Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY w RYBNIKU - wiecej info w 1 poście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Seves to jeszcze lepiej. Nie wiem skąd te ceny samochodów klubowych się biorą. Taniej już z de idzie przyciągnąć a4 niż kupić ja od forumowicza...:wallbash: Patrz na tego gościa co sprzedaje b6 1.9tdi chciał na początku 38 tys i się jeszcze ze mnie śmiał że chce mało. Dzisiaj stoi za 23 i dalej jej nikt nie chce :polew:

• Odpowiedzi 42.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ROBERT

6979

• wiesiek3d

5963

• Arturoo

4714

• H4mm3R

3240

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Seves to jeszcze lepiej. Nie wiem skąd te ceny samochodów klubowych się biorą. Taniej już z de idzie przyciągnąć a4 niż kupić ja od forumowicza...:wallbash: Patrz na tego gościa co sprzedaje b6 1.9tdi chciał na początku 38 tys i się jeszcze ze mnie śmiał że chce mało. Dzisiaj stoi za 23 i dalej jej nikt nie chce :polew:

Który?

Opublikowano

ale te 38 to chciał chyba zanim wyjął z niego gratów za 10tys? bo jak za tego golasa chciał 38 i to w takim kolorze :wallbash: to nieźle rąbnięty

mi osobiście sie w ogóle ten kolor nie podoba jeden z gorszych w a4 ale może inni mają inne zdanie :tongue:

ja rozumiem fury na wypasie - mogą być i 10tys droższe od odpowiedników w gołych wersjach i ja to akceptuję i płacę więcej ale 90% ludzi jak powiedział Wiesiek do wypasionej wersjki może dołożyć 1tys-2tys (jeden tysiąc max dwa tysiące) a to jest śmieszne i dla sprzedającego w ogóle nie opłacalne :doh:

Opublikowano
Opublikowano

Seves z tego co wiem to wyciągnoł RNS-a, lampy tył ledowe i felgi. Bez jaj że te rzeczy to jakiś kurdę wypas? Jak dla mnie RNS jest zbędnym gadzetem, który można w każdej chwili dorezać samodzielnie. Ja wole mieć w samochodzie dodatki które się do czegoś przydadzą, np parktronic, 4 el szyby. To co w samochód włożysz tego nie odzyskasz, taka prawda i naliczanie sobie ile co nie jest warte jest głupotą. Tak samo jak mieszkanie kupujesz a gościu ci mówi że taka cena bo ma np panele w całym domu. Ale co z tego że ma może mi się nie podoba kolor, sprzedaje mieszkanie czy panele? :whistling:

A co do cen, to bądzmy szczerzy czy wypasiony czy golas na allegro stoi za podobną kasę, tak samo w niemcowni. Powiem wam że b6 to jest jakiś fenomen bo w jej cenie można kupić i b5 i b7. Czas chyba zmienić markę na coś innego :eusathink:

PS: to powiedz mi ile powinnien kosztować golas takiej 1.8T jak ten koleś ma? Że on sobie prawie 50tys za nią życzy? :polew:

Opublikowano

Szkoda gadać co tu sie dzieje w cenach na forum, niektorzy obrosli w piorka, że maja :audi: i watek na forum, to juz auto wiecej warte. Niech tam sobie cenią jak za zboże, rynek i tak to szybko zweryfikuje i sie skończy szaleństwo ::naughty:

Opublikowano
Seves z tego co wiem to wyciągnoł RNS-a, lampy tył ledowe i felgi. Bez jaj że te rzeczy to jakiś kurdę wypas? Jak dla mnie RNS jest zbędnym gadzetem, który można w każdej chwili dorezać samodzielnie. Ja wole mieć w samochodzie dodatki które się do czegoś przydadzą, np parktronic, 4 el szyby. To co w samochód włożysz tego nie odzyskasz, taka prawda i naliczanie sobie ile co nie jest warte jest głupotą. Tak samo jak mieszkanie kupujesz a gościu ci mówi że taka cena bo ma np panele w całym domu. Ale co z tego że ma może mi się nie podoba kolor, sprzedaje mieszkanie czy panele? :whistling:

