goose Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 witam koledzy czy moge poprosic o opis jak na vagu ustwic parametr kiedy ma sie zapalac rezerwa na liczniku ??? w :audi:A4 (B5) ?? pozdrawiam
pre_pl Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 najlepiej to ściągnać całe paliwo, zalać bak ropą tyle ile powinno być w rezerwie (nie pamiętam , poszukaj na forum ). Następnie w licznikach wejdź w kanał 30, zrób odczyt. Można tutaj zmieniać wartości w jakimś zakresie (120...136), każda odpowiada za pewną wartość rezystacji (większa licza to większa rezystancja) i tak ustalasz, żeby wskazówka pokazała rezerwę. Można też zalać do pełna bak i ustalić wskazówkę, żeby pokazywała pełen bak.
pre_pl Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 a jak wejsc w liczniki. 17 - Instruments cluster
marcin j Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 a jak wejsc w liczniki. 17 - Instruments cluster Dzieki, chce wlasnie zmienic jezyk fis.Pozdr.
goose Opublikowano 23 Września 2007 Autor Opublikowano 23 Września 2007 Witam parametr ustawiłem na 128 (było 132) i dzis sprawdziłem - potwierdziłem zaswieca sie rezerwa i robie 65 - 70 km nastepnie odkreciłem duzy korek w kufrze i zagladam do baku a tam prawie zero ropki wiec jest dobrze (fis pokazuje zasieg jeszcze 10 - czasami 0) :> pozdrawiam
czeslaw555 Opublikowano 26 Lutego 2008 Opublikowano 26 Lutego 2008 Mam podobne wskazania poziomu paliwa ,od pelnego baku ujade ok200km i wskazowka ani drgnie potem idzie b.leniwie i mam wrażenie że że o jedną kreskę paliwa za dużo pokazuje ,wszystko wraca do normy dopiero przy rezerwie wtedy odczyt mniej więcej się zgadza i rezerwa zapala się tak jak opisujecie, w odpowiednim czasie .Czy VAg pomoże?
Sprinter Opublikowano 26 Lutego 2008 Opublikowano 26 Lutego 2008 Mam podobne wskazania poziomu paliwa ,od pelnego baku ujade ok200km i wskazowka ani drgnie potem idzie b.leniwie i mam wrażenie że że o jedną kreskę paliwa za dużo pokazuje ,wszystko wraca do normy dopiero przy rezerwie wtedy odczyt mniej więcej się zgadza i rezerwa zapala się tak jak opisujecie, w odpowiednim czasie .Czy VAg pomoże? Nie pomoże. zaswieca sie rezerwa i robie 65 - 70 km nastepnie odkreciłem duzy korek w kufrze i zagladam do baku a tam prawie zero ropki Taka jazda, to pierwszy stopień do zarżnięcia VP44.
goose Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Opublikowano 26 Lutego 2008 zaswieca sie rezerwa i robie 65 - 70 km nastepnie odkreciłem duzy korek w kufrze i zagladam do baku a tam prawie zero ropki Taka jazda, to pierwszy stopień do zarżnięcia VP44. Hejka to była tylko jednorazowa akcja w celu sprawdzenia pozdrawiam
Squdow Opublikowano 27 Lutego 2008 Opublikowano 27 Lutego 2008 zaswieca sie rezerwa i robie 65 - 70 km nastepnie odkreciłem duzy korek w kufrze i zagladam do baku a tam prawie zero ropki Taka jazda, to pierwszy stopień do zarżnięcia VP44. Hejka to była tylko jednorazowa akcja w celu sprawdzenia pozdrawiam Czasami jedna może okazać się ostatnią :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi