adik1983 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 witam mam audi a4 1,9tdi afn mam przygnieciony jeden z weży pod silnikiem łaćzący chłodnice z kompresorem pytanie mam takie czy można ten wąż bez problemuy wymienić z obu stron jest nakręcany nakrętką kolga mówił że tego sie nie odkręci moe ktoś to juz wymieniał u siebie
wojtek26 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Spokojnie mozna to zrobic choc jest ryzyko uszkodzenia gwintu przy chłodnicy zanim bedziesz cos robił najpierw jedz zeby odessac czynnik chłodzacy.
majkel_majki Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Czynnik koniecznie musi być odciągnięty, a gwint na 80% pójdzie przy odkręcaniu, chyba że zrobicie to bardzo deliktanie.
adik1983 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2010 czynnik chłodzący uciekł juz dawno
majkel_majki Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 czynnik chłodzący uciekł juz dawno W takim razie do wymiany będzie jeszcze osuszacz i zróbcie dobrą, długą próżnię żeby pozbyć się wilgoci.
_Solar_ Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Te weze powinno bez problemu sie odkrecic.Z tymi przy chłodnicy moze być ciezej troche ale powinien spokojnie puscic więc bierz sie za robote i nie marudz
majkel_majki Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Te weze powinno bez problemu sie odkrecic. Sęk w tym, że te przy chłodnicy zazwyczaj puszczają razem z gwintem.
_Solar_ Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Trzeba nakrętke naciąc w paru miejscach tak aby dojsc delikatnie do gwintu i kluczem ją odkręcić
zdzis Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Co wy pieprzycie o jakimś nacinaniu czy coś?? wd pryskasz bo tam troche korozja bierze powoli delikatnie i da się bez problemowo odkręcić każdy z węży. I bez problemu wymienisz. Trzeba mieć wyczucie a za używkę takiego węża biorą stówkę
_Solar_ Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Co wy pieprzycie o jakimś nacinaniu czy coś?? wd pryskasz bo tam troche korozja bierze powoli delikatnie i da się bez problemowo odkręcić każdy z węży. I bez problemu wymienisz. Trzeba mieć wyczucie a za używkę takiego węża biorą stówkę obys się nie zdziwił z tym WD jesli ta nakrętka jest zapieczona na fest to zaden srodek odrdzewiajacy Ci nie pomoze
zdzis Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Włazi tam gdzie trzeba i coś pomorze. Mi tam poszły węże i były zapieczone. Najważniejsze żeby rurki z chłodnicy nie wyrwać.
Rekomendowane odpowiedzi