Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1200 km do zapalenia rezerwy :naughty: nad morze i z powrotem. (4 osoby + trochę gratów) no i trochę buta po mieście też było :cool1:

na 15 zimowych :tongue4:

prędkość w granicach 110-130 + kilka szybszych ściganek :kox:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zabawne wszyscy opisujecie - but w podłodze samochód załadowany po dach i prędkości 140-180 a spalanie 5-6 l :polew:

aż strach pomyśleć jak byście jeździli 90km/h poza miastem pewnie by było 3,5l w porywach do 4,5l nic tylko startować w Shell Eco-marathon pozycja w czołówce zapewniona :good:

Opublikowano

Zabawne wszyscy opisujecie - but w podłodze samochód załadowany po dach i prędkości 140-180 a spalanie 5-6 l :polew:

aż strach pomyśleć jak byście jeździli 90km/h poza miastem pewnie by było 3,5l w porywach do 4,5l nic tylko startować w Shell Eco-marathon pozycja w czołówce zapewniona :good:

Sam masz w podpisie spalanie 4.8 , więc o co chodzi???

Opublikowano

Firmowy Seat Cordoba 1.9sdi...od cholery kilometrów w trybie mieszanym...miasto, i trasa do 100km/h i średnia 5L

...Co nas Audimaniaców obchodzi jakiś tępy Seat? :polew:

Kolego a jest to gdzieś zakazane? Jeśli tak to pokaz mi gdzie. :evil:[br]Dopisany: 21 Lipiec 2010, 16:02_________________________________________________

Trasa nad morze i kawałek z powrotem (jazda w nocy,czyli bez korków) cały czas prędkości,autostrada 140-150 km/h lokalne trasy około 100-120 w samochodzie dwie osoby i bagaże,zrobiłem 904 km na 44,5 litra to wychodzi 4,922 na 100 km.

Pomnożyć razy 2. Albo cały czas jechałes z górki bez klimatyzacji, mój Boże :decayed:

Opublikowano

Trasa nad morze i kawałek z powrotem (jazda w nocy,czyli bez korków) cały czas prędkości,autostrada 140-150 km/h lokalne trasy około 100-120 w samochodzie dwie osoby i bagaże,zrobiłem 904 km na 44,5 litra to wychodzi 4,922 na 100 km.

Pomnożyć razy 2. Albo cały czas jechałes z górki bez klimatyzacji, mój Boże :decayed:

przy 100-120 można zejść poniżej 5 przy płynnej jeździe w nocy :gwizdanie: ale w 140-150 to nie wierze.

wczoraj zrobiłem 1000km na lokalnych 100-120 no to miałem 5.1 ale jak tylko wskoczyłem na autostrade i 140-160 to w oczach wskazówka spadała i 5.6 się na kompie zrobiło po 120km :gwizdanie:

Opublikowano

przy 100-120 można zejść poniżej 5 przy płynnej jeździe w nocy :gwizdanie: ale w 140-150 to nie wierze.

wczoraj zrobiłem 1000km na lokalnych 100-120 no to miałem 5.1 ale jak tylko wskoczyłem na autostrade i 140-160 to w oczach wskazówka spadała i 5.6 się na kompie zrobiło po 120km :gwizdanie:

Ty masz kolego kombi i silnik AVF więc jest różnica :gwizdanie:
Opublikowano

Ja mialem awx i w sedania i tez nie wierze w to spalanie.Raz udalo mi sie zejsc na 5.1 czy 5.2 ale jazda 100-110 i zero wyprzedzania.

Opublikowano

jak tylko wskoczyłem na autostrade i 140-160 to w oczach wskazówka spadała i 5.6 się na kompie zrobiło po 120km

przy takich prędkościach to nawet u mnie nie spada w oczach :wink4:

za to >200 to już prawie jak obrotomierz :>

Opublikowano

u mnie na ostatnich 500km, zecior wciągnął 5,8/100km, jak dla mnie jest nieźle :gwizdanie:

Opublikowano

Ja mialem awx i w sedania i tez nie wierze w to spalanie.Raz udalo mi sie zejsc na 5.1 czy 5.2 ale jazda 100-110 i zero wyprzedzania.

ja moim AVF do 120/h 5,4 max 2tyś obrotów, ale jak tylko prosta była to już szło pod 6.

Opublikowano

U mnie ostatnio w trybie mieszanym (30%miasto,70%trasa) z tym, że na trasie sobie nie żałowałem i deptałem do tego kilka wahadełek dystans łączny to 340km średnia wyszła 7.99L :P

Opublikowano

8L w AKN??

Dobry jesteś ale napewno więcej jak 100km/h nie jechałeś :naughty::kox:[br]Dopisany: 21 Lipiec 2010, 22:05_________________________________________________jeszcze powiedz że z klimą? :cool1:

Opublikowano

No pewnie że z klimą :P 30 stopni na zewnątrz to w środku by niezła sauna była :D Prędkość to tak oscylowała w granicach 110-120. Z tym że po Wrocławiu teraz dużo luźniej się jeździ i to odrazu widać po spalaniu.

Opublikowano

W miescie wychodzi mi okolo 6.5 ON,jak jechałem do Kołobrzegu(około 300 km)to wyszlo mi jakies 6.7 na 100 km.Była wlączona klima cały czas na pokładzie 5 osobników,korki jak diabli,wracałem 7 godzin :naughty: a do Kołobrzegu jechałem 5.Oczzwiscie chodzi o ON.Czasem nawet polecialem okolo 150-180.

Opublikowano

U mnie ostatnio w trybie mieszanym (30%miasto,70%trasa) z tym, że na trasie sobie nie żałowałem i deptałem do tego kilka wahadełek dystans łączny to 340km średnia wyszła 7.99L :P

No pewnie że z klimą :P 30 stopni na zewnątrz to w środku by niezła sauna była :DPrędkość to tak oscylowała w granicach 110-120. Z tym że po Wrocławiu teraz dużo luźniej się jeździ i to odrazu widać po spalaniu.

jak na mój gust jedno drugiemu przeczy, znów zaczynacie bajki pisać :tongue4:

Opublikowano

Na trasie sporo było małych miasteczek i fotoradarów czyli hamowanie do 59-69. Pozatym może niezbyt dokładnie sprecyowałem to deptanie. Miałem na myśli zdecydowane przyspieszanie, czyli 4-3 bieg i but. Pozatym nie zabardzo rozumiem stwierdzenie o pisaniu bajek. Te 8 litrów to mało ? Ile waszym zdaniem powinno być ?

Opublikowano

Przy akn i s jakieś 2l więcej[br]Dopisany: 22 Lipiec 2010, 16:28_________________________________________________Przy akn i q jakieś 2l więcej

Opublikowano

Tryb miejski, full klima, spokojna jazda = 7-7,5l :naughty:

Opublikowano

40% Poznań, 60% trasa -> kolejny zbliżony do poprzednich wynik -> 6,42l / 100 :)

Opublikowano

Golf 4, 1.9TDI ALH @ 130PS

750km, 35% miasto, 65% trasa, spalanie 6,9l/100km :kox: