Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A4 B6 AVF Quattro jakiś program, 11l/100km tylko miasto, trasa na zimnym silniku ok 3km i z powrotem, przy 507km włączyła się rezerwa. Czy to normalne ? :shocked: autem jeździ dziewczyna także w miarę spokojnie :mysli:

tak to norma, u mnie często jest tak samo... duże korki + małe odcinki = powyżej 10L dla AVF

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Czester

Moim zdaniem w pelni normalne.

Sam sie przejedz i zobacz jak Twoje spalanie bedzie wygladalo przy 3km odcinkach.

A4 B6 AVF Quattro jakiś program, 11l/100km tylko miasto, trasa na zimnym silniku ok 3km i z powrotem, przy 507km włączyła się rezerwa. Czy to normalne ? :shocked: autem jeździ dziewczyna także w miarę spokojnie :mysli:

tak to norma, u mnie często jest tak samo... duże korki + małe odcinki = powyżej 10L dla AVF

Kurde masakra, a miało być oszczędne auto :thumbdown: jestem ciekaw jak sprawa będzie wyglądać w zimie :gwizdanie: trzeba było nie zmieniać i jeździć AFN-em...

Opublikowano

Stary, masz ciezsze auto, w dodatku z quattro i narzekasz na spalanie. :gwizdanie:

W trasie spokojnie zejdziesz do 5,5-6l.

Opublikowano

Kurde masakra, a miało być oszczędne auto

no i jest oszczędne, benzyna przy takich odcinkach paliła by mi pewnie 15+

do firmy mam ~17km w jedną strone i obecnie na poniżej 12 nie ma opcji.

a na trasie poniżej 10 również nie ma szans bo dla odmiany odreagowuje stacjonarne miasto :kox:

ale wiedziałem że tak będzie i wcale mnie to nie dziwi, a ponieważ jeżdze mało to niewielkie ma to znaczenie :wink4:

diesle sie wolno nagrzewają więc po 3km to on zapewne ledwie zauważył że go odpaliłeś :wink4:

swoją drogą chyba więcej jeździsz niż te 3 km bo inaczej to jaki sens turlać się młockarnią :tongue4:

Opublikowano

KmK, diesle sie wolno nagrzewaja w zime... po 3-4km to ja mam nawet Golfie 1.9TDI juz 90 stopni na blacie.

Opublikowano

Czester 10-11l w mieście zakorkowanym, odcinkach 3km, z masą świateł, to bardzo dobry wynik.

Moje B5 AFN miało +-10l. A autko lżejsze.

Natomiast AKE w B6 pali 12-14l i jestem zadowolony z tego wyniku. Golf 3 1.8GT palił 12-15l benzynki.

Opublikowano

Flyer , co racja to racja, niemniej jednak diesel ma sens gdy podjazd do garażu ma 3km, a nie droga do pracy, tak mi się przynajmniej wydaje :wink4:

lekko OT, mój synek wczoraj nauczył się pedałować, na rowerku podobnym do tego który mam w podpisie.

Po jego minie mogłem mniemać, że gdyby umiał lepiej mówić, napewno dosadnie podsumowałby napęd FWD :tongue4:

Cała radość idzie w pedały, a fura stoi.. do czasu aż się rozpędzi wreszcie :kox:

Nieco nawiązując do wątku głównego, jestem pewny, że wolałby bardziej się zmęczyć i zużyć więcej energii ale ruszyć jak trzeba :>

Jak się jeszcze połapie jaką ośki mają podsterowność, na szybkich łukach to zrozumie czemu na mleku trzeba oszczędzać żeby tata mógł upalać Q :polew:

Opublikowano

KmK, jak ktos ma do pracy 3km i jezdzi niewiele... to oczywiscie, ze diesel nie ma sensu.

Ja do pracy mam np. 20km przez cale miasto :) ...i bede mial benzyne :polew:

Opublikowano

KmK, jak ktos ma do pracy 3km i jezdzi niewiele... to oczywiscie, ze diesel nie ma sensu.

Ja do pracy mam np. 20km przez cale miasto :) ...i bede mial benzyne :polew:

no to należymy do tego samego klubu :wink4:

Opublikowano

@Flyer @KmK

Nie narzekam, bo ja zamykam się w spalaniu 9l, tylko mam stare przyzwyczajenia z AFN gdzie niezależnie jak się jeździło to co najmniej 800km na baku można było zrobić :) niestety coś za coś, ale jak na prawie 200 konne auto z Q to i tak nieźle :good: [br]Dopisany: 25 Czerwiec 2010, 18:00_________________________________________________

Podajemy tutaj spalanie swoich A4 oraz osiągi i ilość kilimetrów na całym baku , Zapraszam do pisania swoich "doswiadczen" :good:

Koniec tematu

Opublikowano

@Flyer @KmK

Nie narzekam, bo ja zamykam się w spalaniu 9l, tylko mam stare przyzwyczajenia z AFN gdzie niezależnie jak się jeździło to co najmniej 800km na baku można było zrobić :) niestety coś za coś, ale jak na prawie 200 konne auto z Q to i tak nieźle :good: [br]Dopisany: 25 Czerwiec 2010, 18:00_________________________________________________

Podajemy tutaj spalanie swoich A4 oraz osiągi i ilość kilimetrów na całym baku , Zapraszam do pisania swoich "doswiadczen" :good:

Koniec tematu

no właśnie narzekasz stąd mała polemika :wink4:

ale sam sobie wytłumaczyłeś więc faktycznie koniec tematu :>

Opublikowano

Golf IV 1.9TDI ALH @ 130PS z dziura w dolocie :decayed:

Caly tydzien po Wawie, 3 dni z butem w podlodze, 2 dni na luzie - 7,3l/100km

Warszawa > Mazury > Warszawa w weekend... 120-140km/h - 6,2l/100km

Opublikowano

Kraków-Warszawa ( +prawie 100km po mieście)-Kraków. W sumie dystans ok. 700km - spalanie 11litrów.

Trasa but/miasto but. Dobrze że jest CB - misie nagrywają jakby się wściekli ;)

Opublikowano

Firmowy Seat Cordoba 1.9sdi...od cholery kilometrów w trybie mieszanym...miasto, i trasa do 100km/h i średnia 5L

Opublikowano

kolejne tankowanie: pół Poznań - pół trasa (100-140 km/h) i wynik zbliżony do poprzednich -> 6,66 :evil: 1,9 tdi 105KM... :wink4:

Opublikowano

Firmowy Seat Cordoba 1.9sdi...od cholery kilometrów w trybie mieszanym...miasto, i trasa do 100km/h i średnia 5L

...Co nas Audimaniaców obchodzi jakiś tępy Seat? :polew:
Opublikowano

Ja przy swojej ciezkiej nodze robie zazwyczaj 800-1000 km na baku, wiekszosc tego to jazda po Warszawie i wszystko zalezy od tego czy akurat spoznie sie do pracy...a zazwyczaj sie spozniam. :naughty:

Moj rekord to chyba wyprawa do Wloch, gdzie z trzema osobami na pokladzie, bagazami po sufit i jezdzie na autostradach :cool1: w przedziale 120-180 km/h udalo mi sie zrobic 1200 km na baku.

Oczywiscie, przy jezdzie w przedziale 100-120 km/h na szostym biegu komp pokazuje spalanie rzedu 5 L, ale kto tak jezdzi?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trasa nad morze i kawałek z powrotem (jazda w nocy,czyli bez korków) cały czas prędkości,autostrada 140-150 km/h lokalne trasy około 100-120 w samochodzie dwie osoby i bagaże,zrobiłem 904 km na 44,5 litra to wychodzi 4,922 na 100 km.

Opublikowano

Ostatnio zalałem pod korek weszło 64,7. Do zaświecenia rezerwy zrobiłem 1025 km. Przyjmując że rezerwa to 7 l wyszło 5.63 l/100km

Opublikowano

ostatnie 500km średnia 11l 60/40% miasto trasa