Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

trasa poznań lublin z przejazdem przez Poznań Radom i pół Lublina, średnia prędkość z całej trasy 104km/h także gdzie się dało 160km/h plus klima całą trasę i spalanko 8,1L/100km, dla mnie :kox:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Misto Kraków średnie spalanie 9-9,5 l/100 km :kox: :kox: :kox: jazda w stylu emeryt niedowidzący :gwizdanie: eco-driving

Po mieście tak samo, ale czasem skoczy powyżej 10 :evil:

Opublikowano

Ja tydzień temu sprawdziłem pierwszy raz odkąd ją mam i tak:

Zalałem do pełna,wyjezdziłem 210 km,nie miasto,ale jazda prawie miejska,sto razy gaszony i zapalany.Robiłem poprostu odcinki max do 15 km....

Podjechałem pod tego samego LOTOSA,ten sam dystrybutor i weszło 9 l.

Czyli ok 4,5l :>

Trochę dziwne bo FIS pokazywał 6,2 l.

Opublikowano

Ja tydzień temu sprawdziłem pierwszy raz odkąd ją mam i tak:

Zalałem do pełna,wyjezdziłem 210 km,nie miasto,ale jazda prawie miejska,sto razy gaszony i zapalany.Robiłem poprostu odcinki max do 15 km....

Podjechałem pod tego samego LOTOSA,ten sam dystrybutor i weszło 9 l.

Czyli ok 4,5l :>

Trochę dziwne bo FIS pokazywał 6,2 l.

No to jesli prawie jak miasto i 4,5L to na normalnej trasie bedzie ze 3L :polew:

Opublikowano

Nie no tojuz jest przeasada... moze tamtym razem nalales pod korek a tym razem do odbica bo ...sory ale 4.5, 4.7 no to ja w takie wyniki nie wierze... (chyba ze do 90km/h bez hamowania)

p.s. fis raczej o 1.5 l to nie przeklamuje... :gwizdanie:

Opublikowano

Nie no tojuz jest przeasada... moze tamtym razem nalales pod korek a tym razem do odbica bo ...sory ale 4.5, 4.7 no to ja w takie wyniki nie wierze... (chyba ze do 90km/h bez hamowania)

p.s. fis raczej o 1.5 l to nie przeklamuje... :gwizdanie:

Z dopykaniem na dystrybutorze weszło mi 9.90l.Wcale się nie dziwię,że nikt nie wierzy no bo ja też bym nie uwierzył jak bym nie zobaczył i dlatego znowu zatankowałem full na tej samej stacji,skasowałem licznik,teraz zrobię 300 km i się okaże jak tym razem mi wyjdzie...

P.S.nogę zawsze miałem lekką do 120km...ale to i tak coś nie tak

Napiszę za około 2-3 tyg. co i jak....

Może Witek coś przekombinował ze spalaniem... :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Bak pod korek, wyjazd do zakopca, jazda po górach i Słowacji, powrót do domu, trochę jeszcze na miejscu i rezerwa zapaliła się przy 1142km.

Dodam że jeżdże głównie sam i raczej nie mam ciężkiej nogi.

Paliwo to verwa na orlenie w Puławach - nie wiem czy ma to jakieś znaczenie?

pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

Ja wczoraj pojeździłem troszkę po mieście tak zupełnie bez pośpiechu, korzystając z ielonej fali przy 60km/h itd. i po przejechaniu 50km wyszło średnie spalanie na poziomie 5.4l/100km na FIS. Przy szybkiej jeździe po Trójmieście, gdy zawsze mi się spieszy i wszędzie muszę być pierwszy (no bo jak inaczej!) spalanie i tak NIGDY nie przekracza 7,5l/100km. Przeważnie średnia wynosi u mnie 6,5-6,8l/100km. Uważam, że jak na 2.0l silnik, 140KM i taką masę auta to REWELACYJNY wynik. Od przeszczepu BLB na BKD i nowej turbince jeżdżę tylko na SHELL V-Power Diesel (od 1 kwietnia V-Power GTL - i nie widzę różnicy).

Zobaczymy jakie będzie spalanie po programie na ok. 200KM...

Opublikowano

Warszawa - Kielce 10,2, generalnie caly czas pedal w podlodze, na dwupasmowkach 180-200.

Kielce - Warszawa - Płońsk - Warszawa 8,1, 120-180, bez ciaglego pantofla w podlodze... a czas ten sam co pare dni wczesniej, po co przeplacac? :D

Opublikowano

własnie wróciłem z Świąt ....

Kraków-Bukowina czas : 1-28 h spalanie 7,9 l

Bukowina-Kraków czas : 1-16 h spalanie 7,6 l :decayed:

Opublikowano

Piero masz ten sam silnik co kolega mydlo jechałem z nim do i z Bukowiny i wiem, że jest to motor, niesamowicie ekonomiczny.

Mój spala ok. 7litrów jazda mieszana i ok. 6.0 na trasie, ale kto w to uwierzy :gwizdanie:

Opublikowano

FIS pokazał 5.1 L / 100 km ale że zawsze zawyża to i tym razem go sprawdziłem...

rano podjechałem na tą samą stację, ten sam dystrybutor (wąż) i zalałem 29,53l ....

co po przeliczeniu wychodzi 4,72 L / 100 km

nie umieszczam tego po to żeby coś udowadniać i się kłócić... ale z pewnością nowym może się przydać...

mam filmik nagrany dziś rano telefonem (z FIS) - jak ktoś chce to mogę umieścić... ale to żaden dowód jak wiadomo...

jak najbardziej sie zgadzam. wynik norma w sprawnym pojedzie... :cool1:

u mnie cisnienie opon 2,5 ba. srednia z trasy przy rozsadnej jezdzie z predkoscia ok 100-130 km/h zuzycie spokojnie wychodzilo ok. 4,8 l/100km

powrot z bukowiny, samochodow nie oszczedzalismy,gorskie drogi, co chwila redukcje i wyprzedzania, gaz do dechy, mialem srednia 5,4 a dieselki podazaly tempem wyznaczanym przez kuredowe TFSI

Opublikowano

FIS pokazał 5.1 L / 100 km ale że zawsze zawyża to i tym razem go sprawdziłem...

rano podjechałem na tą samą stację, ten sam dystrybutor (wąż) i zalałem 29,53l ....

co po przeliczeniu wychodzi 4,72 L / 100 km

nie umieszczam tego po to żeby coś udowadniać i się kłócić... ale z pewnością nowym może się przydać...

mam filmik nagrany dziś rano telefonem (z FIS) - jak ktoś chce to mogę umieścić... ale to żaden dowód jak wiadomo...

jak najbardziej sie zgadzam. wynik norma w sprawnym pojedzie... :cool1:

u mnie cisnienie opon 2,5 ba. srednia z trasy przy rozsadnej jezdzie z predkoscia ok 100-130 km/h zuzycie spokojnie wychodzilo ok. 4,8 l/100km

powrot z bukowiny, samochodow nie oszczedzalismy,gorskie drogi, co chwila redukcje i wyprzedzania, gaz do dechy, mialem srednia 5,4 a dieselki podazaly tempem wyznaczanym przez kuredowe TFSI

Nie wiem jak wy to robicie. Dzis miałem trase Chorzów - Warszawa - Chorzów. Powiedziałem sobie ze jade max ekonomicznie i na trasie trzymałem sie 120-130km/h a wymagało to ode mnie nie lada cierpliwości (normalnie trzymam sie 150-170km/h), tylko w Czestochowie stałem 25 minut w korku. Spalanie wyszło mi 5,4L. Myslałem ze takie spalanie na to auto które waży 1,6T to dobry wynik ale jak widze z waszych wypowiedzi chyba mam cos nie tak z samochodem ze nie pali mi 4,6-4,8L

Opublikowano

A jakie buty masz bo to też zależy :naughty: możesz jechać 120 ale dynamikę jazdy też weź pod

uwagę przecież takie prędkości to nie problem uzyskać wciskając pedał w podłogę ,a musnąć pedał do tej prędkości :decayed:

Opublikowano

A jakie buty masz bo to też zależy :naughty: możesz jechać 120 ale dynamikę jazdy też weź pod

uwagę przecież takie prędkości to nie problem uzyskać wciskając pedał w podłogę ,a musnąć pedał do tej prędkości :decayed:

Na zadnym z biegów podczas całej trasy nie przekroczyłem 2,5 tys obrotów :confused4:

Opublikowano

to pewnie masz auto zepsute bo nie pali Ci 4.8 :polew: :polew:

a tak na powaznie... to wydaje mi sie ze normalne Ci pali i tyle. 4.7 - 4.8 to emeryt Skoda w kapeluszu...

* przypominam tobie oraz innym.

wypowiadamy sie nt wlasnych wynikow, ewentualnie je porownujemy do innych.

Wiec na przyszlosc. zanim sie wypowiesz, zastanow sie czy twoj post, cokolwiek wniesie do dyskusji [Musashi]

Opublikowano

4.7 - 4.8 to emeryt Skoda w kapeluszu...

potwierdzam... ostatnie 500km 80% trasa 20% miasto - 6,1 :wink4:

Opublikowano

mnie wg. Fisu średnie spalanie na trasie bielsko-kraków-bielsko (200km) wyszło 4.9l/100km.

Ale kosztowało mnie to tyle nerwów i zdrowia że to co zaoszczędze na paliwie będe musiał wydawać na psychologa...

Co do maksynalnych spalań to ostatnio po spocie wyszło mi średnie 22,4l/100 na odcinku 45km.

Opublikowano

Co do maksynalnych spalań to ostatnio po spocie wyszło mi średnie 22,4l/100 na odcinku 45km.

Dobry soft... :naughty:

Opublikowano

Flyer źle przeczytałeś. Nie po sofice lecz po spocie. Jechaliśmy do KFC i próbowałem się utrzymać za Cuberem.... :decayed:[br]Dopisany: 19 Kwiecień 2009, 22:18_________________________________________________a może lepiej napisze... utrzyamć go w polu widzenia :> :> :>