Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatni wynik: trasa, miasto pół na pół mniej więcej. Bez oszczędzania, w trasie 120-140km/h, czasem wiecej - wynik to 5,1l/100km :tongue4:

A ja golfem 5 ze 105konnym silnikiem nie mogłem zejść poniżej 7,5 litra na trasie z podobnymi predkościami - może ciut szybciej.

A z ciezką noga w trasie spalał jak nic ponad 9l.

Dodam, że golf jest duzo lżejszy niz a4 bo blachy ma grubości papieru a w środku trzeszczący plastik.

Chyba musze się do Was zapisac na kurs jazdy ekonomicznej lub odkupic wasze samochody :gwizdanie: bo moje jakies padaczki straszne :polew:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ostatni wynik: trasa, miasto pół na pół mniej więcej. Bez oszczędzania, w trasie 120-140km/h, czasem wiecej - wynik to 5,1l/100km :tongue4:

A ja golfem 5 ze 105konnym silnikiem nie mogłem zejść poniżej 7,5 litra na trasie z podobnymi predkościami - może ciut szybciej.

A z ciezką noga w trasie spalał jak nic ponad 9l.

Dodam, że golf jest duzo lżejszy niz a4 bo blachy ma grubości papieru a w środku trzeszczący plastik.

to sporo Ci coś palił ten golf :mysli: ja ten sam silnik co w golfie V i mam wyniki między Wami :) przy takich prędkościach bierze 6,5 - 6,8, ale faktycznie skrzynia 5 i 150 na blacie to jakieś 7,5-8 litrów FIS pokazuje :thumbdown:

Opublikowano

Ja na oponach 215/45-17 i zbiorniku zatankowanym do pełna przejeżdżam około 1200km :wink4:

Cykl mieszany i podczas ostatniego pomiaru 5 osób i trochę bagażu przez jakieś 200-300km :decayed:

Opublikowano

Kraków-Sibenik-Kraków - ~2500km - 9,15

generalnie autopilot na 150-160

wynik powtarzalny z zeszłego roku :wink4:

Opublikowano

trasa 60km... średnia prędkość z FISa 184km/h... średnie spalanie 8,6 :decayed:

Opublikowano

oooo no prosze niezly wynik :wink4:, kiedy mialem passata 1.9 PD 130 6biegow to przy predkosciach pod 200 palil jednak ponad 10 :kox:

Opublikowano

oooo no prosze niezly wynik :wink4:, kiedy mialem passata 1.9 PD 130 6biegow to przy predkosciach pod 200 palil jednak ponad 10 :kox:

chwilowe to ja miałem nawet większe... wyszło jak wyszło... ale to nie auto na takie prędkości i nie ten silnik :gwizdanie:

no ale układ wydechowy przeczyszczony :naughty:

Opublikowano

zalane 1/2 baku...przejechane 770km i zapaliła się rezerwa.... w cyklu mieszanym :kox:

Opublikowano

zalane po korek...trasa po polskich drogach z dolnegośląska nad morze i z powrotem juz nie dojechałem...617km i zapaliła sie rezerwa...predkosci w okolicach 130-140km/h

Opublikowano

Miechow - Krakow wadowicka - Miechow (w godzinach pracy ... ,czyli wiadomo o co chodzi) 7.2l :) , uwazam to za swietny wynik , poszalec nie ma gdzie wiec generalnie trasa 90-100 , momentami do 150 , a tak to takie toczenie sie. Jak wjezdzam do Krakowa to mam 6.0 :) , jak wyjezdzam po pracy to mam 11.2 i potem schodzi do 7.4 po drodze.

Opublikowano

zalane 1/2 baku...przejechane 770km i zapaliła się rezerwa.... w cyklu mieszanym :kox:

Ty to masz spalanie :kox: :kox:

to na baku 1500km zrobisz :kox: :kox:

i zapewne 100% klima :naughty: :naughty:

spalanie ponizej 4 litrow :good:

Opublikowano

Ty to masz spalanie :kox: :kox:

to na baku 1500km zrobisz :kox: :kox:

i zapewne 100% klima :naughty: :naughty:

spalanie ponizej 4 litrow :good:

Pewnie ma bak pojemnosci 140 litrów :polew:
Opublikowano

Dzis zalalem po tygodniu... i jestem w lekkim szoku . Ta sama Stacja (Shell ) nie ten sam dystrybutor ale... FIS na 2ce pokazywal 7.6 , wynik z dystrybutora ... 55.6L zalanych i 821 km przejechanych ... Trasy to codzienny dojazd do Krakowa na Wadowicka i spowrotem , czyli ok... 35km trasy i 20km miasta. wynik... 6.8 L /km :shocked: :shocked: .

Opublikowano

Sprawdzane ostatnio na A2 - Września -> Stryków (dystans 150km). FIS pokazał spalanie 7.1 - stała prędkość 130km/h zapięta na tempomacie (niestety zapomniałem sprawdzić średniej prędkości na FIS). Pasażerka na pokładzie + bagażnik zawalony do wysokości rolety.

Droga powrotna - przez centrum Warszawy, Piaseczno, Rawa Mazowiecka, Styków i stamdąd już A2 do samej Wrześni (150km mieszaniej drogi + 150km autostrada, ponownie zapięty tempomat tym razem na 140km/h - ładunek identyczny). Wynik 6.9 przy średniej prędkości 75km (dane z FIS).

Opublikowano

wpiszcie swoje osiągnięcia w spalaniu paliwa tutaj:

http://www.autocentrum.pl/spalanie/audi/a4/b5.html

- bo jednemu wychodzi lepiej innemu gorzej, ale z kilkudziesięciu wyników można wyciągnąć średnią - którą można się już sugerować

Opublikowano

wpiszcie swoje osiągnięcia w spalaniu paliwa tutaj:

http://www.autocentrum.pl/spalanie/audi/a4/b5.html

- bo jednemu wychodzi lepiej innemu gorzej, ale z kilkudziesięciu wyników można wyciągnąć średnią - którą można się już sugerować

Bardzo dobry pomysl :wink4:

Sugeruje zeby podpisac sie swoim nickiem z a4 klub i dopisac wlasnie ze z A4 Klub :tongue4:

wlasnie umiescilem moj raport :good:

Opublikowano

właśnie sie tam wpisałem :good:

Opublikowano

Plonsk > Wawa - stala predkosc 120km/h [ch*jowo sie czulem] - 8,6l/100km

Dzis... po Warszawie - 20,5l/100km

Niezla przepasc.

Opublikowano

Slupsk-Gdansk(ok 140km) predkosc okolo 120km/h na fisie 6.9l

Przy predkosci okolo 140km/h ta sama trasa to spalanie juz okolo 7.7l.

Rozne natezenie ruchu miedzy 2 przejazdami.

Opublikowano

Plonsk > Wawa - stala predkosc 120km/h [ch*jowo sie czulem] - 8,6l/100km

Dzis... po Warszawie - 20,5l/100km

Niezla przepasc.

Flyer no nareszcie jakies wyniki :naughty:

jak zrobisz program bedzie mniej hahahahahhaha :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

nie podpuszczam Cie ale nie sprawdzilbys jeszcze ile spali przy 70-80km/h :tongue4:

wiem wiem dopiero ujowo sie bedziesz czul :naughty:

ale zrob tak chociaz raz :tongue4:

pewnie wszyscy sie niezle zdziwimy :kox: