Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to chyba coś nie tak z twoją motorownią!!

Jakiś czas temu miałem wymienianą pompę wtryskową na używkę (później po sprawdzeniu numeru w etce okazało się, że jest z audi c4 lub b4) i stawiam, że to przez to. A zawsze kiedy przyjade do Lublina to nie moge tego mechanika złapać, żeby mi na poprawną wymienił.....

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Na całym baku przejadę około 850 - 950 zależy od pory roku: zima /lato, do pracy mam 6km zanim się zagrzeje wysiadam :)

Opublikowano

Jazda trasa 6-10km, raczej toczenie się w śniegu, a i tak równiuśko 15l/100...

Opublikowano

autostrada 120 - 180 miejscami spalanie - 9,5 l

100% miasto 13 l/100km

Opublikowano

11,8 lpg cykl zima trasy cale zasypane prędkość do 60

15 lpg kilka razy ugrzęzłem w zaspach

Opublikowano

cały dzień miasto jakieś 80-120km spalanie w zimie 7,7-8,2 zależy jak depczę.

lato w mieście 7,3

trasa 6,5

Opublikowano

lato w mieście 7,3

trasa 6,5

Ło matko :gwizdanie: Jeżeli dobrze zrozumiałem że ci pali 8l w mieście w zime to gratuluje poczucia humoru :hi:

Opublikowano

lato w mieście 7,3

trasa 6,5

w zimie 8 w mieście :shocked:

...u mnie tez ale w lato, teraz 10

...właśnie wróciłem z trasy - spokojna jazda bez obciążenia 6 litrow :good:

Opublikowano

nie wiem jak ma sie spalanie bdg do afb (podejrzewam ze powinno byc mniejsze ..., ciut nowsza konstrukcja) ale po miescie zima to 10.5 -10 idzie bankowo jak sie pojezdzi troszke , na krotkich do 5km na niedogrzanym skacze do 15-17. (fis)

latem 9.0-9.5 . 8 to chyba noca :naughty:

Opublikowano

nie wiem jak ma sie spalanie bdg do afb (podejrzewam ze powinno byc mniejsze ..., ciut nowsza konstrukcja) ale po miescie zima to 10.5 -10 idzie bankowo jak sie pojezdzi troszke , na krotkich do 5km na niedogrzanym skacze do 15-17. (fis)

latem 9.0-9.5 . 8 to chyba noca :naughty:

Zgadzam się całkowicie :) Te 8l w zime to pic na wode. Bez sensu są takie wypowiedzi :wallbash:

Opublikowano

Witam ponownie, ostatnio jak pisałem w tym wątku wyszło że moja niunia spaliła 9.2 na 100 przy 100% miasto i krótkich odcinkach. Podejrzewałem że wpływ mogło mieć na to gówniane paliwo - zatankowałem wtedy na BP w Elblągu i jak się później dowiedziałem wszyscy zalecają omijać tą stację szerokim łukiem ;).

Zmieniłem więc na shella, warunki identyczne, nawet może ciut więcej dawałem jej w palnik, bo raz na tydzień starałem się ją przegonić i spalanie wyszło równo 8.5, więc sporo mniej. Sprawdziłem też ile wychodzi na spokojnej trasie - czyli jazda w granicach 110-120, + trochę miasta (20%) i wyszło 5.8 więc już całkiem przyjemnie :).

Teraz znowu zmieniłem stację - na statoil, na której podobno w Elblągu jest najlepsze paliwko, mam nadzieję, że spalanie jeszcze spadnie ;)

Opublikowano

to moze nie paliwo tylko dystrybutor ktory przeklamuje , stad takie a nie inne wyniki... Dolewasz myslisz ze dolaes 9.2 a tak naprawde dolales 8.5

Opublikowano

1,9TDi Quattro, w zime na baku (60l) max 870km na oponach Nokian 16/55/205 w lato na tym samym baku 810km na oponach 17/45/235

Maksymalne spalanie w zimie (miasto) - 10,5l

Srednie spalanie w zimie (miasto) - 8,5l

Minimalne spalanie w zimie (miasto) - 7,5l

Na trasie :

Maksymalne : 9l

Srednie : 7,5

Minimalne 5,9l

W lato spalanie rosnie o okolo 0,6l ze wzgledu na szerokosc opon.

[br]Dopisany: 25 Luty 2010, 23:09_________________________________________________Zapomnialem dodac ze zalewane BP Ultimate, jednakze na standardowym paliwie niemiecki spalanie spada na poziomie 0,7l na 100km ciekawe czemu:) ?

Opublikowano

1105km - raczej spokojnej jazdy tankowanie 67 litrów... = 6,06l/km.... :gwizdanie:

Opublikowano

niecałe 80 litrów w baku jazda mieszana więcej miejskiej miedzy 1100 a 1200:d jazda bardzo wolna:d. w trasie doszedłem do 5L/100 rekord:d jak szaleje w mieście i na autostradzie max to ok 7.5-8.5L pali

Na oponach letnich oczywiście 225/40R18 :>

Opublikowano

niecałe 80 litrów w baku jazda mieszana więcej miejskiej miedzy 1100 a 1200:d jazda bardzo wolna:d. w trasie doszedłem do 5L/100 rekord:d jak szaleje w mieście i na autostradzie max to ok 7.5-8.5L pali

Na oponach letnich oczywiście 225/40R18 :>

co Ty masz za bak w tej swojej niuni? mi jak wejdzie 67 litrów to max, więcej nie wlałem.

Opublikowano

W mieście (krk) średnio 8l/100km. Maksymalnie 10l (więcej stania niż jeżdzenia) minimalnie 6-6,5 -> PSJ poza godzinami szczytu. W trasie minimum jakie udało się osiągnąć to 4,8l ale to tylko raz i to nie była jazda tylko męczenie się, średnio 5,6-6l/100km przy średnio dynamicznej jeździe.

pozdr :hi:

Opublikowano

prawie żadnej benzynu tu nie ma same ropniaki :polew:

chłopaki od Pb nie chcę się przyznać :polew:

[mod]co Twój post wniósł do tematu ?[/mod]

Opublikowano

wczoraj zrobiłem 480 kilosów na 36,4 literków / trochę tłocznie było jazda od 80 do 160 na h 3 dorosłe osoby na pokładzie + walizka / 7,6 litra na 100 ------ do czego niby mamy się przyznawać ------ ropniaki to DIZLE - benzynka to benzynka --

w mieście na 5 kilometrowych odcinkach silnik ledwo ciepły to i 13 spali -- jedni wolą klekotanie silnika inni nie

Opublikowano

prawie żadnej benzynu tu nie ma same ropniaki :polew:

chłopaki od Pb nie chcę się przyznać :polew:

chłopaki od benzyny mniej pisza bo nie podniecają się spadkiem lub wzrostem o 0.1 l/100 przy poziomie 6 l/100:tongue4:

a tak na marginesie, cieplej mniej sniegu to i spalanie spadło o 2 litry :wink4: 11.2 w mieście