Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pojemność zbiornika jest wg producenta określona na 70 litrów... z tym że ja lałem po sam korek dlatego też wg moich obliczeń zmieściło się 76 litrów

a lej nawet 200 :wallbash:
  • Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jest gdzieś na forum temat o pojemnościach zbiorników i tam wszyscy podają 62, pokaż mi instrukcję tą swoja to uwierzę :gwizdanie:[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2010, 22:50_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/b5_pojemnosc_zbiornika_paliwa-t10212.0.html;

Opublikowano

a teraz żeby było tak bez OT to moje śrenie spalanie 5.5-6l/100 zależnie od stylu jazdy w trasie jest oszczędniej i 1Z potrafi zejść poniżej 5l

Opublikowano
zaraz zrobie skan niedowiarki :)[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2010, 22:55_________________________________________________
http://img708.imageshack.us/img708/8665/instrukcjaaudia4.jpg pisze jak BYK ok.70L czyli OKOŁO!
Opublikowano

Ja liczę spalanie w następujący sposób:

leję po korek, kasuję licznik i śmigam sobie, po jakimś czasie leję po korek znowu i robię proste działanie

ilość wlanego paliwa pomnożyć przez 100 i podzielić przez ilość przejechanych kilometrów = średnie spalanie.

ostatnio na trasie 5,6

w mieście 7,5

w trybie mieszanym ok 6.5

styl jazdy 2,5-3 tys. obr/min max

lekka poprawa po czyszczeniu przepływki.

Opublikowano

Ja liczę spalanie w następujący sposób:

leję po korek, kasuję licznik i śmigam sobie, po jakimś czasie leję po korek znowu i robię proste działanie

ilość wlanego paliwa pomnożyć przez 100 i podzielić przez ilość przejechanych kilometrów = średnie spalanie.

ostatnio na trasie 5,6

w mieście 7,5

w trybie mieszanym ok 6.5

styl jazdy 2,5-3 tys. obr/min max

lekka poprawa po czyszczeniu przepływki.

można też ilość wlanego paliwa podzielić przez przejechane kilometry i pomnożyć przez 100 = spalanie :cool1:
Opublikowano

ja dzisiaj jeździłem jak po...ny i średnia w miejskim po 50km 14L :kox:

Opublikowano

12.2 - więcej stania w korkach niż jeżdzenia :wallbash:

Opublikowano

Trasa: 5.1 (bez klimy, 100-120 km/h)

Cykl mieszany: 6.9 (klima, korki, trasa, momentami ostre przyśpieszenia)

Zasięg: 770 km (zapaliła się rezerwa 1/8 baku, podaje jeszcze ok 90 km) 860 km total jakoś mało chyba.

Jeszcze nie resetowałem 2 licznika więc ewentualnie zrobię aktualizację.

Po tankowaniu pod korek pokazuje 920 km, ciekawe jak będzie w praktyce :).

W praktyce 970 km przejechane i zostało mi jeszcze 70 km zasięgu na rezerwie.

Opublikowano

trasa bez klimy miedzy ok 5.5l, z klima tyćke wiecej :naughty:

w mixie FIS pokazuje mi 7.7l, wiecej krece sie po miescie no i Q + wirus tez robią swoje ze pali wiecej :)

jak sie depta to ponad 10 :kox:

Opublikowano

wczoraj przeszedlem sam siebie ... 10.3 na trasie :kox: :kox:

i stwierdzam ze te wszystkie wyliczenia nie maja sensu skoro jadac ta sama trasa moge zrobic spalania od 6.9 do prawie 11...

i opowiadania ze "dynamicznie " albo srednia 150 ... "srednio" to nie znaczy raz na jakis czas tylko przejechac 150km w godzine... a tego w polsce na trasie typu "7" praktycznie nie da sie zrobic... dla jednego mega dynamicznie ejst juz tam gdzie dla drugiego konczy sie relaksacyjna przejazdzka...

ogolnie to fajnei miec spalanie jak w rajdzie o kropelce;] 4.9 czy cos. tylko wtedy do warszawy z gdanska trzeba 6 godzin jechac w ciagu dnia wiec zazdroszcze ilosci wolnego czasu :good: a jakby tym samym autem pojechac normalnie to spalanie pewnei litr wieksze ,jakies 6litrow ... na sto km 4,5 oszczedzacie katujac siebie, auto i innych uzytkownikow bo TIRa chyba na 6 biegu trzeba wyprzedzac albo wcale... na trasie do wawy oszczednosc 15 zeta siok./..

Opublikowano

1.9 awx Trasa jazda 120-150 momentami 180 km/h 6,1l

Opublikowano

A moje spalanie spadlo, jeżdząc poł roku nową trasą, nauczyłem się na pamięć momentów zmian światła i czasu ile mam do przebycia od aktualnego do następnego :) Tak więc wiem, gdzie mam przycisnąć a gdzie sciągnąć noge z gazu i doturlać się do stopu, bo i tak nie zdąże przejechać. A wyniki?

normalnie 12-14l (centrum ostro zakorkowane)

a teraz 10-12l :)

w niedziele poniżej 10l :o.

Ale z reguły taka jazda jest męcząca i wcale nie przyjemna... co najwyżej pokazowa, dla kogoś... :decayed:

Jak chcę oszczędzać to biorę swój rowerek i śmigam na nim, w szczycie często jestem szybciej nim, niż autem :) A przyjemność wcale nie mniejsza!

Opublikowano

Trasa do roboty i z powrotem 40 km w jedną stronę i kilka kilosów po mieście. Łącznie na 56 litrach 850 km. Z chipem na 105 KM.

Opublikowano

A moje spalanie spadlo, jeżdząc poł roku nową trasą, nauczyłem się na pamięć momentów zmian światła i czasu ile mam do przebycia od aktualnego do następnego :) Tak więc wiem, gdzie mam przycisnąć a gdzie sciągnąć noge z gazu i doturlać się do stopu, bo i tak nie zdąże przejechać. [...]

No to gratuluję kolego tak dobrej organizacji... :cool1::wink4:
Opublikowano

A moje spalanie spadlo, jeżdząc poł roku nową trasą, nauczyłem się na pamięć momentów zmian światła i czasu ile mam do przebycia od aktualnego do następnego :) Tak więc wiem, gdzie mam przycisnąć a gdzie sciągnąć noge z gazu i doturlać się do stopu, bo i tak nie zdąże przejechać. [...]

No to gratuluję kolego tak dobrej organizacji... :cool1::wink4:

to się nazywa ECO DRIVING :kox::good:

Opublikowano

A4 B6 AVF Quattro jakiś program, 11l/100km tylko miasto, trasa na zimnym silniku ok 3km i z powrotem, przy 507km włączyła się rezerwa. Czy to normalne ? :shocked: autem jeździ dziewczyna także w miarę spokojnie :mysli:

Opublikowano

około 900 km na baku (trasa/miasto) przy cięższej nodze :kox:

Opublikowano

@Czester

Moim zdaniem w pelni normalne.

Sam sie przejedz i zobacz jak Twoje spalanie bedzie wygladalo przy 3km odcinkach.