Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie napisałem ze ostatnich soków ale dokładnie oto mi chodziło co piszesz dynamicznie do pewnej predkosci i potem se lecisz spokojnie :gwizdanie:

pozdrawiam

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie sie małe OT robi :gwizdanie:

Opublikowano

Mam prosbe do osób posiadajacych S4 B5 zeby napisaly ile pali es przy predkosciach rzedu 200km/h :)

Już o tym gdzieś wspominałem. :gwizdanie:

Spalanie chwilowe, ale stabilne, czyli takie, które fis pokazywała przez dłuższy czas przy stabilnej jeździe - 19l/100. :decayed:

Opublikowano

trasa Kraków=>Dębica=>Nowy Sącz=> Kraków średnie spalanie 6,7 l/100 km :naughty: :naughty: :naughty: predkosci do 120 km/h

Opublikowano

Biały Dunajec => Kraków => Piotrków Trybunalski => Łódź => Tomaszów Mazowiecki => Piotrków Trybunalski => Kraków => Biały Dunajec - 5,4 l/100 km prędkość do 110-120 km/h

Opublikowano

wczorajsza jazda popołudniowa po Poznaniu - korek na korku :rolleyes: (wskazania Fisa):

- czas jazdy: 1h 19 min,

- średnia prędkość: 17km/h - i to tylko dlatego, że była dwupasmówka (jakieś 2,3 km) gdzie jechałem ok. 100-110,

- średnie spalanie: 10,2 litra :)

Jak na razie mój rekord :kox: (BTW silnik: 1,9tdi 105KM :wink4:)

Opublikowano

to i tak nie jest zły wynik Wojtek .... ja mam spalanie w korkach na tym samym poziomie ok 10 l .... a w lżejszych korkach ok 8.5 -9 l ..... nic tylko jeździć :naughty::decayed:

Opublikowano

ostanio a4 b5 1.9tdi 90km trasa bialystok- Bruksela cos w granicach 1650km 100%drogi wlaczona klima srednia predkosc w granicach 150km/h wiadomo w niemczech troche szybciej :decayed: spalil 5.6l :shocked: ja w swoim pasku z takim samym silnikiem ponizej 6.5l 50%miasto 50%trasa sporadycznie klima w spokojnej jezdzie nie moge zejsc :wallbash:

Opublikowano

900km - 450trasa i 450trójmiasto - 51L = 5,6L

680km - około 100+ 3city i reszta trasa weszło 29,5L = 4,3L

dodam ze prędkości zarówno w mieście jak i na trasie max 110Km/h

a to z powodu łapania notlaufa powyżej tej prędkości i 2.3tys obrotów.. :kwasny: w tym miesiacu jeszcze nie dam rady ale w przyszłym juz napewno zrobie trubinke

oby tylko okazało się, że to te kierowniczki a nie jakis wężyk a ja regeneracje zrobie :(

Opublikowano

jakos nie wierze... :gwizdanie: 6l w Q przy palowaniu ...

Do mojego zatankowałem 53l i zrobiłem 930km w tym połowa trasa załadowny(3 ososby+bagaz)reszta 2 sosby po gorach (Zakopane-Bukowina Tatrz.)obr. do ok 3200.Niezle co??!!

Opublikowano

Widzę, że tylko dizelki się dzielą spalaniem.. ;)

Moja A4 z 1.6ADP na 95% trasa, nad morze. Bez klimy - zrobiła 830km do włączenia się rezerwy. Na razie ma 860 przejechane, a wskazówka jest w połowie czerwonego paska. Może do 900km na jednym baku dojdzie.

Jak zatankuję to się pochwalę ile spaliła, ale będzie poniżej 6.

EDIT:

Niestety poniżej 6 nie było. Wyszło 6,15 l/100km, ale i tak IMHO nieźle...

Opublikowano

hmm

ja na baku zrobiłem ok 630km ( ale to mój 1 bak i obroty często były ok 4kk :evil: 50%miasto 50%trasa )

mam nadzieję że sprawdzę to niedługo i będzie korekta bo jak tak dalej będzie szło to kiepsko to widzę

Opublikowano

Kraków - Solina - Kraków 11l/100

tip, względnie szybko, 1 osoba w aucie, klima non stop :)

Opublikowano

Trasa Bielsko Biała -> Zadar w Chorwacji, przejechane 1200 km nie zapaliła się rezerwa :) V-max to 230km/h.

Opublikowano

Ja narazie srednie spalanie utrzymuje na poziomie 12.8-13,5L przy normalnej jezdzie bez zamulania,a zrobilem dopiero ok 250km :)

Opublikowano

Ja narazie srednie spalanie utrzymuje na poziomie 12.8-13,5L przy normalnej jezdzie bez zamulania,a zrobilem dopiero ok 250km :)

...chyba oleju... :polew: :polew:

Dobra Tukan a ile pali Ci to benzyny :>

Opublikowano

W-wa - wyspa Ciovo (Chorwacja), ok. 1,5 tys. km, przez Słowację, Austrię, Słowenię. Gdzie można było autostradami (z wyłączeniem Słowenii).

Większość przepisowo (czyli max. na autostradzie 130) :decayed:

Średnia z FISa 6,7 l, średnia prędkość z FISa 86 km/h

Cała podróż bez wliczania przystanków po drodze 17:48 h(+ kilka godzin postojów, które nic nie dały) :sick3::thumbdown:

-----

W drodze powrotnej nie miałem ochoty na ślimaczenie się (droga "do" okazała się koszmarem): autostrady w Chorwacji (odcinek ok 450 km)

Na autocestach 160-180 km/h, w tunelach w miarę przepisowo (110-120 km/h)

Średnia z FISa 8,1 l, średnia prędkość z FISa 117 km/h

-----

Później już wolniej (120-140 km/h) - zmęczenie, ciągłe zakręty w Austrii, remonty na Słowacji

Cała droga powrotna 15:40 h, średnia z FISa 7,0 l, średnia prędkość z FISa 96 km/h

-----

Polskie drogi, to w porównaniu z drogami pozostałych krajów, kompletna żenada (można porównać do słoweńskich bezpłatnych). "Katowicka" - nawierzchnia doyeb***** na maxa, ciągle światła i fotoradarów gęsto jak ..... :wallbash:

Opublikowano

...chyba oleju... :polew: :polew:

Dobra Tukan a ile pali Ci to benzyny :>

k**wa Siemian nie chce mi sie z toba gadac zawsze masz jakies ale,tak pokazuje FIS a czy w to uwierzysz czy nie to mnie to wali :decayed::wink4:
Opublikowano

może ktoś wyrezał Fisa że pokazuje spalanie przez dwa :> :> :>

Opublikowano

Albo się wskazanie na FIS "przekręciło"...