Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miejsce zamieszkania to kwestia gustu. O gustach podobno sie nie dyskutuje. Mając na mysli spalanie w miescie mialem na mysli duze miasta takie jaK np. Kraków. Wiadomym jest że przy muskaniu pedalu gazu uzyskasz poniżej 6 l na 100 ale nie masz żadnej frajdy z jazdy takim samochodem.

zawsze pozostaje fiat cc na gazie :hi:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wiadomym jest że przy muskaniu pedalu gazu uzyskasz poniżej 6 l na 100 ale nie masz żadnej frajdy z jazdy takim samochodem.

ale i tak w miescie typu Kraków nie ma takiej opcji aby w tygodniu miedzy 8-18sta było takie spalanie :gwizdanie: skoro 60 % stoisz w korkach :decayed:

Opublikowano

Wiadomym jest że przy muskaniu pedalu gazu uzyskasz poniżej 6 l na 100 ale nie masz żadnej frajdy z jazdy takim samochodem.

ale i tak w miescie typu Kraków nie ma takiej opcji aby w tygodniu miedzy 8-18sta było takie spalanie :gwizdanie: skoro 60 % stoisz w korkach :decayed:

no i stąd spalania po 15 litrów... co mnie również nie dziwi...

Opublikowano

Cuber 8-18 to przesada, 7-9 i 15-18 to się zgodzę :wink4:

żeby w tamacie było ~12 :>

Opublikowano

hmmmm wszystko zalezy którędy jeździsz :naughty:

Opublikowano

hmmmm wszystko zalezy którędy jeździsz :naughty:

najlepiej na przelaj. :polew:

Panowie pamietajmy ze w stolicy(probowlaem sie tamtedy przebic pare razy jest fajne :gwizdanie:) sie jeszcze gorzej jezdzi wiec nie ma co narzekac na Krakow .

Opublikowano

Panowie pamietajmy ze w stolicy(probowlaem sie tamtedy przebic pare razy jest fajne :gwizdanie:) sie jeszcze gorzej jezdzi wiec nie ma co narzekac na Krakow .

hmmmm, całkiem nie dawno text kolegi z Warszawy ...... :polew: :polew: :polew:

" Cuber to u Was nawet w Niedziele sa korki :shocked: "

Opublikowano

hmmmm, całkiem nie dawno text kolegi z Warszawy ...... :polew: :polew: :polew:

" Cuber to u Was nawet w Niedziele sa korki :shocked: "

no sa przed samochodowka na rybitwy i przed elektroniczna na balicach. Bez przesady CUBER jezdzilem po krakowie 7 lat samochodem jak tam mieszkalem i naprawde nie ma az takiej tragedi. Owszem jest zle w niektorych miejscach starsznie ale jest duzo lepiej niz bylo kiedys i da sie przezyc :gwizdanie: . To moje odczucia moze jezdze malo newralgicznymi drogami :gwizdanie:

p.s nie robmy z Krakowa Londynu ;-)

Opublikowano

U mnie standardowo zimą mniej spala, z 12-12,2 spadło do 11.5. Ale ostatnio wyszło jaki mam nie ekonomiczny styl jazdy, w sobotę polatałem po mieście w stylu emeryta, bez wyprzedzania, przepisowo itd, wyszło 10,4 :shocked:, co by nie było że awaria dzisiaj powtórzyłem i było 10.5, ruch spory ale generalnie bez duzych korków, zerowanie fisa i druga częśc dnia po staremu i wyszło 12 :evil:

Opublikowano

no sa przed samochodowka na rybitwy i przed elektroniczna na balicach. Bez przesady CUBER jezdzilem po krakowie 7 lat samochodem jak tam mieszkalem i naprawde nie ma az takiej tragedi. Owszem jest zle w niektorych miejscach starsznie ale jest duzo lepiej niz bylo kiedys i da sie przezyc :gwizdanie: . To moje odczucia moze jezdze malo newralgicznymi drogami

heh to chyba Ciebie dawno w Krakowie nie bylo.....aleje korek , nowochucka korek, . kalwaryjska korek, wadowicka korek, wielicka korek opolska korek wiec któredy jeździłeś ? :gwizdanie: no chyba ze w nocy jeździłeśto zmienia postac rzeczy :naughty:

lepiej moze bedzie sie jeździło za jakieś 4 lata :wink4:

zrobiło sie :ot:

Opublikowano

Miałem 15l/100 potem nagle 11,5 a teraz 13l - chyba standard jak na miasto i krótkie odcinki.

Opublikowano

AVF - jazda mieszana 15km do miasta, 10km po mieście, 15km poza - 8; / 100km jak nic :D nich nikt nie wciska kitu, ze spali mniej :D szczególnie jeszcze jeżdżąc po samym mieście:D

Opublikowano

AVF - jazda mieszana 15km do miasta, 10km po mieście, 15km poza - 8; / 100km jak nic :D nich nikt nie wciska kitu, ze spali mniej :D szczególnie jeszcze jeżdżąc po samym mieście:D

to chyba do mnie więc spełniam prośbę :good:

Opublikowano

na baczku po autostradach 900-1000km (wiem obciach:) ale to sie rzadko zdarza bo nie ma u nas takich warunkow)

srednio 850-900km (pol na pol w miescie i na trasie)

po samym miescie bak mi starcza na ok 650km.

Opublikowano

2.0 TDI BLB. Moc ~180KM. Na baku (70 litrów) robie średnio 500 km

Opublikowano

Albo nie umiesz jezdzic dieslem, albo go strasznie katujesz... :mysli:

Opublikowano

:shocked: takie spalanie to ja mam w swoim małym potworku albo coś niedomaga albo kierownik nie taki :cool1:

Opublikowano

Albo nie umiesz jezdzic dieslem, albo go strasznie katujesz... :mysli:

o tym samym pomyślałem ale ja już w tym temacie wolę się nie udzielać...

Opublikowano

:blink:

Wiesz, ja na 53 l (od rezerwy do rezerwy) robię ok 630-650 km. V6 tdi. Możesz opisać swój styl jazdy? :shocked:

Ok, głównie to jazda poza miastem ale jednak ...

Opublikowano

Ja od tankowania do tankowania robię 400 kilosów - i to po mieście :kox:

A ten silnik AGB :this: miasta, świateł i korków :sick3: nie znosi :gwizdanie: