Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

300 km na baku 52L, waha V-Power Racing (trochę upalania, reszta miasto)

Pewnie ta klima tak napierd... tą wahe :decayed:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ostatnio jak jedzilem po emerycku przez tydzien (godziny szczytu) [do 2500 obr] + wyskoczylem na szybka trase [80km z predkosciami 180-200], to wyszlo mi 14,4l/100km przy dystrybutorze.

Ciekawe, czy po ogarnieciu ECU [bledy sond etc] da sie zejsc nizej :mysli:

Opublikowano

Ostatnie spalanie mojego AJM: po zapaleniu się rezerwy zrobiłem jeszcze 10 km i do baku weszło wtedy 51l. Zrobiłem na tym 840km. 50% trasy 50% miasta, kapcie pół na pół 18" i 15".

Opublikowano

Ostatnie spalanie mojego AJM: po zapaleniu się rezerwy zrobiłem jeszcze 10 km i do baku weszło wtedy 51l. Zrobiłem na tym 840km. 50% trasy 50% miasta, kapcie pół na pół 18" i 15".

sprawdzałeś ile zrobisz mniej więcej km na rezerwie?

Raz byłem zmuszony jechać 150km na rezerwie, nie pamiętam ile później dolałem paliwa... :kwasny:

Opublikowano

150km na rezerwie? Niezle :blink:

Opublikowano

Raz byłem zmuszony jechać 150km na rezerwie, nie pamiętam ile później dolałem paliwa... :kwasny:

Nie próbowałem ale sądząc po tym co mi weszło do baku czyli 51.77l(zalany pod korek) to w baku zostało około 10 l. To teoretycznie na tym co pozostało w baku powinienem zrobić nieco ponad 100km. Wolałem jednak nie ryzykować :decayed:

Opublikowano

Nie próbowałem ale sądząc po tym co mi weszło do baku czyli 51.77l(zalany pod korek) to w baku zostało około 10 l. To teoretycznie na tym co pozostało w baku powinienem zrobić nieco ponad 100km. Wolałem jednak nie ryzykować :decayed:

nie no Kolego liczac ze srednio pali Ci ok. 6L/100 to na 10litrach zrobilbys jeszcze jakies 166km ;)

ile ma bak w b5?

Opublikowano

Tak wiem ale nie liczę już tak dokładnie co do cm^3 paliwa :decayed:

A z tego co czytałem to bak ma 62 litry :mysli:

Opublikowano

Witam. U mnie w trasie, 4 osoby, klima, prędkość 130 - 150 km/h wyszło 8l na 100 km. Myślę że to nawet przyzwoity wynik :>

Opublikowano

mi po programie nie chce zejść po mieście poniżej 10 l.

Na trasie z Warszawy było 7.

Wskazania z fisa.

Opublikowano

seat cordoba, 1.9 sdi, trasa do Monachium i z powrotem. Łącznie 2050km, 3 osoby i bagażnik kluczy i części. Średnia prędkość 110km/h spalanie 5.8 :kox:

Opublikowano

Witam Szanownych kolegów

U mnie w drodze do roboty 17 km ...spokojne uliczki mało aut...5.5 ok.6.5 litra zimą...1.9TDi 90 km 1Z jazda raczej spokojna do 2500 obrotów...całkiem przyzwoicie i jestem z tego bardzo zadowolony...

Pozdrawiam

Opublikowano

Witajcie. Mi na trasie spala ok 5,6L (2 osoby na pokladzie), natomiast miasto ok 7-7,5L wydajemi sie ze jak na quattro nie jest zle:). pozdr

Opublikowano

seat cordoba, 1.9 sdi, trasa do Monachium i z powrotem. Łącznie 2050km, 3 osoby i bagażnik kluczy i części. Średnia prędkość 110km/h spalanie 5.8 :kox:

http://cordobaklub.pl/forum/index.php
Opublikowano

Spalanie po programie na 185hp to:

Przy jeździe mieszanej trasa miasto 6.5l

Miasto 8l

Trasa da się zejść do 5.5l

Jazda ostra po mieście 11-14l

Ostatnio zakładałem webasto i chciałem zobaczyć ile paliwa zostanie w baku jak na FIS będzie do przejechania 0 km,po wyjęciu pompy paliwa zostało może z litr tak że nie radze jeździć jak spadnie do 0 bo może stanąć w każdej chwili :decayed:

Opublikowano

bo może stanąć w każdej chwili :decayed:

I zapowietrzyć układ paliwowy.

Opublikowano

bo może stanąć w każdej chwili :decayed:

I zapowietrzyć układ paliwowy.

to żaden problem,bo układ sam się odpowietrza.
Opublikowano

Musze stwierdzic , że wedlug mnie moje audi nie pali duzo .

w trasie okolo 6,5 l .

w trybie mieszanym 8 l .

w miescie 9,8 l .

Opublikowano

miasto dynamicznie 14l

miasto zamulanie 12l

trasa dynamicznie 11l

trasa oszczędnie 9l

miasto REKORD, non stop klima + krótkie odcinki + ciągle pod 4-5tys obrotów, opony 225 + mega korki = 17.5l

więcej już się chyba nie da :)

1.8T + LPG AEB seria

Opublikowano

U mnie spalanie bajeczne :)

do pracy mam 40km średnio na baku 1020 km tankowanie weszło 54.37 l średno 5.33l/100km