Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spalanie przy predkości 140-150km/h z trumną na dachu i 4 osoby + bagaż pod dach 6.2 l więc myśle, że bdb

( do Austrii na jednym baku ) :kox:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja na 225 jakieś 8~10 na setke cylk mieszny czyli chyba w normie??

Opublikowano

MOJA AUDIKA,ZALEWAM DO PEŁNA I ROBIĘ 1000 KM PO POLSCE GŁÓWNIE TRASY ZALEWAM DO PEŁNA I W DANII ROBIE PONAD 1100 TRASY I MAŁĄ ILOŚĆ PO MIESCIE,WIĘC JEST SUPER

Opublikowano

ostatni zbiornik tylko miasto fis 8,7 ( skrzynia multitronic)

Opublikowano

A u mnie przed naprawą skrzyni średnia wychodziła od 10 do 12 :confused4:

Po naprawie średnia spadła do 7,5 - 8 litrów gnojowicy :kox: z czego 70% to trasy, po mieści mało jeżdżę.

Opublikowano

a pochwale się po wyczyszczeniu przepustnicy 7,5 na sto (trasa/miasto) :kox:

Opublikowano

9.0 - miasto (Krakow)/ trasa.

10.5 - miasto

Krotki odcinek - 12km po Krakowie - 13.5

Zimno :decayed:

Opublikowano

warunki jakie są każdy widzi :wink4:

w zasadzie to więcej stoje niż jeżdżę, 3cm śniegu i większość zwolniła do tempa bryczki z jakąś chabetą po zawale :gwizdanie:

reasumując kraków-korki-kraków-korki 13.1 :gwizdanie:

Opublikowano

Ja od momentu jak sypnelo i przyszly mrozy 10,5-12,5.

Opublikowano

U mnie średnio 6,5 gnojaka na 100Km, zobaczymy jak wyjdzie teraz ze śniegiem i mrozem :gwizdanie:

Opublikowano

2.5 TDi QUATTRO AVANT, miasto bez oszczędzania, krótkie odcinki, koła 16 205/55 ZIMA, spalam średnio 9.5 lira trasa 7.5, jak nie było mrozów spalałem litr mniej i w mieście i na trasie, tak czy siak jestem zadowolony bo w 10 sie spokojnie mieszczę a jest czym na śniegu przycisnąć :naughty:

Opublikowano

...w te mrozy to nawet moje tdi po miescie pali chyba z 9-10 litrow bo wskazowka w oczach opada :( Ale dluga trasa to inna historia zima czy lato slonce czy snieg, wskazowka od paliwa nie opada :decayed:(nie przeciagajac na obrotach i jadac do 110km/h to i w 5l sie zmieszcze)Ale golf III w tdi zima w miescie palil mi duzo duzo mniej.Lzejszy i w dodatku szybciej sie nagrzewal.Chyba wina lezy po stronie wiskozy ze A4 tak dlugo sie nagrzewaja.Wy tez tak macie ze jak robicie w mrozy krotkie odcinki to spalanie az tak drastycznie wam wzrasta?

Opublikowano

...w te mrozy to nawet moje tdi po miescie pali chyba z 9-10 litrow bo wskazowka w oczach opada :( Ale dluga trasa to inna historia zima czy lato slonce czy snieg, wskazowka od paliwa nie opada :decayed:(nie przeciagajac na obrotach i jadac do 110km/h to i w 5l sie zmieszcze)Ale golf III w tdi zima w miescie palil mi duzo duzo mniej.Lzejszy i w dodatku szybciej sie nagrzewal.Chyba wina lezy po stronie wiskozy ze A4 tak dlugo sie nagrzewaja.Wy tez tak macie ze jak robicie w mrozy krotkie odcinki to spalanie az tak drastycznie wam wzrasta?

co prawda nie w A4 ale w Hiluxie spalanie wzrosło mi z 9 do 14 litrów na 100km :( także coś w tym jest :)

co do nagrzewania to dodatkowa nagrzewnica robi hot w 2-3 minuty :)

Opublikowano

na pełnym baku trasa Chełm <=> Lublin <=> Warszawa <=> Tczew ( koło Gdańska ) z przyczepką , trasa powrotna i na przyczepce ok 300 Kg i jeszcze jakies resztki ropki sie chlapały w baku

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Ostatnio zatankowalem gdansk przymorze BP Ultimate i hmm :shocked:

7.2L na 100km jazda czysto po gdansku.. na 810km (chyba) weszlo 58 litrow :evil:

nie jest to malo ale odcinki 5-10km w mrozie do -14 :kox:

Opublikowano

WItam

Umnie jest srednio 6,1 -6,5 wzaleznosci od paliwa jazda mieszana na kolach 18" 225 i na standartowych 15" 5,5L.

Najlepszy wynik mialem 4,4L przy 100Km/h ( oczywisce na 15) ale zastanawia mnei jak to mozliwe...

Jak kto ma jakies wytlumaczenie to chetnie poslucham...

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No dobra, moja przy jeździe gaz- hamulec po sniegu mi wychodzi z kompa ok 12l/100km( jakoś trzeba sobie radzić z tymi co umieją jeździć tylo w lecie ;) ),przy w miarę spokojnej jeździe w obecnych warunkach mieści się w dziesięciu.

Skrajne przypadki:

- jazda za ciężarówką na odcinku 150 km - 6,8 l/100 :polew:

- pógodzinna głupota na ośnieżonym placu -18,8 l/100 :>

P.S. do 100-120 zwalniam jak sypnie mocniej śniegiem :kox:

Opublikowano

Tydzień temu 100km trasa w audi a6 c5 avant 1.9tdi AVF spalanie 4,7l / 100km. Fakt, że specjalnie była jazda eko ale sam nie sądziłem że taką krową da się zejść poniżej 5 litrów / 100km. Opony zimówki 205/55/16

Opublikowano

osiągi nie zbadane do końca bo się boję :wink4:

na baku 85 l zrobię 550 km jak się postaram :(

Opublikowano

Ostatnio duzo po miescie 10.5-14l.

Trasa 7.5 i 8.5 .