Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja ostatnio merzylem swoja audiczke i oto pomiary :

A4 Avant 1.9 TDI (AVG) seria

temp powietrza 18,5 stopnia Celcjusza

trzy pomiary 0-60 MPH

1. 10.76 s

2. 10.22 s

3. 10.36 s

:twisted:

G-Tech'em ? :wink:

tak ... :cool:

Hehe, od razu widać po tych optymistycznych wynikach :mrgreen:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 623 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a ja ostatnio merzylem swoja audiczke i oto pomiary :

A4 Avant 1.9 TDI (AVG) seria

temp powietrza 18,5 stopnia Celcjusza

trzy pomiary 0-60 MPH

1. 10.76 s

2. 10.22 s

3. 10.36 s

:twisted:

G-Tech'em ? :wink:

tak ... :cool:

Hehe, od razu widać po tych optymistycznych wynikach :mrgreen:

jest dla mnie oczywiste ze bład pomiarowy jest duzy ... ale "wyniki" potwierdzaja ze autko trzyma serie i to jest dla mnie najwazniejsze ..... :twisted:

Opublikowano

jest dla mnie oczywiste ze bład pomiarowy jest duzy ... ale "wyniki" potwierdzaja ze autko trzyma serie i to jest dla mnie najwazniejsze ..... :twisted:

Nie no pewnie, zresztą wszyscy wiemy jak mierzy G-Tech. Czułbyś na pewno gdyby auto nie trzymało serii, a masz porównanie z tym klocem 1Z :cool:

P.S. Powinno tutaj paść inne pytanie, czemu u Ciebie pod maską nie siedzi jeszcze turbinka od 130PD i stado dodatkowych mułów :mrgreen:

Opublikowano

Diesel jest diesel :) na trasie z Katowic do Sopotu nie tankowałem :) potem wycieczka do gdynii i nic, a potem powrót i tankowanie koło łodzi :) ponad 1000Km na baku na laciach 225/45/17 , jazda spokojna gdy nie było możliwości wyprzedzania ;) i to taki kawał przejechałem na paliwie co mi murzyn polecił na rafinerii chrzanowskiej (biodiesel) i nie powiem żeby było coś nie tak z autem :!:

a na mieście pali mi koło 7l/100km

oczywiście zawsze tankuje z odpowietrzeniem :mrgreen:

Opublikowano

witam

w trasie mi spalil 6,6 l do 130-140 no i raz polecialem do 200km/h zeby sprawdzic autko tak po miescie spala przy spokojnej jezdzie ok 8 litrow do 3 tys obr sadze ze to nie tak duzo jak na autko z turbina powyzej 3 tys obr nawet spali 10 nie wiecej

pozdrawiam lukasz

Opublikowano

nie wierze ze na trasie przy 130-140 1,8 t spali 6,6 nierealne

Opublikowano
nie wierze ze na trasie przy 130-140 1,8 t spali 6,6 nierealne

Też w to nie wierze.Mi palił na trasie jak jechałem do 140 ok 8,5l :mrgreen:

Opublikowano
w trasie mi spalil 6,6 l do 130-140 no i raz polecialem do 200km/h zeby sprawdzic autko tak po miescie spala przy spokojnej jezdzie ok 8 litrow do 3 tys obr sadze ze to nie tak duzo jak na autko z turbina powyzej 3 tys obr nawet spali 10 nie wiecej

pozdrawiam lukasz

Te wyniki to jakieś pobożne życzenia :cool:

Jak się przyciśnie 1.8T w mieście to 15L jest normalne, a ty tu jakieś bajki o 10L.

Opublikowano

jak by mowil o tdi 6,6 to sie zgadza :razz: :mrgreen:

Opublikowano

może kolega ma 1.8TDI :mrgreen:

Opublikowano

tez sie zdziwilem ale jak jechalem to nie rozpedzalem sie wciskajac gaz tylko delikatnie go dotykajac ze samochod sie wolno rozpedzal komputer pokazal sredne spalanie 7,4 - no ale jak zajechalem na stacje to wlalem 40l pod sam korek przejechalem prawie 600 a chyba tez trzeba sobie wziasc pod uwage ze jechalem w nocy przy praktycznie znikomym ruchu samochodow

Opublikowano
  • Autor
rozpedzal komputer pokazal sredne spalanie 7,4

Komputerem sie nie sugeruj :razz: Jezeli faktycznie Ci tak pali to moze turbina padła ?? :mrgreen:

Opublikowano

nie mam pojecia ale wyraznie czuc kiegy sie zalacza wiec chyba wszystko wporzadku

Opublikowano
samochod sie wolno rozpedzal komputer pokazal sredne spalanie 7,4

mi na trasie pokazuje 4.8 :mrgreen: , a przy wyliczeniu średniej nie jest już tak kolorowo :shock: :grin:

Opublikowano
witam

pozdrawiam lukasz

w takim razie zmien silnik w profilu - masz 1.9TDI :lol: sorry, ale nie wierze w takie wyniki :)

Opublikowano

pojezdze troche po wawie i zobaczymy dokladnie ile mi spali ale tak jak napisalem o spalaniu to przeciez jaki mialbym cel zeby tutaj kogos czarowac i oszukiwac samego siebie

pozdrawiam lukasz

Opublikowano
pojezdze troche po wawie i zobaczymy dokladnie ile mi spali ale tak jak napisalem o spalaniu to przeciez jaki mialbym cel zeby tutaj kogos czarowac i oszukiwac samego siebie

pozdrawiam lukasz

Żeby w 1.8T zejść poniżej 8l na 100 trzeba sie dobrze nagimnastykować i jechać za***iście ekonomicznie.Po mieście zejść poniżej 10 to jest coś niesamowitego.No chyba , że cały czas jeździsz po mieście w nocy , jak są sygnalizacje powyłączane i nie ma ruchu.Ale jak jeździsz normalnie w dzien po mieście , stoisz w korkach.Jedziesz od świateł do świateł , to śmiem twierdzić , że 12 spokojnie wciąga :wink:

Opublikowano
  • Autor

Albo ktos go wkrecil ze ma 1,8T :mrgreen:

Opublikowano

130-180 8l autostrada po polsce bez szalenstw 1100km na baku

a4 98r 1.9 tdi i tak od roku bez zmian.ale jak zatankujesz lipne paliwoo to raz nie chcial isc szybciej niz 140 wiec to tez zalezy .ja mam juz swoje stacjie na trasie lublin swiecko i sa pewne

Opublikowano

po dosc wnikliwych "badaniach" :mrgreen: maj-czer-lipiec

maj: 1030km sr:6,4 65%Miasto (normalnie+spokojnie):grin:

czerw: 800km sr:6,7 61% Miasto j.w. (w trasie troche ostrzej)

lipiec:(do dzis) 540km sr7,0 i 83% Miasto

w trasie 90-110km/h spokojnie 4,8-5,5 l/100km

takze podobnie jak koledzy AFN'owi :mrgreen: tyle ze mam seryjne 110kucy :neutral: i tylko 11,2-11,4 do setki :sad: