Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

650 na 50l trasa :tongue4:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no to bardzo malo Ci pali, az dziwne bo moj diesel na 18" pali mi spokojnie jakas 7 moze nawet wiecej po miescie, moze roznica tkwi w pojeciu "miasto" po trasie to zalezy ile osob, bagazu jaki dystans, predkosc itp ale 6 trudno mi przekroczyc

zgadzam sie z Toba Hosse88 bo pojecie "trasa" kiedy jedziesz 70-80km/h i nie zatrzymujesz sie a trasa kiedy lecisz autostrada 160-200km/h i w dodatku zwalniasz i przyspieszasz to baaardzo rozne pojecia tak samo "miasto" kiedy stoisz w korku i ciagle swiatla hamowanie i ruszanie przyspieszanie a miasto kiedy po prostu wolniej te 40-50km/h przebijasz sie przez centrum.. kazdy w innych warunkach sprawdza, dlatego dla mnie wazne sa te skrajne wartosci a wszystko pomiedzy zalezy juz po prostu od dnia :wink4:

Opublikowano

Kołobrzeg - Częstochowa droga przez PL bo syn paszportu nie wziął tak to by sie przez Niemcy pruło :gwizdanie:

5 osób w aucie i bagażnik zapchany po dach.

Przez 96km na A2 był tempomat ustawiony na 160km. A tak to przeważnie 110-130km.

Spalanie 9l.

Opublikowano

Ostatnio o dziwo udało mi się po raz pierwszy przejechac na zbiorniku ponad 1000km hehe Wszystko trasa, Wrocław-Kołobrzeg, troche na miejscu, powrot i w zbiorniku mi zostalo! Rezerwa zapalila sie dopiero na 1050 km wsio z wlaczona klima i niezla srednia :evil: Nie wiem czemu, stacja orlenowska ta co zwykle, a nigdy jeszcze nie udalo mi sie zejsc ponizej 6 ze spalaniem ;)

Opublikowano

Ja swoja A4 1.6 na pełnym baku zrobiłem 640 km cykl mieszany dynamiczna jazda(testowałem ile maksymalnie poleci) więc wydaje mi się że najgorzej nie jest. Pzdr

Opublikowano

a u mnie niestety na mieście ( opony 225/45/17 ) przy spokojnej jeździe spala 9-10L :/ rozumiem takie spalanie gdybym ostro cisnął, ale niestety ponizej 9L na mieście nie udało mi się zejść :/

Opublikowano

Ostatnio trasa mieszana 1000km a poszło tylko 3/4 baku.

Całkiem niezły wynik.

Ten to ma spalanie :kox:

Z 1300 by siadło, nie :naughty:

Opublikowano

jarko , to sobie wyobraź co by się działo, gdyby 100% byłoby trasa :wink4:

Opublikowano

4l na 100km :decayed: :decayed:

i pewnie klima 100% :naughty: :naughty:

Opublikowano

Ostatnio trasa mieszana 1000km a poszło tylko 3/4 baku.

Całkiem niezły wynik.

Ten to ma spalanie :kox:

Z 1300 by siadło, nie :naughty:

Nauczyłem się jeździć oszczędniej. Jak wymieniłem wtryski i pompę to mi samochód odżył i nie mogłem się nacieszyć i spalanie w trasie nie spadało poniżej 8 litrów a jazda mieszana to było 10 :evil:

A, że sporo jeżdżę to taki diesel mi się nie opłacał.

Opublikowano

I 140km/h w trasie.

Opublikowano

I 140km/h w trasie.

To jeszcze nic mój sąsiad ma golfa 4 TDI i w trasie 160 nie schodzi i spalanie delikatnie ponad 4 litry ma max do 4,5 w zimie :polew: :polew: A jak z bramy wyjeżdza to sie z 5 razy ogląda żeby aby ktoś nie jechał :gwizdanie: kto by pomyślał ze w zabudowanym taka piz*a a na trasie istny szatan a do tego taki oszczędny

Opublikowano

mi w trasie ponizej 110 to przybywa w zbiorniku... to lepsze niz KERS :polew: :polew:

Opublikowano

1.8T pali 10-12L a na liczniku 8.8L

Opublikowano

U mnie w trasie jadąc nad morze i powrót spalanko wyszło tam w cztery osoby + bagaże bez klimy 4.9 tak do 110km/h a na powrocie było 5.1 tu chodziła już klimka :wink4: Tragedii widzę nie ma :)

Opublikowano

mi raz wyszło 5.5 potem 5.6 w mieszanym :sarcastic:

Opublikowano

Mój najlepszy wynik to 1250km na zbiorniku(do głębokiej rezerwy), w mieście 7,5-8,2.

Opublikowano

Moja trasa Polska - Chorwacja - Polska, ok. 8,5L/100km dokladnie tyle samo co do 0,1 pokazywal FIS.

Przy 160-180km/h (tempomat 160czyli lekko ponad 150 wg GPS :P + jazda ja Hungarem i Czechem :P) trasa w Chorwacji po lekkich gorkach autostradowych 10,5L/100km..

tankowalem 4razy za kazdym razem do pelna i FIS za kazdym razem podawal dokladnie takie spalanie jak w baku ;)

Opublikowano

Ostatni wynik: trasa, miasto pół na pół mniej więcej. Bez oszczędzania, w trasie 120-140km/h, czasem wiecej - wynik to 5,1l/100km :tongue4:

Opublikowano

Witam

Czytajac postry mozna szybko stwierdzic iz kazde auto ma spalanie proporcjonalne do cięzaru wlasnej stopy

I nie jest regułą to iz duzy silnik duzo pali i odwrotnie iz diesle sa oszczędne.

Teraz jezdze autkiem w dieslu a do tego moj charakter jazdy jest raczej bardzo spokojny. Delektuje się momentem obrotowym i tym jak diesel ladnie ciagnie z dolu do tego jezdze bardzo umiarkowanie i dlatego osiagam spalanie na poziomie 5.5 L/100km

Dodam iz jadac nad morze z max zaladowanym autem i b ciezką nogą osiagnąłem wynik 5.3L hmm to po prostu cieszy.

Jesli ktos chce zobaczyc jak plasowalo sie moje spalanie w moim 101KM silniku zapraszam na ponizszy link :)

http://www.spritmonitor.de/en/detail/408223.html

Nic dodać, nic ująć :)