Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatni bak - 410km (50% trasa, 50% miasto) zrobilem i zostalo jeszcze na jakies 20-30km.

13,9l/100km

Jaka charakterystyka jazdy?

Mi przy takim ukladzie 50/50 wychodzi gdzies 8.5L

to bardzo malo Ci wychodzi... albo jezdzisz plynnie i spokojnie.

jak mialem 2.5, to na FIS2 mialem caly czas 10,5l [30% trasy, 70% miasto].

a co do charakterystyki - miasto normalnie, spokojnie, czasem do odcinki, a trasa: 150km pelen but 180-220, duzo wyprzedzania, 50km spokojnej [100-110] - wiec ogolnie mieszana jazda.

Jazda na trasie baaardzo plynna.Miasto dosc ostro.

Te silniki wszytkie tak pala.Zobac Tomeksa i Mmcv.Tez jestem zadowolony ze spalania, :>

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Toczenie się po Wrocławiu unikając korków 8-9L

w korkach 9,5-10L

krótkie dystanse na niedogrzanym AVF'ie w zimie zdarzało się iż FIS pokazywał 12 :kox:

jazda po mieście a'la 'Jestem Hardkorem' do 13L

turlanie poza miastem ~7L

zdecydowanie za dużo Ci bierze :mysli:[br]Dopisany: 26 Listopad 2010, 10:46_________________________________________________

Audi kupiłem niedawno ale mam już wiarygodne wyniki:

na 51 litrach zrobiłem 720 km co daje niewiele ponad 7 litrów na 100 km, jestem bardzo mile zaskoczony bo spodziewałem się dużo większego spalania. Dodam że jazda spokojna w trybie mieszanym i postalem w korkach i wpadła jakaś trasa.

bajki bajki i jeszcze raz bajki

Toczenie się po Wrocławiu unikając korków 8-9L

w korkach 9,5-10L

krótkie dystanse na niedogrzanym AVF'ie w zimie zdarzało się iż FIS pokazywał 12 :kox:

jazda po mieście a'la 'Jestem Hardkorem' do 13L

turlanie poza miastem ~7L

zdecydowanie za dużo Ci bierze :mysli:

ale auto jest na koksie,

poza tym jak jeździłem na serii to różnica w spalaniu była tylko w trasie (-2L przy mega eko jeździe) lub po mieście ale w nocy, w korkach spalanie było podobne....

spotkałem się z opiniami że AVF pali ludziom po 7L w mieście w korkach, ale to bajki jak dla mnie...

nie ma tu co dyskutowac czy bajki czy nie bajki... Kolega podaje ile mu pali auto to trzeba w to uwierzyc i tyle..

ja jezdze roznymi samochodami w tym kilkunastoma firmowymi ktorych spalanie kontroluje na codzien.. i wiem ze bardzo duzo zalezy od stylu jazdy kierowcy.. a w przypadku forum rowniez od pojecia czym jest miasto a czym trasa.. dla porownania mi passat 1.9 130 2002r skrzynia 6biegow potrafil zejs ponizej 5litrow- minimalnie 4,2l/100km - bardzo wolna trasa zrobiona dla ciekawosci... do 8-10L/100km przy upalaniu.. srednio miescilem sie w 6,5-7L/100

Opublikowano

Ja tankuje co tydzien i staram sie tu co jakis czas wrzucac wyniki ... od 3 miesiecy spalanie jest takie samo , najwyzsze bylo chyba 7.0 gdzie bylo duzo wiecej miasta niz zazwyczaj . Nie moge sobie pozwolic na to zeby upalac i osiagac 9l (bo i tak mialem na trasie pare razy ) bo za duzo jezdze obecnie i trzeba bylo troche sie opanowac . Zreszta... na mojej trasie nie mam gdzie zabardzo tak szalec (ok 20 wysepek i 4 fotoradary po drodze - od 40km).

Opublikowano

jeżdżę po mieście i średnio wychodzi 700 750 kilometrów nie staram się oszczędzać :no:

Opublikowano

mi moje AHU 80% trasa (predkosc 120km/h obroty wtedy mam 2700obr) 20% miasto i tu raczej dosc dynamicznie bez oszczedzania troche scigania itp. wychodzi mi 6.6l tankowane zawsze pod tym samym dystrybutorem i zawsze do pelna.

Opublikowano

[AVF] seria , paliwo głównie Shell Diesel Extra i Orlen Verva

średnie spalanie ~ 6.6 litra

jazda głównie po mieście ~ 7 litów (w upały cały czas na klimie ~ 7.5 litra)

trasa ~ 5.5 litra

Średnio na baku (do oświecenia się kontrolki rezerwy paliwa - wtedy od razu tankuję) ~ 900-930 km

Ostatnie tankowanie Shell Diesel Extra (zawsze tankuje do pełna) dystans 937.2 i zmieściło się 63.44 litra , spalanie wyszło 6.77 l (jazda 90% miasto Rybnik i okolice)

Opublikowano

U mnie w miescie w lecie srednio 9-10l w zimie pewnie kolo 12l a na trasie 6-7l do 150-160... Da sie w miescie zmiescic w 7,5-8l na 100 ale taka jazda mnie meczy i to strasznie :cool1: paliwo orlen verva.

