Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja nie mam Q i mam male lacie (16 205 ) i w 7 sie mieszcze (ostatnio 910 km zalane 63.5 lit pod korek , poprzednio bylo ciut lepiej) . Jezdze duzo bo ok 800-1k tygodniowo , 60-65% trasy reszta miasto i sam jestem pod wrazeniem mojego spalania. Tak bardzo po emerycku to nie jezdze(chwilowkami 150-180) ale ze trase znam na pamiec to wiem gdzie jak zwalniac gdzie przyspieszac itp (ecodriving). Dodatkowo jak rano wyjezdzam to wylaczam nawiewy i efekt jest taki ze po paru minutach silnik jest cieplutki (po ok. 5-6km lapie 75 stopni) .

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wiekszosc dystrybutorw ma uchybienia to normalne. Stacje zamkneli bo pokazywala ze leje 20 l a wlewala np 18.5 . Jaki z tego wniosek ... jakbys liczyl wg tego dystrybutora to spalanie bys mial jeszcze mniejsze (niz wyliczone z dystrybutora) de facto, wiec nie wiem wczym problem . Watpie zeby duzo dystrybutorow oszukiwalo w druga strone (napewno +-50ml jest w granicach normy, nawet nie wiem czy nie wiecej ) . Dla mnie tylko dystrybutor mowi prawde. Lejemy pod korek wyjezdzamy paliwo , zajezdzamy i lejemy na tym samym dystrybutorze jeszcze raz. Nawet jesli nalewa mniej niz na wskazaniach to i tak mozna to przyjac za gorna granice spalonego paliwa. No chyba ze wlasciciel stacji robi promocje i dolewa ludzia do baku za friko :wink4:

Zalane ostatnio 62l , przejechane 910 km , 6.8L/100km . 30-35% miasto , 65-70% trasa (160-170max predkosc na krotkim odcinku, calosc raczej w granicach 60 - 90 -110) . Paliwo Shell diesel .

Zalałem wg dystrybutora 65L a w rzeczywistości tak naprawde ok 60L. Przejachałem 1000km

Dziele 65:10 = 6,5L a w rzeczywistości jest 60:10= 6.0L

Więc nie rozumiem jak bym miał mniejsze jak bym liczył wg dystrybutora ?

Poza tym FIS wg mnie nie kłamie, za każdym razem licze i wychodzi mi tak samo, tylko trzeba lać do pełna tak jak mówisz za każdym razem żeby policzyć dokładnie, wtedy przekłamanie jest bardzo małe.

Dobrze ze zamkneli tą stacje, a ja głupi cieszyłem sie że wlałem tyle litrów i udało mi sie je ładnie upchnąć pod korek, odpowietrzając pistoletem i czekając aż piana z ropy troche opadnie i dolewałem ponownie takimi małymi siurami :D

julo23 ten wynik to po mieście czy trasie?

Opublikowano

Jak czytam posty niektorych kolegow to az podnosze sie na duchu. Moj kotluje przy strasznych korkach 11-13, przy jezdzie emeryckiej (jak to nazwal jeden z kolegow) po miescie - czasem jakies swiatla, czasem maly zator - 10, w trasie, przy delikatnej 7,5-8 (gdybym lecial na tempomacie np 120-140 byloby kolo 6,5-6,8. Podnosze sie na duchu bo myslalem, ze juz wszyscy opowiadaja, ze majac np 170-180 KM beda palic 5 :)))))). Dzieki za wsparcie :)))))

Opublikowano

Moja B5 1,9AFN pali w granicach 6-7l cykl mieszany. Trasa 5,5l przy średniej prędkości 100-140km/h, B7 jeszcze nie testowałem, ale po zalaniu do pełna pokazała zasięg 880km

Opublikowano

obecnie 12.5 w cyklu miejski,

130km autostradą 1/4 baku :evil:

Opublikowano

Kurfa, im dluzej jezdze tym autem, tym wiecej pali :polew:

Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Ja ostatnio też nie mogę zejść poniżej 14 w mieście. :naughty: Ale co tam, tankuję pod korek za €60 i jazda. :kox:

i ja mam podobnie :decayed:

oczywiscie nie na tym poziomie hahaha :kox:

jak kupilem nie umialem sie zmiescic w 10/100km, potem zamontowalem fisa, staralem sie ladnie kontrolowac spalanie i spokojnie miescilem sie w 7L/100km a teraz :P znow srednio +/- wychodzi 10l/100 mniej wiecej pol na pol autostrada (raczej tempomat na160 ->200km/h) i trasa w zabudowanym/poza zabud czyli ok 70-100km/h... srednio z ostatniego tankowania ok.580km rowne 10l/100km (wg fisa 9,6)

