Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym Ty teraz latasz vario? :shocked:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

3.0 R6 250km BMW??

Opublikowano

jakieś 80PS mniej :naughty:

trochę ponad 40 :naughty:[br]Dopisany: 30 Październik 2009, 13:56_________________________________________________

Tylko, ze stary poczciwy AFNik wazy 300kg mniej, ma o 2 cylindry mniej, naped o 2 kola slabszy i kola o 4 cale mniejsze... :D

To fakt :)

Opublikowano

Niestety na razie Lexus GS300 a spalanie takie bo w trybie awaryjnym jest i nie można tego usunąć :(

Opublikowano

wczoraj: Ślesin - Poznań + z 10 km po Poznaniu, 4 osoby + pełny bagażnik -> 5,1 literka (dynamiczne przyśpieszanie - do 3500 obrotów ale później spokojnie i zgodnie z przepisami - akcja znicz :tongue4:)

dzisiaj: 1h 20min po Poznaniu, średnia prędkość 16 km/h :wallbash: -> 9,5 litra

także ciężko mi jest osiągnąć 10 litrów w mieście nawet jak się staram :decayed:

wszystkie wyniki z FISa of course :wink4:

Opublikowano

Witam

Posiadam Audi od miesiaca (1.8T Quattro AEB)i jestem troszke zalamany spalaniem, srednia z calego baku wyszła mi 14,8 l/100km, ciagle po miescie i z niedogrzanym silnikiem - 65-70 stopni (termostat juz wymieniony i jest ok) Nie ukrywam ze torszke ja cisnelem, czesto bylo 5-6k obrotow i to na zimnym silniku, wiem ze to zle. Moze ta wersja silnika jest jakos malo oszczedna i jeszcze to Q. Co o tym sadzicie??

Pozdrawiam

Opublikowano

Danelko nie stresuj się albo zmień buty z martensów na balerinki :) ja obecnie śmigam autem "nie Audi" i w trasie do 110 pali 20 l/100 :)

Opublikowano

14.8L na zimnym silniku po mieśćie i na takich obrotach??

Nie mam AEB ale z tego co czytałem to niezbyt dużo :naughty:[br]Dopisany: 02 Listopad 2009, 21:38_________________________________________________

Danelko nie stresuj się albo zmień buty z martensów na balerinki :) ja obecnie śmigam autem "nie Audi" i w trasie do 110 pali 20 l/100 :)

Lex??? :tongue4:

Opublikowano

Lex Japan qualitat

Opublikowano

Witam

Posiadam Audi od miesiaca (1.8T Quattro AEB)i jestem troszke zalamany spalaniem, srednia z calego baku wyszła mi 14,8 l/100km, ciagle po miescie i z niedogrzanym silnikiem - 65-70 stopni (termostat juz wymieniony i jest ok) Nie ukrywam ze torszke ja cisnelem, czesto bylo 5-6k obrotow i to na zimnym silniku, wiem ze to zle. Moze ta wersja silnika jest jakos malo oszczedna i jeszcze to Q. Co o tym sadzicie??

Pozdrawiam

Po pierwsze to bardzo niezdrowo dla turba i silnika tak go ganiac na zimnym czy poniz 90

po drógie 1,8t plus Q tyle bedzie palic 13w góre po miescie

Opublikowano

Turbo się nie odmienia, a powinno się pisać drugie, do szkoły chodziliście czy nie ?

Opublikowano

4.11.2009. Starogard Gd -Poznań ,Poznań -Starogard Gd opony zimowe .do Poznania 3 osoby + bagaż powrót samotny.560 km.,15min korek On -3,71 pln. 100 zł.i 2 gr. 27 l On.= 4,82 l/100km Prędkosci : tereny zabudowane zgodnie z przepisami , :> poza do 140 km/h

Opublikowano

Wycieczka w sobote w gory swietokrzyskie, 5 doroslych osob, zimowki, trasa ok 500km, predkosc w trasie do 160kmh, srednio ok 140kmh. Spalanie wg FIS: 7,5l/100km

Opublikowano

U mnie:

przy założeniach: 1/3 miasto, 2/3 trasa (przelotowo do 120km/h) 2000-22000 obr., klima na 18, jedna kreska, opnony (to też wżne)- uniroyal 205/55 R16 0809 wyszło mi coś ok. 5,8l/100km. spokojna jazda bez wariowania.

Nie wiem czy do dobrze czy b.dobrze, bo auto mam od niedawna.

Opublikowano

U mnie spalanie troszkę się zwiększyło jak zniżyła sie temperaturka. :decayed: Średnie spalanie wynosiło około 6-6,5l a teraz są to granice 7-7,2l... Ale patrząc na inne wpisy to i tak dobry wynik. :tongue4: Właśnie w obniżonej temperaturze dopatruje się efektu większego spalania. :gwizdanie:

Opublikowano

U mnie trochę śmiesznie i na odwrót...

Na początku (lipiec, sierpień) jeździłem z niesprawnym termostatem, zimówki, brudny filtr powietrza plus prawie cały czas klima, 80%miasto - 7,3-7,5 litrów na 100 km (wynik potwierdzony co najmniej wyjechaniem dwóch pełnych baków).

Teraz, po zrobieniu wszystkiego, (filtry, termostat, opony letnie, zatkany egr) klima prawie wcale, miasto 80%, z czego większość samochód na pusto 7,7-8,0 litrów na 100 km.

Myślałem, że jak zacznie dobrze trzymać temperaturkę, a mi przejdzie wciskanie pedału w podłogę to spalanie spadnie, bo jak się widzi w profilach, że komuś AFN pali 5 do 6 litrów to ja już naprawdę nie wiem co jest grane... (silnik zdrowy, komplet logów niedawno robiony).

Co Wy na to? Dużo, mało, ok? Nogę mam ciężką ale :rolleyes: ... ale sam już nie wiem.

Opublikowano

U mnie spalanie troszkę się zwiększyło jak zniżyła sie temperaturka. :decayed: Średnie spalanie wynosiło około 6-6,5l a teraz są to granice 7-7,2l... Ale patrząc na inne wpisy to i tak dobry wynik. :tongue4: Właśnie w obniżonej temperaturze dopatruje się efektu większego spalania. :gwizdanie:

U mnie tak samo. Średnia z Fis'u 2 ostatnie 4 baki była 6,7 litra a teraz kolejna 2 baki spalanie z Fis'u 2 wzrosło do 7,3. Nadal jeżdżę na letnich 225/40/18 :wink4:

Rodzaj jazdy to 5 -6 razy w tygodniu do pracy 7 km w jedną stronę plus czasami wypad do miasta lub jakaś dłuższa trasa. Proporcje to ok 70% cykl mieszany - 30% trasa

Ogólnie to jestem bardzo zadowolony ze spalania tego auta :good:

Opublikowano

Piatek, Warszawa > Kielce, wyjazdowe korki do Janek, spory korek kolo Grojca + turlanie sie od Radomia w sznurze aut... 7,8l/100km

Sobota, Kielce > Kraków, spory ruch, sporo wyprzedzania... 8,3l/100km

Sobota, Kraków > Kielce, pozny wieczor, mega mgła, mały ruch, 7,3l/100km, ale trasa pokonana w godzinke :)

Niedziela, Kielce > Warszawa, średni ruch, bez korków, 7,9l/100km.

655km przejechane do zapalenia rezerwy.

Opublikowano

Piatek, Warszawa > Kielce, wyjazdowe korki do Janek, spory korek kolo Grojca + turlanie sie od Radomia w sznurze aut... 7,8l/100km

Sobota, Kielce > Kraków, spory ruch, sporo wyprzedzania... 8,3l/100km

Sobota, Kraków > Kielce, pozny wieczor, mega mgła, mały ruch, 7,3l/100km, ale trasa pokonana w godzinke :)

Niedziela, Kielce > Warszawa, średni ruch, bez korków, 7,9l/100km.

655km przejechane do zapalenia rezerwy.

kruca bomba to mi sie przy 750 zapala w mieście :) rezerwa

a na trasie przy jakis mniej wiecej 900 :) przy spalaniu jakies 5,5 L

Opublikowano

No to jest normalne spalanie dla 2.5TDI w Q... ktore np. nie pali znacznie wiecej od 1.9TDI Q [ktos wyzej podawal spalanie]. :)

Dzis np. rano jadac do pracy, normalne codzienne korki + spory ruch - 9,0l/100km :kox: