Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja w 1Z na pełnym zbiorniku ok 1300km teraz tylko przekraczam 1000km dużo czy mało?? nie wiem jak inne 1Z pala

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

u mnie spalanie z fisa się ustabilizowało i teraz jest około 8-8,5 l/100, chociaż na krótkich odcinkach (do 20 km) z butem w podłodze łyka do 11l/100)

jak jeżdżę dynamicznie to mam podobnie...

ale ostatnio sprawdziłem to co mi wmawiał Patrykbor... mówiłem mu kiedyś że zaczął mi więcej palić nawet na trasie... no i okazało się że stwierdzenie iż zacząłem troszkę szybciej jeździć jest racją... przy jeździe poniżej przyzwoitości trasa 65km Kwidzyn - Elbląg wyszła 4,1l/100 według FISa od blachy do blachy z przejazdem przez 2 miejscowości... no ale przyznaje że tak się nie da jeździć :wallbash:

przy okazji

trasa Elbląg - prawie Austria... (4km od granicy) praktycznie non stop z butem w podłodze 8,2 średnia z 2600km - ale to dlatego ze Adadurem po autko goniliśmy :wink4:

Opublikowano

w końcu ludzie wpisują realniejsze wyniki spalania :D

u mnie trasa 500km - średnie fisowe 7,2l/100km... Jazda emerycka do 110km/h bo ślisko, sypało... . Normalna dynamiczna do 140-150km/h pochłania ponad 8-8,5/100km. (tak było na jesień)

Opublikowano

ja prawie zawsze tankuje od złodzieja do pełna i jeżdżę do momentu kiedy znowu zaświeci.

obliczam wtedy średnie spalanie i zazwyczaj pokrywa mi się z tym co pokazuje fis

Opublikowano

Teraz w trybie mieszanym 70% miasto <silnik niedogrzany> 30%trasa spala średnio 11L :hi:

Opublikowano

100 % miasto, nie gaszony na postojach, trochę szaleństw na ręcznym po placyku, dwa razy zakopany w zaspie i spalanko 9.3 na setkę :kox:

Opublikowano

100 % miasto, nie gaszony na postojach, trochę szaleństw na ręcznym po placyku, dwa razy zakopany w zaspie i spalanko 9.3 na setkę :kox:

13 minut po polnocy a ty siedzisz na forum i piszesz o spalaniu ? :polew: :polew: - chlopie sylwester baw sie :-)

Opublikowano

po świętach wracałem Krefeld-Wałbrzych,trasa 880km.spalanie na fisie średnie 6.8 l/100,z tym że żona ze 3 godz.prowadziła,no i od granicy na A4 lód nieposypane,a tak na co dzień większość miasto 7.8-7.9 l/100km-skrzynia automat.

Opublikowano

1180 km na 55 litrach to rekord w cyklu miejskim i podmiejskim przy wylaczonej klimie.Zima to okolo 850-900 km na 55 litrach. Na trasie 4.8-4.9.

Opublikowano

13,5 miasto na krótkich odcinkach i przy obecnych temperaturach czyli ogólnie oki :good:

Opublikowano

1180 km na 55 litrach to rekord w cyklu miejskim i podmiejskim przy wylaczonej klimie.Zima to okolo 850-900 km na 55 litrach. Na trasie 4.8-4.9.

w miescie 4.5litra

ta juz to widze :gwizdanie:

Opublikowano

W miescie 5.3 poza miastem ponizej 5.Przeciez napisalem ,ze w cyklu miejskim i podmiejskim.Tak mialem gdy filtr byl przypchany.Fakt ,ze auto przymulalo ale malo palilo.Niestety po wymianie filtra spalanie troche wzroslo.1180 km to byl rekord.

Opublikowano

A to nowosc,ze przy zapchanym filtrze pali mniej.

Swoja droga nie wiem jak jest mozliwy wynik z 5 z przodu w miescie :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

U mnie przy obecnych temperaturach i krótkich odcinkach w moim "mieście" spala lekko ponad 8. Chyba, że knipex Twoje miasto to 2 ulice na krzyż : >

Opublikowano

Widze,ze nie ma co sie wypowiadac.Niepotrzebnie odpisalem w tym temacie.Moze gdy powiem,ze pali 15 to wszystkich zadowoli bo wiecej od reszty wozów. :thumbdown:

Opublikowano

Zauwazylem roznice miedzy spalaniem kiedy zatankuje na neste albo st1 a orlenie...Spalanie o nieco ponad litr mniejsze, mimo roznicy 20gr na litrze ropy to nie oplaca sie tankowac gowna! Zaoszczedzisz tylko pozornie, bo litr kosztuje +-4,50, a ty oszczedzasz 6x20gr=1,20zł Ostatni zbiornik orlenowskiej ropy za 4,72 i srednie spalanie od dawna u mnie nie widziane 5,9. 60% trasa, 40% Wrocław

Opublikowano

Tankuje tylko na Orlenie bo wychodzi najmniejsze spalanie tylko u mnie jest po 4.69 zł.Kiedys zatankowalem jakis shit o kilkadziesiat groszy tanszy i pozalowalem bo spalanie wyszlo 1.5 litra wiecej a do tego musialem wymieniac filtr paliwa.

Opublikowano

13 minut po polnocy a ty siedzisz na forum i piszesz o spalaniu ? :polew: :polew: - chlopie sylwester baw sie :-)

No taki zjebany sylwester w tym roku się mi trafił ;)

Opublikowano

Trasa Miasto

Zima 5,8 6.5/8.5

lato 5/6 6

a przy głaskaniu w lecie zejdziem poniżej 5 na trasie .. ale.. :( nie umiem głaskać auta wole kobiety :hi:

heh jakoś mając pierwszy rok prawko w zimie wychodziło mi spalanie 7 max 7.5 po mieście :D

ale od tego czasy do dziś a jest to dokładnie rok i 5 miesięcy ,zrobiłem ponad 50 tys (dużo dużo trasy było oj tak ) i już tak nie głaszcze autka żeby się turbo nie zastało :)

wszystkie podzespoły muszą pochodzic (w odpowiednich sytuacjach oczywiście, i na dogrzanym silniku) :P pozdrawiam i małego spalania życzę

Opublikowano

Trasa Miasto

Zima 5,8 6.5/8.5

lato 5/6 6

a przy głaskaniu w lecie zejdziem poniżej 5 na trasie .. ale.. :( nie umiem głaskać auta wole kobiety :hi:

heh jakoś mając pierwszy rok prawko w zimie wychodziło mi spalanie 7 max 7.5 po mieście :D

ale od tego czasy do dziś a jest to dokładnie rok i 5 miesięcy ,zrobiłem ponad 50 tys (dużo dużo trasy było oj tak ) i już tak nie głaszcze autka żeby się turbo nie zastało :)

wszystkie podzespoły muszą pochodzic (w odpowiednich sytuacjach oczywiście, i na dogrzanym silniku) :P pozdrawiam i małego spalania życzę

Spalanie realne jak najbardziej dla diesla.

Ale swoją drogą to żeś natrzaskał kilosów nie ma co. Mój rekord w miesiąć 15kkm. Aktualnie jakieś 60kkm rocznie.