Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

55L zatankowałem i przejechałem 720km po trasie :kox:

Nareszcie normalny wynik...

Choć dodam że jak pisałem wcześnie udało mi się zejść do 5.9 ale jechałem więcej na luzie niż na biegu :kox: i ogólnie warunki jezdne były idealne

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

55L zatankowałem i przejechałem 720km po trasie :kox:

Nareszcie normalny wynik...

Choć dodam że jak pisałem wcześnie udało mi się zejść do 5.9 ale jechałem więcej na luzie niż na biegu :kox: i ogólnie warunki jezdne były idealne

na biegu jałowym,czyli na luzie autko pali więcej niestety :gwizdanie:
Opublikowano

Pierdoły opowiadasz kolego ;) Na jałowym auto pali 0,5L - Tobie pewnie chodzi o chwilowe wskazania FIS a to zupełnie inna bajka...

Opublikowano

Pierdoły opowiadasz kolego ;) Na jałowym auto pali 0,5L - Tobie pewnie chodzi o chwilowe wskazania FIS a to zupełnie inna bajka...

Pierdoły to Ty opowiadasz :) W większości aut wyposażonych w silniki w których paliwo jest dostarczane przez układ wtryskowy w chwili zdjęcia nogi z pedału gazu dopływ paliwa do wtrysków jest odcinany, nie ma to miejsca w przypadku jazdy na tak zwanym luzie.
Opublikowano

Nie dogadaliśmy się ;) Odczyt bezpośrednio z VAG sprawdzony na postoju (u mnie nie ma czegoś takiego jak jazda na luzie ;)) Jałowy bieg mam tylko gdy się zatrzymam...

Opublikowano

Nie dogadaliśmy się ;) Odczyt bezpośrednio z VAG sprawdzony na postoju (u mnie nie ma czegoś takiego jak jazda na luzie ;)) Jałowy bieg mam tylko gdy się zatrzymam...

Napisałem tylko,że na biegu jałowym pali więcej,to wszystko,i to nie są pierdoły,następnym razem nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia.Pozdrawiam!
Opublikowano

Cofam to co napisałem - oczywiście masz rację. Źle Cię zrozumiałem. Jałowy bieg to dla mojego auta postój - w tym kontekście zostało to odebrane i stąd moja wypowiedź. Przyznaję, zapędziłem się nieco za co przepraszam - tak to jest jak odpowiada się na 10 wątków na raz :wink4: Bez urazy kolego :good:

Opublikowano

na biegu :kox: i ogólnie warunki jezdne były idealne

na biegu jałowym,czyli na luzie autko pali więcej niestety

lol a ja zawsze myślałem że jak np. zjeżdżam z wiaduktu i wrzucę na luz, autko spali mi mniej :wallbash:

Od dzisiaj poza postojem zero jazdy na luz :>

Mam jakieś dziwne przyzwyczajenia z golfa II gdzie zawsze gdzie się dało wrzucałem luz ;P

Opublikowano

Bart-S ale jadąc powiedzmy z dużej górki i włącze na luz to nie pali mi nic :)

Opublikowano

Nie wiem co bierzesz ale to jest dobre :kox: polec mi twojego dilera :decayed: Wg fis-u nic nie pali,ale tak naprawde spalanie jest :)
Opublikowano

no zdecydowanie wtedy Twoj silnik na pewno pracuje przy pomocy pedzacego powietrza a nie paliwa :polew: :polew:

a zeby nie bylo OT , to niestety coraz gorsze wyniki notuje bo jakos warunki sie poprawily i noga coraz ciezsza chyba :kox: :kox:

trasa gdansk-warszawa-gdansk - gdzie ostatnio mialem okolo 7miu, tym razem spalanko ponad 9 litrow :wallbash: nie udalo sie obrocic na jednym zbiorniku ;]

ale tempo zdecydowanie nie odpowiednie na polskie drogi :gwizdanie: eehhh, jakis klocek musze sobie wystrugac pod gaz chyba :polew:

Opublikowano

Nie wiem co bierzesz ale to jest dobre :kox: polec mi twojego dilera :decayed: Wg fis-u nic nie pali,ale tak naprawde spalanie jest :)

:naughty: :naughty: :naughty: no ja się sugerowałem fisem i tego nie wiedziałem :kox: :kox:

dobra koniec OT

ps. nic nie biorę :evil:

Opublikowano

witam kolegow

czy spalanie rzedu 20l w miescie przy dosc sredniej dynamice jest normalne przy moim silniku??

pozdrawiam

Opublikowano

witam kolegow

czy spalanie rzedu 20l w miescie przy dosc sredniej dynamice jest normalne przy moim silniku??

pozdrawiam

miasto miastu nie jest równe, podobnie jak średnia dynamika różnie może być pojmowana :>

mimo wszystko 20 to chyba zdecydowanie za dużo :gwizdanie:

Opublikowano

witam kolegow

pozdrawiam

To co to co to będzie przy dynamicznej jeździe :decayed:

Ostatnio równo 1000 kilometrów zrobiłem na baku pod sam korek było zalane i żebrak mi się zaświecił :tongue4:

50 % trasA/ 50 % miasto

Opublikowano

W ciągu 2 tygodni zrobiłem 2 pomiary spalania...

1. 100 % miasto ( Poznań )

240 KM za 130 zł - weszło 30 litrów równo... czyli 12.5 jak w mordę strzelił...

2. dziś tankowałem

447 km przejechane na 37,86l (170 zł) , czyli 8,66 ( 360 km trasa, reszta miasto, klima 20-30% trasy)

Opublikowano

W ciągu 2 tygodni zrobiłem 2 pomiary spalania...

1. 100 % miasto ( Poznań )

240 KM za 130 zł - weszło 30 litrów równo... czyli 12.5 jak w mordę strzelił...

2. dziś tankowałem

447 km przejechane na 37,86l (170 zł) , czyli 8,66 ( 360 km trasa, reszta miasto, klima 20-30% trasy)

mały błąd w twoim wyliczeniu, 447 km przejechane na 37,86 to wychodzi 8,46 :wink4:
Opublikowano

Jak jedziesz na luzie to auto też spala mniej więcej tyle co na postoju

z uruchomionym silnikiem. Podobno nie spala nic jak hamujesz silnikiem :)

Wracając do tematu trasa Warszawa Lublin (spokojna jazda) wg. FIS 6.8 l/100km

Opublikowano

na 6ce 120/h fis pokazuje srednie 5,4 ale jadę jak ślamazara

Opublikowano

w styczniu zmuszony przez warunki drogowe przejechalem 600km po trasie (glownie po autostradzie) z predkoscia nie przekraczajaca 100 km/h. zatrzymalem sie na kawe i dolewke do pelna i weszlo 27 ltr zdziwilem sie jak wyszlo ponizej 5 ale realne spalanie na trasie to cos kolo 6. po miescie nie wiem bo nigdy nie liczylem a poza tym to tak jak ktos wczesniej napisal miasto miastu nierowne