Opublikowano

Dzis do pracy jechalem 2h 40min , odcinek ok 55km ... zazwyczaj przejezdzam go z korkami w 50min-1.2h ...katastrofa :> ZIMA ZASKOCZYLA DROGOWCOW !! :shocked: :shocked: :wink4: ,

Spalanie 9.2l/100km na tym sie Fis zatrzymal jak dojechalem do pracy .

p.s. nie sadzilem ze ludzie sa takimi idiotami zeby pod zasypana gore wjezdzac na letnich gumach ...

Opublikowano

U Zakopcu takich idiotow mozna spotkac nawet w srodku zimy ale nic ta to nie poradzimy... Wlasnie przez takiego jednego teraz auto stoi pod domem i czeka na rzeczoznawce :confused4:

Sorki za OT ale debilizm ludzi czasami mnie oslabia :sick3:

Opublikowano

Wczoraj trasa około 70 km spalanie z fisa 6,1 ale jazda mega ostrożna bo ślisko.

Więc jak noga lekka to i na sofcie da się nisko zejść :decayed:

Opublikowano

Wczoraj wracałem z pracy do domu w Warszawie, trasa 24 km czas przejazdu 5godz. spalanie na fisie po 4 godz. 35.4 litra :kox:

Opublikowano

Wczoraj wracałem z pracy do domu w Warszawie, trasa 24 km czas przejazdu 5godz. spalanie na fisie po 4 godz. 35.4 litra :kox:

no to to jest prawdziwy wynik :kox: spalanie w ruchu miejskim 35L/100km

dobrze ze masz diesla :decayed:

w ogole wlasnie slucham na tvn24 podobno masakra tam u Was..

powodzenia tam na najblizsze dni :wink4:

zeby tak calkiem OT nie bylo to moja furka w ruchu mieszanym - spokojna jazda + troche startow spod swiatel + wyprzedzanie czasem po 6tys obr srednio ok 10L/100km :wink4:

Opublikowano

a u mnie od jakiś 5 miesięcy bardzo dziwne spalanie i to chyba od kąt założyłem nowe gumy - tak mi się wydaje

Trasa - 6 (nie ważne ile jadę, 130 czy 110, w trasie pali tyle samo co po mieście :confused4:)

Miasto - 6

tragedii nie ma, tylko bardzo dzifna sprawa że tyle samo

Ogólnie to 1000 kk na baku wytargam

Opublikowano

58.7l , 811 km = 7.24 l/100km , biorac pod uwage ze ostatnio spedzilem bardzo duzo czasu w korkach (wyjazd z Krakowa w strone Wwa zajol mi 2h10min )uwazam to za swietny wynik . Na Fisie 8.4 , czyli oszukal mnie o 1.2l :decayed: - patrz jaka franca

Opublikowano

58.7l , 811 km = 7.24 l/100km , biorac pod uwage ze ostatnio spedzilem bardzo duzo czasu w korkach (wyjazd z Krakowa w strone Wwa zajol mi 2h10min )uwazam to za swietny wynik . Na Fisie 8.4 , czyli oszukal mnie o 1.2l :decayed: - patrz jaka franca

jakos mocno Cie ten FIS przeklamuje :confused4:

moj w passatach 1,9TDI 130 i 1,9 105 przeklamywal max o 0,2

a w a4 1,8T 150 max o 0,4 a z reguly tez o 0,2... teraz jeszcze nie sprawdzalem bo dopiero bede FISa rezac :rolleyes:

Opublikowano

W mieście przy bucie ok 12.5-13L :gwizdanie:

W trasie przy bucie ok. 10L

W mieście ekonomiczne w lato ok 10,5L

W trasie ekonomicznie ok. 9L może 8.5L

W zime w mieście przy ekonomi 12L... :wallbash: [[musze chyba na diagnostyke sie wybrać..]]

W zime przy bucie .... :gwizdanie: ostatnio 6L na 28km :evil:

chyba pora na LPG. :gwizdanie:

Opublikowano

U mnie 60l -> 930km. 100% na klimie. 50% jazda bardzo dynamiczna, 50% jazda do 70 km/h (zima i strasznie ślisko). Także spalanie wychodzi jakieś 6.4l co raczej nie jest złym wynikiem zważając na styl i warunki :evil: Z drugiej strony mój poprzedni samochód przy tylko trochę mniejszych osiągach palił MAX 5.9l a średnio wychodziło 5.5 ;(

Opublikowano

pierwsze tankowanie nowej audi

w wiekszości miasto i jakieś 20% "trasy" = 12,7l/100km

czy to duzo?

Opublikowano

normalne spalanie :decayed:

Opublikowano

Ja na 60l robie jakieś 1100km :) 90% trasa. W cyklu mieszanym na 60l jakies 900km