Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio byłem nad morzem - trasa przez całą Polskę - 700 km w jedną stronę, jazda w nocy w 4 osoby + bagaże, w miarę puste drogi, dość dynamiczna i bardzo płynna jazda, gumy 225/45/17 wyszło 5,5 l/100 km :naughty:

Z powrotem wyjechaliśmy nad ranem ok. godziny 3:30, jechaliśmy inną trasą, równo w połowie drogi - na autostradzie A2 klima na ON, bo o 7:00 pokazywało już 23*C, dość duży ruch ale w miarę płynny. Spalanie średnie całej powrotnej trasy po przeliczeniu 6,8l/100km. Mogłoby być pewnie dużo niżej bo dość znacznie średnią podniosła trasa A2 z Poznania na Łódź, przez 150 km prawie cały czas but 150-170km/h z włączoną klimą :gwizdanie:

Ogólnie na baku prawie zawsze robie około 1000 km, + - 50 km, co daje spalanie średnie na poziomie 6 litrów, 30%miasto 70% trasa

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

pozazdrościć:) Ja ostatnio w 4 osoby+bagaże zrobiłem traskę do Zakopanego (razem wyszło 750km), z czego musiałem swoje odstać na zakopiance, a potem trochę pojeździć po Krakowie. Klima włączona, prędkość 120-150, od Częstochowy do Łodzi non stop tempomat na 110km/h i bardzo płynna jazda. Spalanie wg FIS - 6,3. Fakt - moje auto to automat, ale i tak wydaje mi się, że trochę za dużo spalił - jadąc full ekonomicznie samemu mogę zejść do 5,7. Jak to wygląda u Was (tylko w automatach)?

Opublikowano

kolega golfem AFN (lżejszy) w automacie ledwo schodzi do 5.2 czasem....

Opublikowano

4 osoby 4 rowery na dachu bagar pełen po sam sufit w tym (adaptery,mixer,kolumny odsłuchowe, jakieś tam bagaże + za 5 osobę robiły płyty) w sumie masa całkowita wyszłaby ok 2300kg. trasa 400km wawa-mazury-wawa średnie spalanie 8-8,5l prędkości na trasie 110-130 w tym sporo wyprzedzania 85% trasa, skrzynia automat, non stop klima.

Opublikowano

jakos nie wierze... :gwizdanie: 6l w Q przy palowaniu ...

Do mojego zatankowałem 53l i zrobiłem 930km w tym połowa trasa załadowny(3 ososby+bagaz)reszta 2 sosby po gorach (Zakopane-Bukowina Tatrz.)obr. do ok 3200.Niezle co??!!

To samo 53l ale jazda jak by mnie Policja goniła but do ziemi czeste przyspieszanie i wyprzedzanie pod gore korki 3 osoby w aucie na trasie Zakopane-Bukowina Tatrzanska=730km srednia 7.3/100!!!Sam jestem pod wrazeniem!!!
Opublikowano

1.9 TDI AWB 140KM by Rogal

Po przejechaniu 50 tyś km średnie spalanie 6 litrów 50/50.

Do 7km zanim sie rozgrzeje na dzień dzisjejszy pali 7 litrów na babcinej jeżdzie.

Opublikowano

mam 1.9tdi 110KM afn z chipem na 140KM trasa Słupsk-Dortmund (ok860km) w polsce 100-110km/h a w niemczech wiadomo hi hi ile fabryka(chip) dał tak ok 160-180km/h i komputer pokazał 4,9l/km hm została mi niecała połowa baku,myśle o wiekszej turbinie i wydajniejszych wtryskach i nowym programie,to do ilu może wzrosnąć spalanie?

Opublikowano

Trasa 70%, Miasto 30%

Dystans przejechany 1004km, na 51 litrach (tankowanie do odstrzału) = 5,1l/100km

Jeżdżę cały czas jednakowo a mam straszny rozstrzał, od 5,1 (to rekord) do 5,9 (to też rekord)

Chyba te dystrybutory w róznych momentach przerywają proces tankowania.

Średnia z 5 tankowań jak w opisie. 5,5l

Opublikowano

Trasa 90%, Miasto 10% do 100km/h. Auto zalane pod korek, a nawet więcej, było trochę przechylone na lewą strone. Dystans przejechany 1150 do zaświecenia się kontrolki. Ile FIS pokazywał to nie wiem, bo mnie stale oszukuje i nie sprawdzam :D

Opublikowano

Podaje spalanie LPG audi a4 1.8 125KM

- miasto bez klimy 11,5-12l/100km (dynamiczna jazda do 3000 - 3500 obrotów)

- miasto + klima 12,5-13,5l/100km (w miarę dynamiczna do 3000 obrotów) :wink4:

- trasa bez klimy 9l/100km (jazda spokojna do 120 km/h)

- trasa + klima 11 - 11,8l/100km (jazda dynamiczna 160 - 180 km/h, 3500 - 4500 obrotów)

Średnio przy dynamicznej jeździe wychodzi mi 11.8 - 12 l / 100 km LPG!!!!

Średnio przy spokojnej jeździe wychodzi mi 10,5 - 11 l / 100 km LPG!!!!!

Na paliwie nie jeżdżę bo mam gaz :>

Opublikowano

Witam ponownie.

Mam kolejne 3 tankowania za sobą po wycieczce do Chorwacji. :)

A oto szczegóły:

Wszystkie 100% klima. 3 osoby. Szafa ubrań żony! :naughty: Lodówka jedzonka na czas pobytu. :wink4:

* Pierwsze tankowanie 67 litrów już w Czechach. Więc droga Czechy - Chorwacja. 80% autostrada. Prędkość 140-170 km/h. Jazda dynamiczna. Średnie spalanie 6,2l/100km.

* Drugie tankowanie 66 litrów już w Chrowacji. Dojzad na miejsce. Później kilka wycieczek po Chorwacji (nie tylko autostrady) i powrót w stronę PL. 70% autostrada, reszta drogi lokalne i miejskie. Średnie spalanie 6,3l/100km.

* Trzecie tankowanie 64 litry. Powrót do RP. Prędkość na autostradzie 170-180 km/h. 70% autostrada. Jazda dynamiczna. Średnie spalanie 7l/100km.

Spalanie średnie 6,5 :) Wynik bardzo zadawalający!

P.S. Jakby u Nas były takie autostrady jak w Chorwacji... :kox:

Pozdrawiam...

Opublikowano

Juszczyn-Wegry(balaton)-460km-spokojny przejazd przez slowacje przepisowy ze wzgledu na jakas akcje policyjna(co najmniej 10 patroli z foto/suszarki)+łapówa 80zł po 30km od granicy :confused4: Wegry predkosc do 120km/h-srednie spalanie 8,5L :kox:

Powrót zwiedzanie miasta Budapeszt spalanie z 8.5 skoczylo do 11,5,potem autostrada 120km/h i przejazd szybszy niz na wegry slowacja tez bez zbednego zamulania tak jak w tamta strone :wallbash: spalanie 9,1L wg mnie jak na S4 to wynik rewelacja :) ale róznica pomiedzy zamulanie 8,5L a 9,1L przy noramlnej jezdzie jest zerowa a psycha nie cierpi :decayed: Predkosci nie byly wysokie we wzgledu na to ich jechal ze mna kolega Paskiem 1,6 w 4 osoby wiec jechalismy spokojnie

Opublikowano

Juszczyn-Wegry(balaton)-460km-

no tego to Ci zazdroszczę :kox:

Opublikowano

Trasa od 5.5l do 7.5l. Miasto od 8l do 10l :gwizdanie:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

2.5 TDI BFC Multitronic - trasa Tczew- Słowacja ( Liptovski Mikulasz ) na zbiorniku wyszło 1030 km. wychodzi jakieś 6.8 -7 literków

Opublikowano

Dziś zrobiłem 200km na 22 litrach. Prawie cały czas trasa, jakieś 95%, bez gwałtownych przyśpieszeń. Prędkość do 120 km/h. Silnik 1.6 czy one naprawde tak dużo palą??? :shocked:

Opublikowano

nie no 11 w trasie przy emeryckiej jeździe to przesada... coś musisz sprawdzić... zacznij od profilu bo tam jakiś 1Z masz...

Opublikowano

nie no 11 w trasie przy emeryckiej jeździe to przesada... coś musisz sprawdzić... zacznij od profilu bo tam jakiś 1Z masz...

Bo ja mam 1zetora :decayed: A ten to kumpla. Mój post dotyczący spalania mojego traktora jest troszkę wyżej.

Opublikowano

Podaje spalanie LPG audi a4 1.8 125KM

- miasto bez klimy 11,5-12l/100km (dynamiczna jazda do 3000 - 3500 obrotów)

- miasto + klima 12,5-13,5l/100km (w miarę dynamiczna do 3000 obrotów) :wink4:

- trasa bez klimy 9l/100km (jazda spokojna do 120 km/h)

- trasa + klima 11 - 11,8l/100km (jazda dynamiczna 160 - 180 km/h, 3500 - 4500 obrotów)

Średnio przy dynamicznej jeździe wychodzi mi 11.8 - 12 l / 100 km LPG!!!!

Średnio przy spokojnej jeździe wychodzi mi 10,5 - 11 l / 100 km LPG!!!!!

Na paliwie nie jeżdżę bo mam gaz :>

dołączam się do wypowiedzi kolegi

GAZ to złoty środek na oszczędnośc :)

Opublikowano

Panowie mam pytanie-zapaliła mi się rezerwa więc zatankowałem na full.Weszło 57 litrów.Dziś mi się zapaliła rezerwa a przejechałem 407 km.Dodam,że jazda po mieście i zmiana biegów 2,5-3000obr/min i jak nie ma potrzeby to nie piłuję więc raczej spokojna jazda.Wszyscy mi mówią że trochę za dużo mi coś pali a wszystkie podzespoły wymienione.Nie mam Fis-u więc nie wiem ile mi średnio pali.Czy przy tych dannych co podałem to można to obliczyć i jak sądzicie-dużo pali?Czekam na jakieś rady i pozdrawiam.