Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja zimą koło 13, ale nie mam fisa :>

to skąd wiesz :naughty::tongue4:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jadę na stację patrzę ile litrów weszło, później dzielę przez ilość kilometrów na liczniku dziennym skasowanym przy poprzednim tankowaniu i już wiem ile mi pali. Zawsze rachmistrz byłem :decayed:

Opublikowano

Jadę na stację patrzę ile litrów weszło, później dzielę przez ilość kilometrów na liczniku dziennym skasowanym przy poprzednim tankowaniu i już wiem ile mi pali. Zawsze rachmistrz byłem :decayed:

Też tak zawsze robiłem :D
Opublikowano

To ile Wam pala w miescie 3.0TDi? Bo 400km to malutko...

Ja robie 550-600 w miescie, a podobno 3.0TDi jest oszczedniejsze niz 2.5.

oszczędniejsze? kurcze pierwsze słyszę :mysli: no ostatnio mam cały czas na fisie srednie jakieś 14l/100 km :gwizdanie:

kolega Kr54321 ma serię z Tipem

Oniakowi pali mniej :naughty:

Opublikowano

To ile Wam pala w miescie 3.0TDi? Bo 400km to malutko...

Ja robie 550-600 w miescie, a podobno 3.0TDi jest oszczedniejsze niz 2.5.

oszczędniejsze? kurcze pierwsze słyszę :mysli: no ostatnio mam cały czas na fisie srednie jakieś 14l/100 km :gwizdanie:

kolega Kr54321 ma serię z Tipem

Oniakowi pali mniej :naughty:

14l/100 w mieście przy 3.0TDI?? Koszmar :wallbash:A chciałem na takiego zbierać... :evil:

Opublikowano

14l/100 w mieście przy 3.0TDI?? Koszmar :wallbash:A chciałem na takiego zbierać... :evil:

pamietaj miasto miastu nie równe to raz , oczywiscie jest w stanie spalic nawet 7,5 litra na trasie a i w miescie zdarzało mi sie spalanie rzedu 9-10 litrów wszytsko jest zalezne od warunków nogi kierowcy itd

Opublikowano
pamietaj miasto miastu nie równe to raz , oczywiscie jest w stanie spalic nawet 7,5 litra na trasie a i w miescie zdarzało mi sie spalanie rzedu 9-10 litrów wszytsko jest zalezne od warunków nogi kierowcy itd

Przypuszczam, że w Gdańsku korki są nie mniejsze niż w Kraku :)

Na trasę mam inne auto, jeśli już przyjdzie gdzieś jechać. Ale 9-10 brzmi troszkę lepiej. Pewnie przy mojej nodze w trybie oszczędności zrobiłbym 8,5-9 w dzień po mieście. Pozdro :good:

Opublikowano

400 km na baku :gwizdanie: tylko miasto ostatnio

Cuber,przestań straszyć ludzi :decayed:

Opublikowano

400 km na baku :gwizdanie: tylko miasto ostatnio

Cuber,przestań straszyć ludzi :decayed:

Cuber ma ciezka noge i chyba czesto jezdzi (tzn stoi) w szczycie :gwizdanie:

Nieraz nieoplacalne jest gniecenie w miescie bo to wcale nie przyspieszy przejazdu(czerwona fala jechac ciagle nie pozwala :naughty: :naughty:) a moze tylko zwiekszyc spalanie .

Opublikowano

Cuber,przestań straszyć ludzi

nikogo nie strasze pisze jak jest :gwizdanie:

Nieraz nieoplacalne jest gniecenie w miescie bo to wcale nie przyspieszy przejazdu(czerwona fala jechac ciagle nie pozwala :naughty: :naughty:) a moze tylko zwiekszyc spalanie .

hmmmm a kto mówi o "gnieceniu" w miescie podczas szczytu ? ? wyjeźdzasz rano stoisz w korkach, wracasz popołudniem stoisz w korkach

Opublikowano

nie no jasne jak sie stoi dlugo w korkach to spalanie rosnie oczywista sprawa. Trzeba by raczej pomyslec nad... zmiana trasy, aby ich unikac :tongue4::wink4:

Opublikowano

nie no jasne jak sie stoi dlugo w korkach to spalanie rosnie oczywista sprawa. Trzeba by raczej pomyslec nad... zmiana trasy, aby ich unikac :tongue4::wink4:

w Krakowie ? nie da rady :gwizdanie:
Opublikowano

w Krakowie ? nie da rady :gwizdanie:

cos o tym wiem :gwizdanie:, fakt nieraz nie da sie nic zrobic . Zalezy gdzie sie mieszka i gdzie pracuje

Spalanie 14 przy 3.0 to znow nie jakies nie widomo co da sie zyc :cool1:

p.s. ewetualnie przerzucic sie na bmw z fukcja wylaczania silnika podczas postoju - sakramencko redukuje spalanie w miescie :)

Opublikowano

ale czasami jest 12 a czasmi 10 wiec spokojnie 14 to wyjatek :decayed: mowa oczywiscie o miescie

Opublikowano

MI ostatnio 7,3 l/100 na krótkich przejazdach głównie i na zimnym silniku.

Cuber 12 po Kraku to chyba nieźle. U mnie pewnie by paliło z 10 max.

Opublikowano

ale czasami jest 12 a czasmi 10 wiec spokojnie 14 to wyjatek :decayed: mowa oczywiscie o miescie

Ciekaw jestem jak by się prezentowało na tle tych 14 litrów ON spalanie S4 lub RS4?...

Opublikowano

17-20

Opublikowano

S4 B7 2006

W trasie udało mi się zejść do 11.2

W mieście przy spokojnej jeździe 13-14

Przy szaleństwach albo koszmarnych korkach podchodzi pod 17

Bączki na śniegu 30 :decayed:

Opublikowano

Przy szaleństwach albo koszmarnych korkach podchodzi pod 17

dla mnie rewelka :good:,przy ostrej jeździe,z takimi osiągami 17 to wręcz śmieszne spalanie :cool1:

Opublikowano

Niestety o spalaniu 4.2 V8 wypowiadaja się najczęściej ludzie, którzy nigdy nie użytkowali takiego silnika. Stąd te legendy o spalaniu ponad 20l.