Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi się ostatnio udało zejsc do 9-10 w miescie :naughty: oczywiście przy spokojnej jeździe :gwizdanie:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

hmm dokladnie trasa wygladala tak (w jedna i druga podobnie):

francja autostrady - 130-160 czasem szybciej, ale krotko i wolniej, no i czeste bramki gdzie trzeba bylo placic.

wlochy autostrady - 140-160, blizej 160 i tez odcinkami szybciej, zdazalo sie i wolniej, korki bywaja, zjazdy z autostrad ale wiekszosc trasy ok 150

potem przed szwajcaria korek, szwajcaria cala przepisowo :)) ciezkie to bylo...

no i niemcy, tam jechalismy 150 i wiecej, choc odcinkami mniej bo zmeczeni bylismy, no powiedzmy ze pol na pol choc wydaje mi sie ze wieksza czesc jechalismy szybciej :mysli:

a w polsce juz jakos spokojniej, troche tirow trzeba bylo wyprzedzac wiec srednai predkosc mniejsza, przyspieszanie i hamowanie w okolicach 90-110 a na autostradzie tak kolo 120-140 blizej 120 bo juz mielismy dosyc podrozy

i komputer pokazal 6,5 albo 6,6 nie pamietam juz, nie wiem moze to kwestia dlugiej naprawde trasy, bo na krotszych ja tez mam blizej 7-7,5 przy takich predkosciach. Dlatego bylem pozytywnie zaskoczony, srednia predkosc z calej trasy do granicy z polska byla niecale 110km/h potem zmalalo mocno. Poza tym tam prawie hamulca sie nie uzywa, po prostu sie jedzie, tiry nie zajezdzaja drogi, czasem ktos wyjedzie ale noge z gazu sie spuszcza na chwile i juz. A moze to przez szwajcarie, bo w szwajcarii przy wjezdzie mialem 6,6 a przy wyjezdzie 6,2 a potem znowu uroslo, wiec moze normalnie wyszlo by kolo 7.

A co do tego spalania 5,6 to sie tak nie da jechac normalnie, to bylo w sobote wielkanocna i prawie samochodow nie bylo, do autostrady mialem 5,5 :kox: do poznania uroslo do 5,6 a jak musialem wyprzedzic kilka samochodow to uroslo do 5,7 od razu :D potem zmalalo ale ja na mnicha sie nie nadaje ;)

greets

Opublikowano

Zatankowalem dzis 3-ci z rzedu pelen bak V-Powera z GTL i znowu FIS pokazuje mi wiecej km do przejechania niz na Vervie do tej pory...

Sam nie wiem, czy to zasluga temperatur, czy paliwa. :rolleyes:

Spalanie w sumie spadlo minimalnie.

Opublikowano

Trasa : Kraków -Kazimierza Wielka - Kraków

A4 B7 3,0 TDI srednie 6,5 :kox:

A4 B6 1,8 T srednie 6,5 :kox:

Opublikowano

Zatankowalem dzis 3-ci z rzedu pelen bak V-Powera z GTL i znowu FIS pokazuje mi wiecej km do przejechania niz na Vervie do tej pory...

Sam nie wiem, czy to zasluga temperatur, czy paliwa. :rolleyes:

Spalanie w sumie spadlo minimalnie.

Flyer... ja też się nadziwić nie mogę... nie chciałem pisać żebyście znowu nie pisali bzdur bo różnie z tym bywało... dziś miałem trasę z 8mioma przystankami w pracy... jazda taka jaką ciężko wytrzymać no ale w pracy mi się nie śpieszyło... wyszło 5.2 (z tym 8 x odpalaniem i rozpędzaniem...)

ostatnio żona, dziecko... jedziemy na grilla - odległość w jedną stronę 21km - spalanie 4,2 na FIS :shocked: z powrotem było 4,4

oczywiście wszystko bez klimy... na econ - bo nie było potrzeby

upalam ten GTL odkąd wszedł i na razie nie zamierzam zmieniać...

Opublikowano

No ja dzis zobaczylem na FISie 680km do przejechania [w miescie].

Na Vervie maks. co ogladalem to 550-600.

