Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się, że wynik jak najbardziej realny. Choć niewiarygodnie trudny do osiągnięcia.

Mojej kobiecie udało się osiągnąć średnie spalanie poniżej 5.5l/100 ale w specyficznych warunkach. stała prędkość 70kmh prosta równa droga żadnego wyprzedzania czy hamowania. Trasa rozpoczęta na rozgrzanym silniku. Długość trasy ok 50km. Silnik jak w opisie opony 235/40/18 masa samochodu 1950 (1800 w dowodzie +2 osoby, pełny bak)

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mi sie udalo wykrecic w 2.5TDI Q na 19" 5.8l/100km w momencie jak mialem zle dystanse i nie dalo sie jechac wiecej niz 80km/h. Dwupasmowka, 60km, stala predkosc raczej, czaaaasem przyspieszylem zeby kogos wyprzedzic, ale to byla mordega.

Poza tym - nigdy w trasie nie zszedlem ponizej 6,3l.

Wiec spalanie mmcv IMO jest do osiagniecia nawet w innym aucie... on nie ma Q, male kola, dluga trasa.

Opublikowano

trasa Wieluń-Siemianowice Śląskie-Wieluń z fisa 6,8

widzę, że po 1,9 teraz 2,5 latają z wiatrem, tylko patrzeć jak 3,0 założą kapelusze.

Opublikowano

AVJ quattro - gumy 225/40/18, wydech 2,5cala, układ dolotowy K&N i blow off : średnie spalanie w granicah 11-12l/100km

najniżej bylo 8,9l/100 w trasie :decayed:

Opublikowano

Witam!

U mnie spalanie w cyklu miejskim wychodzi ponad 10l na 100 km.

Troche mnie to dziwi, bo jest to moim zdaniem za duzo!

Opublikowano

Witam!

no i masz racje... chociaż stolyca robi swoje - styl jazdy pewnie też agresywny

Opublikowano

Ts1v_A90.jpg

:)

Opublikowano

Kraków=> Bologna ( Italy ) spalanie 9,8, jazda bardzo dynamiczna :evil:

Bologna => Kraków spalanie 8,6 :decayed:

Opublikowano

ok. 400 km na 41 litrach gazu :)

oczywiście trasa

Opublikowano

B7 BRD Q wciąga mi po mieście 10-10,5, a B6 AKE Q jak już pisałem tu wcześniej niezmiennie 11,5-12, całe zbiorniki po mieście, śmigane tak samo, po tych samych odcinkach itp :decayed: ... aaa B7 avant, B6 sedan

Opublikowano

Moja średnia spalania w ciągu roku nie przekroczyła jeszcze 6l, miasto 60%, styl jazdy uważam za normalny, czyli ani zawalidroga ani wyprzedzacz wszystkiego co się rusza :>

Opublikowano

Panowie pomóżcie w poniedziałek leciałem trasą A4 do Drezna średnia prędkość to 160km/h ok. 2800obrotów i spalanie na FISie skandalicznie wysokie 8,7L/100km, jechałem sam z kumplem bez bagażu, bo jeszcze tego samego dnia wracaliśmy. Dodam że mam nowe oponki Dunlop Sport Maxx TT 225/40/R18 i Sopa zrobił mi aktualizacje prog. skrzyni (multitronic) i silnika (najnowsze co wypuściło Audi). Wcześniej średnia wychodziła mi na 6,5L/100 przy mieszanej jeździe, a teraz mam problem zejść poniżej 7L przy spokojnej jeździe. Co jest nie tak ?!

Opublikowano

Panowie pomóżcie w poniedziałek leciałem trasą A4 do Drezna średnia prędkość to 160km/h ok. 2800obrotów i spalanie na FISie skandalicznie wysokie 8,7L/100km, jechałem sam z kumplem bez bagażu, bo jeszcze tego samego dnia wracaliśmy. Dodam że mam nowe oponki Dunlop Sport Maxx TT 225/40/R18 i Sopa zrobił mi aktualizacje prog. skrzyni (multitronic) i silnika (najnowsze co wypuściło Audi). Wcześniej średnia wychodziła mi na 6,5L/100 przy mieszanej jeździe, a teraz mam problem zejść poniżej 7L przy spokojnej jeździe. Co jest nie tak ?!

Soft.

...ale do tego zaloz nowy temat ;)

Ja dzis jechalem z Warszawy do Plonska dosc spokojnie... najpierw jednopasmowka, toczenie sie 70-80km/h, potem 2 pasy 120-130km/h. Wyszlo 6,8l :) ...gdzie przy normalnej jezdzie ciezko mi zejsc ponizej 8,5l :kox:

Opublikowano

Witam!

no i masz racje... chociaż stolyca robi swoje - styl jazdy pewnie też agresywny

To co mam z tym fantem zrobic? Jak sprawdzic co moze byc nie tak?

Opublikowano

Sorrki za OT, ale zobaczcie komentarze, jeden stwierdził, że jechał na holu :):good:

Trasa 1000km + Miasto 150km = 1150km

Zatankowałem 59l, czyli średnia 5,13l/100km

Paliwo LukOil[br]Dopisany: 12 Październik 2009, 15:40_________________________________________________Aha jazda normalna czyli w granicach 100-120km/h

Opublikowano

Ja jeżdżąc z Belgii do Polski 3 osoby + bagaże zatankowany na full paliwo shella 50/50 V-power

na zbiorniku 1000-1100 km (średnio 150-170 km/h) Cykl miejski + - 8L-8,5L /100 km :hi:

Opublikowano

mam teraz zamontowany gaz wiec wypowiem sie na temat spalania tego paliwa, trasa 390 km spalone 37 litrow gazu czyli spalnie na sto w granicy 9,5 litra :kox: predkosc do 120 km/h

Opublikowano

Trasa Warszawa-Płock-Włocławek-Bydgoszcz-Piła

dwie osoby z małym bagażem

spokojna jazda 120-140km/h w fissie 5,1l/100km

Opublikowano

Temperatury spadly i nie moge zejsc ponizej 10,5-11 w miescie :thumbdown: