Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety o spalaniu 4.2 V8 wypowiadaja się najczęściej ludzie, którzy nigdy nie użytkowali takiego silnika. Stąd te legendy o spalaniu ponad 20l.

tak bywa także w innych kwestiach :disgust:,niestety :thumbdown:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Malik a kiedy hamownia?? może to że nie trzymają mocy to też ,,legenda"....? :wink4:

Opublikowano

Niestety o spalaniu 4.2 V8 wypowiadaja się najczęściej ludzie, którzy nigdy nie użytkowali takiego silnika. Stąd te legendy o spalaniu ponad 20l.

tak bywa także w innych kwestiach :disgust:,niestety :thumbdown:

eee tam innym 1.9 pali poniżej 4 po mieście :naughty:

Opublikowano

ale czasami jest 12 a czasmi 10 wiec spokojnie 14 to wyjatek :decayed: mowa oczywiscie o miescie

hmm u mnie 12 to wyjątek, z reguły obserwuję na wyświetlaczu 16, non stop dno = ponad 20.

trasa to rzeczywiscie czasami 7l/100km ale to jazda 100km/h :rolleyes:

Opublikowano

U mnie w mieście przy spokojnej jezdzie 10 :good:

Opublikowano

U mnie spalanko teraz w zime bylo niecale 9 srednio co jak na multitronica chyba nie jest zle.

W lato bylem na chorwacji to zrobilem kolo 4 tys km w dwie strony to srednio wyszlo 6,7 litra przy predkosciach miedzy 130-160.Dodam ze mialem bagaznik dachowy i 18 kapcie:-)

Pozdrowionka

Opublikowano

U mnie trasa Elbląg -Karpacz -Elbląg w sumie zrobiłem 1500 km wyszło 5,6 ale prędkości to max 110 :kwasny: pogoda nie pozwalała i te korki :wallbash:

Opublikowano

U mnie trasa Elbląg -Karpacz -Elbląg w sumie zrobiłem 1500 km wyszło 5,6 ale prędkości to max 110 :kwasny: pogoda nie pozwalała i te korki :wallbash:

W korkach 5,6 :polew:

Opublikowano

co sie czepiasz moze z gory bylo :wink4:

Opublikowano

Możesz się śmiać ale było dużo mniej na fisie tylko stałem trochę w korkach ale nie całą drogę

Opublikowano

Możesz się śmiać ale było dużo mniej na fisie tylko stałem trochę w korkach ale nie całą drogę

normalna sprawa ten motor pali spokojnie poniżej 5l na trasie .... mój 2.0 zresztą tak samo :evil:

Opublikowano

Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale mam taki sam motor jak kolega patrykbor, ale mój średnio pali 7-8,5 pomieście i 6,5-8,5 trasa. Może spalić 5 litrów naa trasie jak jadę sam w nocy na tempomacie do 100 km/h bez korków. Jedyna różnica to ja mam Avanta.

Opublikowano

wszystko zależy jak się jeździ i z jaką prędkością :gwizdanie:

Opublikowano

Szybko nie jechałem skoro z Karpacza do Elbląga miałem 640 km i dotarłem po 10 h tak pogoda mi sprzyjała , a w korkach spędziłem 3 godziny dla mnie to duzo bo u mnie w mieście takich niema a ty MRoger widzę mieszkasz w stolicy jak dobrze widzę i to norma stać w korkach u ciebie .Pare postów wczesniej tez pisalem ze na zbiorniku w mieście robiłem 650 km koniec ot

Opublikowano

Zmieniłem termostat i nie widzę jakiejś radykalnej zmiany spalania :embarrassed:. Po przejechaniu normalną jazdą jakiś 100 km w standardowych warszawskich korkach (czyli standardowym warszawskim ruchu :disgust:) wychodzi mi na FIS-ie ok. 16 - 16,5 l. :mysli:

Tak więc Cuber nie jesteś wyjątkiem :tongue4: - mnie też bak starcza na. ok 400 km :confused4:

Opublikowano

Korki to nie tylko takie jak w miescie gdzie sie stoi, ale też takie w trasie gdzie się jedzie 70-90 za tirami i nie ma mozliwosci wyprzedzić. Spalanie w takich warunkach jak najbardziej realne.

Opublikowano

(...) ale też takie w trasie gdzie się jedzie 70-90 za tirami i nie ma mozliwosci wyprzedzić. Spalanie w takich warunkach jak najbardziej realne.

Ja jechałem za takim na odcinku 60-70 km. I go nie wyprzedziłem :naughty:

Nie był to TIR tylko dostawczy bus, który wiózł moje meble z przeprowadzki. Średnie spalanie z FIS 5,7 :kox:

Opublikowano

Kazdy posiadacz 1.9 napisze że w miescie mu tylko wącha 5 do 6 l to max. Ale ja mam na to inna teorie. Na średnie spalanie składa sie wiele rzeczy takich jak np. temperatura, opony, stan techniczny pojazdu, jakość ON i wiele innych. Ja pomykam v6 163hp w multitronicu, może jestem świeżakiem ale jak narazie to spalanie w mieście zamyka się w granicach 9 l . czasami spadnie poniżej a czasami wzrosnie o 0.5 l ale nie przekraczam 10l. Mowimy tu o normalnej jezdzie w cyklu mieszanym codzinnie 15 kp do pracy , czasem korki czasem normalny ruch ze swiatlami gdzie zawsze jestem w czołówce :P:hi:

Przy agresywnej jedzie tzn. upalaniu sprzetu spalanie wzrasta do 12.5. Wiec zadna tragedia jak na automat i taka pojemnosc.

Na trasie nie udalo mi sie jeszcze sprawdzic bo nie mialem czasu wyruszyc ale mysle ze bedzie w granicach 7-8 litra.

Smieszy mnie jak goscie w a6 podaja ze ich 1.9 spala im 6 w miescie.

Opublikowano

no bo nie spala :)1.9AWX spali w miescie kolo 8 l na bank - znajoma ma, wiem ile jej pali, bez stania w korkach (a jezdzi raczej spokojnie) . W miescie wiadomo gasimy odpalamy cos zalatwiamy itp.

Opublikowano

zapraszam....

zimówki, temperatura poniżej zera, zalany VPower... i żaden problem żeby uzyskać spalanie poniżej 6ciu (oczywiście nie na FISie bo ten jest wyjątkowo nieudany w B6/B7)... trzeba tylko umiejętnie jeździć - jeśli kogoś to jara to można...

oczywiście piszę tu o swojej 150.000 wsi...ale jak czasem wyjeżdżam do "miasta" to cieszę się że mieszkam tam gdzie mieszkam :>