A co do cen, to bądzmy szczerzy czy wypasiony czy golas na allegro stoi za podobną kasę, tak samo w niemcowni. Powiem wam że b6 to jest jakiś fenomen bo w jej cenie można kupić i b5 i b7. Czas chyba zmienić markę na coś innego :eusathink:

PS: to powiedz mi ile powinnien kosztować golas takiej 1.8T jak ten koleś ma? Że on sobie prawie 50tys za nią życzy? :polew:

z szacunem do ciebie ale powiedz mi na co ci sie przydadzą 4 elekt szyby?:eusathink:i mówisz że rnsa można w każdej chwili wyrezać ...tak jakby 4 elektr szyby i parktronic było niemożliwe do wykonania..i co lepiej parktronic jest tanszy do wyrezania niz rns

Opublikowano

Kuna no wiadomo ludzie są różni i różnie podchodzą do życia i ja akurat nigdy nie chcę przepłacić to podstawa.. ale generalnie płacę więcej jak wiem za co(choć obojętnie jakieby b6 nie było to jest granica a 50tys to dużo za dużo)... dlatego żeby zaoszczędzić nie szukam golasów tylko w uk bo docelowo i tak będę dążył żeby mieć furkę mocną i wypasioną bo z taka kojarzy mi się marka audi i dlatego ją tak lubię :kox:

jakbym chciał golasa to kupiłbym nową corsę np :naughty: czy podobne małe tanie autko.. a jak audi to wg mnie na pewno nie golas bo to się dla mnie kłóci samo ze sobą.. i kiedyś miałem a4b6 dorezałem rns bo dla mnie akurat to podstawa w tym autku.. diametralnie zmienia wnętrze i na pewno nie robiłem tego dla szpanu tylko dla siebie bo lubię mieć autko wewnątrz wypasione :kox: i wbrew pozorom jak pojeździsz z rnsem to już z niego nie zrezygnujesz jest zayebisty całaobsługa i multimedialność kart pamięci a parktronika w ogóle nie potrzebuję.. tylne szyby ok ale podstawa dla mnie to rns :tongue:

dlatego też kupuję mieszkanie za prawie 180tyś jak w tym samym bloku identyczny metraż i identyczny układ mogłem mieć za... 140tys :whistling: oczywiście to drugie niby "wyremontowane" ale dla mnie wszystko do remontu :facepalm:

Opublikowano
Opublikowano

masz rację że co włożysz w furkę tego nie odzyskasz i głupotą jest doliczanie do zakupu autka wydatków i próba sprzedaży auta o tyle drożej :wallbash:

ale auta dobrze wyposażone po prostu muszą być droższe od golasów(na pewno nie o tyle ile któs w nie włożył :tongue: ale są ludzie którzy to akceptują i są w stanie wydać więcej) a to co piszesz że są w podobnej cenie to jest jednak dużo czynników... silnik przebieg rocznik dopiero potem wyposażenie no i oczywiście czy nie jest np przerobione z anglika :naughty: poza tym auto trzeba zobaczyć i wtedy ceny porównywać bo jak sprzedawałem poprzedniego anglika przerobionego to jak kupiec przyjechał to od razu wiedział że chce kupić bo moje było najbardziej zadbane i najlepiej wyposażone tylko do tego może i najtańsze ze wszystkich które oglądał więc i tym samym się nie zastanawiał tylko chciał dokładnie sprawdzić czy mu bubla nie sprzedaje.. i do dziś jest super zadowolony :thumbup1:

---------- Post added at 18:14 ---------- Previous post was at 18:05 ----------

Opublikowano

Seves a jak wygląda targanie moto z GB ?

a ile kosztuje przekładka kiery w moto ?

:decayed:

Opublikowano

Arek a żeś dowalił :polew:

Seves masz rację, to że auto jest klubowe nie znaczy że dobre taka prawda... A co do wyposażenia to jasne wszystko można dorezać, tylko czas i skomplikowanie reania RNS-a jest o niebo łatwiejszy niż np xenonów, 4 el szyb, czy czujników

---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 19:55 ----------

Rozwaliło mnie:

http://otomoto.pl/audi-a4-a4-s-line-1-9tdi-excluzive-qua-C23230972.html

http://moto.allegro.pl/a4-s-line-1-9tdi-excluzive-quattro-skora-navi-xeno-i2191733365.html

Opublikowano

Oj dużo kasy:naughty:

---------- Post added at 23:06 ---------- Previous post was at 23:05 ----------

Seves masz rację, to że auto jest klubowe nie znaczy że dobre taka prawda... A co do wyposażenia to jasne wszystko można dorezać, tylko czas i skomplikowanie reania RNS-a jest o niebo łatwiejszy niż np xenonów, 4 el szyb, czy czujników

Rozwaliło mnie:

http://moto.allegro.pl/a4-s-line-1-9tdi-excluzive-quattro-skora-navi-xeno-i2191733365.html

Kurde gdzieś ty to wynalazł:eusathink:

Opublikowano

Rozwaliło mnie:

hahaha niezła akcja :tongue:

i właśnie o tym rozmawialiśmy z chłopakami ostatnio z Lakim Andrzejami i resztą.. to jest jakaś masakra w b6 czysta pięta achillesowa ta elektryka szyb tył :facepalm: jak w takiej wypasionej wersji może nie być tylnych szyb w elektryce :wallbash::wallbash::wallbash: nie rozumiem tej polityki audi.. bo widać że któs na elektryczne fotele miał dopasił fure po brzegi więc chyba nie liczył kilku euro na el tylne szyby.. może panowało wtedy przekonanie że jak siądzie akku to nie da się wyjść z auta i ludzie bojąc się brali korbki :polew::polew::polew::polew::polew::polew:

Kuna rns wbrew pozorom to nie jest chwilka roboty i mała kasa bo do zakupu samego rnsa dochodzi jeszcze sporo gratów (w tym teoretycznie nawet wymiana tunelu).. w sumie wychodzi do 2tys. a el szyb to nic wielkiego dla znawcy tematu (mi montował gość przy przekładce i dopłaciłem za to tylko 700pln)

biksy to już duży problem jeśli chcesz jak fabryka bo kompletne ze spryskami to i spryski i pompka zbiorniczek samopoziom a efekty tego podobno różne :( ..

---------- Post added at 23:17 ---------- Previous post was at 23:14 ----------

jak dostaniesz w dobrych pieniądzach na allegro to można z robotą zmieścić się w 150-200pln

Opublikowano

Na temat wypasu w Audi już mówiliśmy, weź takiego Passata to prawie każdy ma 4x szyby ele. i welurową tapicerkę czego w OOOO nie ma itd. itp., a auto tańsze bo VW.

Ja co raz bardziej jak już pisałem kieruję się na wschód.:naughty:

---------- Post added at 23:31 ---------- Previous post was at 23:30 ----------

Spadam narka :hi:

Opublikowano
Na temat wypasu w Audi już mówiliśmy, weź takiego Passata to prawie każdy ma 4x szyby ele. i welurową tapicerkę czego w OOOO nie ma itd. itp., a auto tańsze bo VW.

Ale wsiądź do Paska a do Audi....

Opublikowano

Ale wsiądź do Paska a do Audi....

Np A4 B5 jest ciaśniejsza wewnątrz od Passata B5 no i co:chytry: zaś minus, jedyny plus w codziennym użytkowaniu to cztery chromowane OOOO do pucowania

Robert na PEB podałem linki do nowych cenników.

---------- Post added at 23:49 ---------- Previous post was at 23:45 ----------

http://facet.onet.pl/foto/wybory-najpiekniejszej-pupy-2012,5038190,0,foto-male.html:thumbup1:

Opublikowano

W passacie nie jest tak źle, nei gadajcie głupot. Jechałem ostatnio nowym peugeotem to powiem wam że ma lepiej w środku niż audi :whistling:

Opublikowano

Idę spać, ale tak jak już pisałem Tomkowi w 407 nie słychać silnika, a w B6 i B7 no coment, a o miejscu i przestrzeni to nie wiem czy warto dyskutować, wykonanie wewnątrz tez OK.