Opublikowano

Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Ja ostatnio też nie mogę zejść poniżej 14 w mieście. :naughty: Ale co tam, tankuję pod korek za €60 i jazda. :kox:

i ja mam podobnie :decayed:

oczywiscie nie na tym poziomie hahaha :kox:

jak kupilem nie umialem sie zmiescic w 10/100km, potem zamontowalem fisa, staralem sie ladnie kontrolowac spalanie i spokojnie miescilem sie w 7L/100km a teraz :P znow srednio +/- wychodzi 10l/100 mniej wiecej pol na pol autostrada (raczej tempomat na160 ->200km/h) i trasa w zabudowanym/poza zabud czyli ok 70-100km/h... srednio z ostatniego tankowania ok.580km rowne 10l/100km (wg fisa 9,6)

Pewnie też by mi tyle paliło gdybym wywalił quattro i tiptronic :tongue4:

Opublikowano

Ja swoim AFN na pełnym baku w cyklu mieszanym robie ok 950km trasa 1100km

Opublikowano

Ostatnio cały bak wyjeżdżony tylko w mieście i spalanie średnie ok 10,5

Opublikowano

nadal twierdze, ze to srednio ekonomiczny silnik :tongue4:

mysle, ze niewiele wiecej albo tyle samo palilo Ci 3.0TDI :kox:

Opublikowano

w miescie zaleznie od jazdy B7 spalalo naprawde róźnie ale weźmy pod uwage ze B8 jest kurwesko ciężkie, waży 1670 kg :shocked: :shocked: :shocked: do tego mam kapcie 18/245, kooooorki krakowskie i się robi wynik , zobaczymy jak będzie dalej bo teraz w ostatnim tygodniu spalanie poszło w górę

Opublikowano

nie no Michal bez jaj, tylko po miescie 10.5 to dobry wynik wg mnie. jest Q, po miescie nieraz sie motor nie zdazy rozgrzac dobrze , kapcie szerokie , korki ... wiec sie spalanie robi.

p.s. u mnie kolejny bak wyjezdzony ta sama trasa i 7l :good: :good: :good:

Opublikowano

W sumie racja... opony 245 tez robia swoje. Co masz na zime?

Dobrze, ze B9 ma byc chudsze o dobre 150kg :rolleyes:

Opublikowano

W sumie racja... opony 245 tez robia swoje. Co masz na zime?

Dobrze, ze B9 ma byc chudsze o dobre 150kg :rolleyes:

ale dopiero w 2014 roku :decayed:

Na zimę mam 16stki ale juz mysle aby sie zamienić na 17-stki.

Dzis troszkę cieplej i FIS pokazał po miescie 9 literków :naughty:

Dobra koniec OT

Opublikowano

koledzy jak u was wyglada spalanie w 1.9 ATJ quattro?

u mnie srednie spalanie wychodzi ok 7,5 l, 50% to jazda na krotkich odcinkach.

Opublikowano

masz zupelnie normalne spalanie

Opublikowano

Zalane 58.5l , przejechane 892 km :kox: , srednia 6.56 :decayed: . Jezdzone glownie trasy (75%) . Zaskakuje mnie 2.5 bdg :good:

Opublikowano

mmcv , wynik nadspodziewanie dobry, ale przyjemności z jazdy jest chyba niewiele :wink4:

Opublikowano

mmcv , wynik nadspodziewanie dobry, ale przyjemności z jazdy jest chyba niewiele :wink4:

roznie... jak stoje w korkach albo czekam az sie na lokietka szlaban podniesie to przyjemnosci nie ma zadnej :polew: :polew: , ale na trasie.. hmm czasami przycisne do 160-180 na krotkim . Ogolnie trase mam taka ze ciezko jecha z noga w ziemi wiec jade raczej spokojnie 70-90-110/120.

Opublikowano

koledzy jak u was wyglada spalanie w 1.9 ATJ quattro?

u mnie srednie spalanie wychodzi ok 7,5 l, 50% to jazda na krotkich odcinkach.

U mnie spalanie w 1.9 TDI quattro 110 wychodzi 7l w tym 60% trasa 40% miasto