Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

550 kilometrow. 2.0 tdi 170 km quattro. W trasie owszem i 5-6 litrow jak w ogole nie dotkne gazu. Kazde jego musniecie to srednia zaraz o pol litra w gore. Po miescie szczytowo i 15-16 litrow. Czy to normalne???? :)

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak patrze na to co sie ostatnio dzieje w Warszawie... to normalne spalanie :gwizdanie:

Opublikowano

zalane 1/2 baku...przejechane 770km i zapaliła się rezerwa.... w cyklu mieszanym :kox:

Ty to masz spalanie :kox: :kox:

to na baku 1500km zrobisz :kox: :kox:

i zapewne 100% klima :naughty: :naughty:

spalanie ponizej 4 litrow :good:

Pewnie ma bak pojemnosci 140 litrów :polew:

Ten to nie wie jak stacja chyba wygląda... Rzadko bywa :shocked:

Tyle to ja robie ale na pełnym baku :gwizdanie:

Opublikowano

Ja tu przez rok wpisuje spalanie, czasami zapomnie ale raczej staram sie pilnować. Duże mrozy tej zimy i krótkie trasy zawyżają średnią. Po zimie już spalanie bardzo dobre bo oscyluje w granicach 6L. Szkoda tylko że ostatnio nie tankowałem do pełna bo miałem dobre wyniki.

http://www.spritmonitor.de/en/detail/363411.html

Poprzednie audi A3

http://www.spritmonitor.de/en/detail/289886.html

Opublikowano

Policzylem spalanie w miescie w ciagu ostatniego tygodnia - 16,8l/100km :decayed:

Opublikowano

Policzylem spalanie w miescie w ciagu ostatniego tygodnia - 16,8l/100km :decayed:

hahahahaha :good:

swietny wynik :wink4: grunt ze sie w 30miescisz :polew:

ale Fly pewnie to liczysz dla ruchu miejskiego tj korek i but od swiatel do swiatel co :naughty:

Opublikowano

Wynik super, ja ostatnio zanotowalem pierwsza powtarzalnosc mojego wyniku :naughty: , 6.7 l/100km w cyklu ... 35% miasto (korki) 65% trasa. Wychodzi na to ze to nei przypadek , komputer mnie oklamuje na 0.8-0.9 l na dystansie 820km. Przyznam szczerze ze troche z niedowierzaniem patrze na ten wynik... ale tankowane tym razem na tej samej stacji ten sam dystrybutor i tak samo pod korek ...

Opublikowano

Nie, to taka jazda 30% pantofla w podlodze, 70% spokojnie, bo w Wawie w godzinach szczytu nawet nie ma gdzie pocisnac... Odcinki po 20-30km.

Opublikowano

Wynik super, ja ostatnio zanotowalem pierwsza powtarzalnosc mojego wyniku :naughty: , 6.7 l/100km w cyklu ... 35% miasto (korki) 65% trasa. Wychodzi na to ze to nei przypadek , komputer mnie oklamuje na 0.8-0.9 l na dystansie 820km.

Wychodzi,ze Q zjada okolo 1L :)

Opublikowano

Wynik super, ja ostatnio zanotowalem pierwsza powtarzalnosc mojego wyniku :naughty: , 6.7 l/100km w cyklu ... 35% miasto (korki) 65% trasa. Wychodzi na to ze to nei przypadek , komputer mnie oklamuje na 0.8-0.9 l na dystansie 820km. Przyznam szczerze ze troche z niedowierzaniem patrze na ten wynik... ale tankowane tym razem na tej samej stacji ten sam dystrybutor i tak samo pod korek ...

6.7 w tym motorze? no to gratuluje

Opublikowano

Wynik super, ja ostatnio zanotowalem pierwsza powtarzalnosc mojego wyniku :naughty: , 6.7 l/100km w cyklu ... 35% miasto (korki) 65% trasa. Wychodzi na to ze to nei przypadek , komputer mnie oklamuje na 0.8-0.9 l na dystansie 820km.

Wychodzi,ze Q zjada okolo 1L :)

Roznie... 1-2l, a czasami nie ma roznicy :)

Opublikowano

bardzo przydatna stronka -- wylicza wszystko jak należy link od Hugo ---- http://www.motostat.pl/[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2010, 12:46_________________________________________________ja ostatnio jak przeganiam auto po tym jak wpadł mi w tryb awaryjny to średnie spalanie w mieście 8,5-9 l na 100 km i ok 650-700 na baku przelatuje i tankuję na maxa ... kiedyś spalanie w granicach 7-8 w mieście ...

Opublikowano

6.7 w tym motorze? no to gratuluje

Sam jestem w mocnym szoku , oscylowalem w granicach 7.5 , a tu tankuje 2gi raz do pelna i drugi raz taki sam wynik , trasa jezdze ta sama. Fakt faktem ... eco driving u mnie jset juz na wysokim poziomie, duzo jezdze , wiec trzeba to robic z glowa , co nieznaczy ze tocze sie wolno :kox: .

Opublikowano

U mnie 100 % miasto znowu i spalanko 7.5 literka na 100 :). Bez eco drivingu korki i krótkie trasy.

Przypomnę że przy eco drivingu w mieście udało się zejść do 6.38 :P

Opublikowano

Przypomnę że przy eco drivingu w mieście udało się zejść do 6.38

zapraszam do krk w godzinach szczytu na ecostanding :tongue4:

Opublikowano

Przypomnę że przy eco drivingu w mieście udało się zejść do 6.38

zapraszam do krk w godzinach szczytu na ecostanding :tongue4:

jezdze i rzeczywiscie jest ...ale mam dobra trase wykminiona i praktycznie malo stoje (15-20min rano , 20-1h wieczorem )

Opublikowano

u mnie trasa od 1020-1180km na baku w zależności gdzie zatankuje choć rekordowo wyszło na powrocie z Niemiec po zatankowaniu na aralu wyszło 4,2l/100km(1480km na baku) ale jazda na tempomacie cały czas 90-100km/h(za sprowadzanym Manem) teraz po chipie około 180KM i 410NM przy normalnej jeździe praktycznie bez żadnej różnicy przy większym przegazowaniu :naughty: około 5-6 litrów więcej na całym baku

Opublikowano

u mnie na trasie trochę więcej niż 1000 km [1020-1050] jazda zmienna jak kto na polskich drogach a w miescie ok. 7 litrów mi spali. Zachwycające to wyniki nie są no ale może chip coś zmieni. :wink4::mysli:

Opublikowano

u mnie na trasie trochę więcej niż 1000 km [1020-1050] jazda zmienna jak kto na polskich drogach a w miescie ok. 7 litrów mi spali. Zachwycające to wyniki nie są no ale może chip coś zmieni. :wink4::mysli:

ja bym powiedzial ze masz normalne wyniki :wink4:

Opublikowano

ja bym powiedzial ze masz normalne wyniki :wink4:

a ja bym dodal ze z chipem z tego co wiem to jest roznie :tongue4: bo generalnie i tak od nogi wszystko zalezy a chip z reguly raczej kusi zeby jednak troszke bardziej podeptac :decayed: