Flyer Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Na urlop wypuscilem sie Passatem AHH [po sofcie] ojca. Warszawa > Czestochowa > Krakow > Zakopane 7,0l/100km - 5 osob + bagaz, caly czas 140-150km/h Zakopane > Krakow > Czestochowa > Warszawa 6,6l/100km - 5 osob + bagaz, caly czas 150-160km/h w tym... Zakopane > Krakow 4,7l/100km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suli Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 (...) Zakopane > Krakow > Czestochowa > Warszawa 6,6l/100km - 5 osob + bagaz, caly czas 150-160km/h w tym... Zakopane > Krakow 4,7l/100km Ale w korku czy płynnie :?: Tak czy tak :shocked: Yeahbunny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mmcv Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 (...) Zakopane > Krakow > Czestochowa > Warszawa 6,6l/100km - 5 osob + bagaz, caly czas 150-160km/h w tym... Zakopane > Krakow 4,7l/100km Ale w korku czy płynnie :?: Tak czy tak :shocked: Yeahbunny Ztym korkiem to moze nie przesadzaj... bo zaraz sie okaze ze dopakowany samochod wielkosci limuzyny pali tyle co Lupo 1.0 diesel wolnossacy na gazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Jazda bez zadnych korkow Tam gdzie tylko sie dalo [czyli wiekszosc trasy], to bylo 140-160. Z Zakopca do KR jechalo sie plynnie, do momentu 2 pasow raczej wolno, a potem 120-140 i wyszlo finalnie 4.8 Chcialbym zeby moj tak malo lykal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piechol Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Jazda bez zadnych korkow Tam gdzie tylko sie dalo [czyli wiekszosc trasy], to bylo 140-160. Z Zakopca do KR jechalo sie plynnie, do momentu 2 pasow raczej wolno, a potem 120-140 i wyszlo finalnie 4.8 Chcialbym zeby moj tak malo lykal... kurde, to mój przy takiej jeździe niezaładowany 5,5 łyka chyba trza się do Rogala na soft wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mmcv Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 koniecznie bo bardzo duzo Ci pali :wink4: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iverson Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 na pełnym baku 62l , 1100km , trasa Kalisz-Tbg , Tbg-Kalisz i kilka dni do pracy , ogólnie gites Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutkap Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 ostatni weekend - trasa Wawa-Olsztyn-Wawa 5.1literka - prędkość max 110km/h - 2 osoby na pokładzie + bagaże + włączona klima + grzanie "pośladków" u kobiety obok. ze 2 tyg. temu jadąc z Ostrołęki do Wawy - trasa około 130km udało mi się pierwszy raz w życiu zejść do 4.9 litra - tez 2 osoby + bagaże + włączona klima + grzanie "pośladków" u kobiety obok - dodam tylko, ze jeszcze nigdy nie umordowałem się tak jazdą - max 90km/h wszystko pomiary podałem odczytane z FIS-a no i paliwko to Shell V-Power Diesel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nosfer Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Na urlop wypuscilem sie Passatem AHH [po sofcie] ojca. Warszawa > Czestochowa > Krakow > Zakopane 7,0l/100km - 5 osob + bagaz, caly czas 140-150km/h Zakopane > Krakow > Czestochowa > Warszawa 6,6l/100km - 5 osob + bagaz, caly czas 150-160km/h w tym... Zakopane > Krakow 4,7l/100km Czyli średnie spalanie na pozionie 6,1 l w S4 w załadowanym aucie ?? Michau chyba kpisz sobie A ile średnio wypada Ci w Warszawie.. ? Dom - Praca - Dom - Praca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Przeca napisalem, ze jechalem ojca Passatem 1.9TDi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nosfer Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 :doh1: O ja pitole.. Muszę zacząć czytać te wasze posty w całości.. No bo jak zobaczyłem te liczby to mnie wmurowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KmK Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Passatem AHH 5 osob + bagaz do momentu 2 pasow raczej wolno ten zestaw raczej nie pozwala na szybszą jazde ale >5 to jakaś abstrakcja jest, nie próbowałem co prawda jazdy raczej wolnej, ale >10 nie ma szans wogóle :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajonak Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Lato 2008, trasa Split-Dubrownik (ktos kto zna Chorwacje wie jaka to trasa). Na pokladzie ja, zona i dwojka dzieci. Bez bagazy. Srednie: 4.8l/100km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mmcv Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Lato 2008, trasa Split-Dubrownik (ktos kto zna Chorwacje wie jaka to trasa). Na pokladzie ja, zona i dwojka dzieci. Bez bagazy. Srednie: 4.8l/100km jak jezdzilem z Makarskiej do Dubrownika to takie osiagi byly raczej nie mozliwe... krete drogi w gore w dol ... nie wiem jak TY to zrobiles... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajonak Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 no wlasnie. Gory i serpentyny sa idealne do bicia takich rekordow (ale prawie nie uzywac hamulca). Dodam tylko, ze wyjechalem o 6:00 rano, zeby uniknac korkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NYNA Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 No to faktycznie musiałeś nie mieć ruchu i większość z górki bo jak ja tam jechałem to nie było kiedy 5-tki wrzucić, spalania fakt nie sprawdzałem tam na miejscu. W drodze Polska-Chorwacja mi wyszło 5,1 średnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mmcv Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Bylem teraz w Castelrotto i tak ... jak bylo z gorki spalanie 2.2 l/100 przez 10km sobie tak jechalem (to bylo z powrotem czesto gesto silnik sie nie zdazyl do 90 nagrzac) Ale jak trzeba bylo robic podjazdy dosc ostre to i 10 -12l trzymalo caly czas, a ze lubie sobie po zakretach posmigac tak ze gumy i ...kobieta piszcza (na szczescie gumy nie bija kierowcy ) to i sie spalanie robilo. Takze jadac po pustej drodze bardzo ospale gdzie wiekszosc jest z gorki to i moze jest to mozliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajonak Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Mysle, ze kluczowe sa tutaj dwie rzeczy: styl i technika jazdy oraz samochod (mam na mysli konkretny egzemplarz). Ja swoim moge bez problemu zrobic 5l/100km w gorach - nawet w Polsce. Owszem, jazda jest ospala, opony piszcza tylko na najostrzejszych zakretach, ale bez przesady. NIGDY nie ciagnie sie za mna sznur sfrustrowanych kierowcow. Ja po prostu staram sie nie uzywac hamulcow... W normalnej trasie w Polsce: duzo wyprzedzen i hamowan, ciezko jest mi zejsc ponizej 6.5l/100km. Natomiast 7l/100km jest typowym wynikiem. Nie wiem. Albo ja jezdze jak ciota, albo moj egzemplarz tak malo pali. Dodam tylko, ze po czipie spalanie na trasie mi spadlo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Ja po prostu staram sie nie uzywac hamulcow... podstawa ecodriving'u... u mnie podobnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KmK Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 w tym roku się wybieram w tamte rejony to zrelacjonuje co i jak 20k km i średnia 10.7, 85% VpR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi