temu mi zrobili na autostradzie "pamiatkowe" zdjecie i do dzis nic nie przyszlo a do niemiec tez juz jezdzilem. spokojna glowa.

Opublikowano

Mi sie dwa razy zdazylo zalapac fotke w Niemcowni. Raz mnie na granicy od razu przy wyjezdzie zchaltowali i kazali zaplacic, na szczescie ino 40 euronow :P a drugi raz mi cyknelo i ani widu ani slychu :) a juz tym samym autem potem przekraczalem granice.

Opublikowano

Rok temu mnie cyknęło w Niemczech 2 razy po rząd na odcinku ok. 200 m. :D :D

Granice przekraczałem ok. 3 tyg później i zero problemów.

Do domu nic również nie przyszło.

Opublikowano

e to moj ojceic byl lepszy. pare lat temu w ciagu paru godzi w jednym miescie 3 fotki. :evil: do dzis spokuj :przebiegly:

Opublikowano

Mi tam na polskich blachach pstrykło na nimieckich próbnych i nic do domu nie przyszło

Opublikowano

No to miales szczescie, bo znam takich co fotki przychodzily jak zadowoleni wracali ledwo co kupionym samochodem (przetestowac trzeba bylo).

Opublikowano
  • Autor

adadur - fote mi strzeliło w sumie nie daleko, bo w Berlinie przy zjeździe z autostrady. :wallbash:

Mam małe obawy też o wysokość (ewentualnej) kary bo słyszałem że oni się nie patyczkuja! :shocked:

Ojciec mojego znajomego miał strzeloną fote i ponoć musiał zapłacic bo mu ją przysłali do Polski...ciekawe czy to prawda?! :mysli:

Oczywiście jechałem na polskich blachach, mam cichą nadzieje nadzieje że nic mi nie przyslą...bo przecież w końcu to bogaty naród!!! :>

Opublikowano

Powtarzam - Polska nie ma takich umów międzypaństwowych żebyś musiał płacić za mandaty w Niemczech. Rok temu drążyłem temat.

Z regóły mandaty nie przychodza gdyż jest to żmudna i czasochłonna operacja - nie jest to takie proste! Polska policja fotki z fotoradaru aut z zagranicznymi numerami odrazu wrzucają do kosza bo nie chcą sie bawić w skąplikowaną procedurę - co najwyżej też dadzą cynk na granicę.

Opublikowano

Tak jak pisze adadur umów nie ma na wysyłanie mandatów, ale każdy radiowóz ma w bazie danych zapisane wykroczenie i przy najmniejszej kontroli będą problemy.

Jeszcze jedna sprawa mnie zastanawia, nad autostradami zamontowane są urządzenia do pobierania opłat za przejazd, działa to na zasadzie odczyt numeru rejestracyjnego a to w takim państwie jak niemcy może być połączone z każdą bazą danych nawet policyjną.

Opublikowano

Oczywiście jechałem na polskich blachach, mam cichą nadzieje nadzieje że nic mi nie przyslą...bo przecież w końcu to bogaty naród!!! :>

Nie przysla, bo nie maja Twoich danych. Pisalem juz wyzej...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

w zeszlym roku cyknelo mnie dwa razy raz na autostradzie/mendy ustawily radary na wyjezdzie ze stacji/ i raz w miescie i do dnia dzisiejszego nic nie przyszlo. autko mialem na poskich blaszkach i na granicy do dnia dzisiejszego tez zadnych problemow.a do adolfowa musze czesto naginac bo tutaj pracuje.wiec albo trafilem na malo ambitnych albo koledzy ktorym przyslano kwity z fotkami na nadgorliwych policjantow

Opublikowano

Spokjna glowa ja mamtam takich fotek z 6 i to z przed roku lub dwuch lat nic nie przychodzi a jezde tam caly czas.

pozdro :a4fan: