Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

trasa Zgorzelec - Lipsk - Zgorzelec wyszło mi w poniedziałek 9,5 litra/100km - prędkości grubo ponad 150 km/h.

Po wymianie opon zimowych 205 na letnie 235 odczuwam delikatny wzrost spalania :(

Coś oszczędny Twój motorek bo mój spala o deko więcej przy takich prędkościach. A masz o 2 cylindry wiećej do wykarmienia i jedną suszarke więcej.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kolejny dobry wynik za mną. :kox: Na 66 litrach zrobiłem ok. 1010 km. Spalanie 6,5l/km! 100% klima! Miasto 40%/trasa60%. :good: Wg FIS 5,8... :mysli: Muszę zrobić kalibrację!

Opublikowano

trasa Zgorzelec - Lipsk - Zgorzelec wyszło mi w poniedziałek 9,5 litra/100km - prędkości grubo ponad 150 km/h.

Po wymianie opon zimowych 205 na letnie 235 odczuwam delikatny wzrost spalania :(

Coś oszczędny Twój motorek bo mój spala o deko więcej przy takich prędkościach. A masz o 2 cylindry wiećej do wykarmienia i jedną suszarke więcej.

tylko, ze to TDI a nie benzynka :)

Opublikowano

tylko, ze to TDI a nie benzynka :)

Ale wtopa nie spojrząłem dokłądnie :gwizdanie:

Dzięki za oświecenie

Opublikowano

jam moim smokiem na pełnym baku przejechałem po mieście 370km i rezerwa się zapaliła.chyba troszkę dużo :mysli:

Opublikowano

przy emeryckiej jeździe - tempomat 95 km/h kilka ruszeń ze skrzyzowań wynik 5,7 l/100km.

W mięscie 9,5l.

troche to nie ekonomicznie. Zważywszy że wyniki przy normlanej nie ostrej jeździe. a papiery mówią o takich niskih wartościach co praktycznie nie widze na FIS. jak skończe bak to zobacze o ile mi FIS kłamie.

Opublikowano

moje osiagi średnia jazda trasa 120130 to na 53 l 850 średnio mix to okolo 7,5 miasto 10

Opublikowano

No i ja się wypowiem o spalaniu mojejego nowego dobytku mojej A4B5 mix jazdy około 9-10l benzynki

no i teraz myśle było brać lepiej 1,8 silnik lub przerabjać 1,6 na LPG:)

Opublikowano

ostatni bak: 60% Poznań, 40% trasa 100-150 km/h -> 6,62 :)

Opublikowano

mógłbyś wspomnieć jaki masz mocny silnik - 101KM chyba co nie :mysli:

Najwięcej w trasie w niemczech przy prędkości 110km/h na tempomacie 980 kilometrów do tankowania (66 l )

Opublikowano

Pamiętajcie że fisy mogą oszukiwać :naughty: Ilość wlana na pełnym zbiorniku się liczy.

Opublikowano

mógłbyś wspomnieć jaki masz mocny silnik - 101KM chyba co nie :mysli:

silnik 1.9 tdi 105 KM :wink4:

Pamiętajcie że fisy mogą oszukiwać :naughty: Ilość wlana na pełnym zbiorniku się liczy.

liczone z dystrybutora 785 km na prawie 52 literkach :)
Opublikowano

witam

ja mam silnik 1,8 ARD 125 koni AUTOMAT dokładnie nie sprawdzałem ale mi wychodzi 12,5 litra gazu robię na baku 330 km 350 km nie ma mowy o wariowaniu bo autko te nie ma przyspieszenia taki silnik na nasze drogi pasuje jestem zadowolony z niuni :tongę4:

Opublikowano

ja dla testow sprawdzilem ile spalil 3.0tdi w 100% miasto ze zdecydowana przewaga wyglupow spod swiatel, i ogoolnie praktycznie caly czas dynamiczna jazda i bardzo duzo stania w korkach.

wyliczone z tankowania - 11,4 litra... moze tym co jezdza i zawsze im pali 6 to wyda sie duzo, ale ja jestem w szoku bo wiem jak jezdze i wiem ze duzo slabsze auta przy mojej nodze potrafia przealic 15 wiec po raz kolejny jestem milo zaskoczony.

a do tego na trasie FIS mi pokazal ostatnio 6,9 i to wcale nei byla emerycka jazda. tyle ze plynna...

Opublikowano

Dzisiaj po zrobieniu 800 km zatankowałem do pełna - weszło 56 litrów czyli spalił 7/100. Z 800 km 550 to tylko miasto, trasy po 6 km, jazda normalna, czasem dynamicznie, często korki (gdzie 6 km przejeżdżam w 30 minut :/).

150 km trasy z butem w podłodze i 100 km trasy normalnej.

Niestety też ciężko mi osiągnąć spalanie na poziomie 6l w mieście i 5 litrów na trasie jak to niektórzy powyżej ;)

Opublikowano

A4 B5 94r. 1.8 manual + podtlenek gazu LGP

jezdzac tylko po miescie wychodzi okolo 12/100 spalanie gazu, no i do tego dochodzi co 2 miechy benzynki za 100wke :)

w trasie da sie zejsc do okolo 10L/100km

Opublikowano

A4B6 1.9tdi w miescie okolo 8 litrow w trasie przy spokojnej jezdzie mozna dojsc do 6.5 litra na baku najwiecej zrobilem cos okolo 900km

Opublikowano

Moje byłe b5 na LPG: trasa=10L/100km, miasto=trudno powiedzieć

Moje aktualne B6 TDI AVB (100PS): w proporcjach 600km trasy i 2 tygodnie miasta 5,5-6,0 L/100km

Moje aktualne B6 TDI AVB (145Ps, po zmianie map): w proporcjach 350km trasy i tydzień po mieście 7,0 L/100km (ale to pierwszy tydzień po dokupieniu koników więc w kapeluszu nie jezdze).

Opublikowano

miasto 12

trasa 8

prosze pomocy hehehe

Opublikowano

No i ja się wypowiem o spalaniu mojejego nowego dobytku mojej A4B5 mix jazdy około 9-10l benzynki

no i teraz myśle było brać lepiej 1,8 silnik lub przerabjać 1,6 na LPG:)

najlepiej by było wziąć 1,8 turbo,pali tyle samo co 1,8 a jeździ lepiej