Dzis od momentu ruszenia ze stacji na dolnym mokotowie do biura [15km] mialem spalanie 9,2 co w miescie mi sie zdarza baaaardzo rzadko.

Opublikowano

Co to za zwierz ten GTL? :mysli: (nie oglądam TV więc nie mam kontaktu z reklamami :decayed:)

Opublikowano

Co to za zwierz ten GTL? :mysli: (nie oglądam TV więc nie mam kontaktu z reklamami :decayed:)

a na stacje benzynowe masz czas podjechać ? :decayed:

Opublikowano

Na stacji przy Biedronce nie ma takiego paliwa :tongue4::naughty:

---

Jaka jest różnica w cenie w porównaniu ze "zwykłą" V-Power?

Opublikowano

Na stacji przy Biedronce nie ma takiego paliwa :tongue4::naughty:

---

Jaka jest różnica w cenie w porównaniu ze "zwykłą" V-Power?

każdy V-POWER DIESEL ma syntetyczny GTL od (?) 1 Kwietnia... taki żart prima aprilisowy :polew:

no ale chyba im coś wyszło z tego...

Opublikowano

Zeby wam srednia tak nie szła w dól to ja cos dodam :

850km z czego :

600 Trasa Wawa- Katowice

100 Trasa po jednopasmówkach w weekend

150 Miasto

W aucie 3 osóby plus bagaż

Klima non stop

Na trasie 140-160km/h, jednopasmóki 80-120km/h, miasto wiadomo

5,9L/100km

Tankuje na Shell, ale zwykły najtanszy ON. Kosztuje 3,44zł a ten najdrozszy 3,95zł, nawet wiec jak spali 0,5L mniej to sie nie kali brac drozszego :>

P.s. Dzis mi 200 tys km wskoczyło :kox:

Opublikowano

Podróż do Włoch - mocno w Niemczech [150-180] i spokojniej przez Austrię i Włochy[do 150]. W Polsce wiadomo szarpanie z TIRAMI...

~7.3 l

Dziś 22,5/100km :]

No ale to były testy po naprawie/wymianach i non stop pedał w podłodze...

Opublikowano

Tankuje na Shell, ale zwykły najtanszy ON. Kosztuje 3,44zł a ten najdrozszy 3,95zł, nawet wiec jak spali 0,5L mniej to sie nie kali brac drozszego :>

Gdzie Ty masz takie ceny?

Jak tankowalem V-P ostatnio, to kosztowal 4.04, a Diesel Extra raptem 3.79.

Na 50l, ktore z reguly wlewam to raptem 7,50PLN roznicy.

Opublikowano

Flyer, zgaduję, że tankujesz w centrum?

Ceny z Orlenu u mnie: Ekodiesel-3,51; Verva-3,64

Opublikowano

Gdzie Ty masz takie ceny?

Jak tankowalem V-P ostatnio, to kosztowal 4.04, a Diesel Extra raptem 3.79.

Na 50l, ktore z reguly wlewam to raptem 7,50PLN roznicy.

Cały śląsk - a cena 3,44zł na shellu jest jedna z drozszych za zwykłego ON, na takich stacjach jak Bliska czy Neste to koszt 3,30-3,35zł

Opublikowano

Shell V-power Swarzędz -> 3,72 :good:

Opublikowano

No to ladnie przeplacamy w wawie :)

Nie tankuje w centrum, to stacja na rogu sobieskiego/sikorskiego. Pod domem mam pewnie taniej :confused4:

Jednak ja ZWRACALEM UWAGE NA ROZNICE w cenie diesel extra/v-power, a nie na to, ze sa niskie.

Opublikowano

Początek lutego 2009

Wrocław - Livigno - 1250 km

Livingo - Wrocław - 1250 km

W sumie 2500 km z czego 2200 km po autostradzie.

Średnio 160-180 km/h po autostradzie, 300 km po górach zasypanych śniegiem 50 km/h.

Średnia na całej trasie 5,8 l/100km

Opublikowano

W niedziele zatankowalem znowu VP GTL do pelna, wczoraj zrobilem 50km po miescie normalnym tempem i jak stanalem w garazu to zobaczylem 650km do przejechania... niezle.