Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja po prostu staram sie nie uzywac hamulcow... :)

podstawa ecodriving'u... u mnie podobnie...

no to chyba normalne ze hamuje sie silnikiem , jadac pod gore to jednak troche trudne :polew: :polew: ...

Panowie moze nie jestem mistrzem ecodrivingu, ale pojecie o tym mam.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja po prostu staram sie nie uzywac hamulcow... :)

podstawa ecodriving'u... u mnie podobnie...

no to chyba normalne ze hamuje sie silnikiem , jadac pod gore to jednak troche trudne :polew: :polew: ...

Panowie moze nie jestem mistrzem ecodrivingu, ale pojecie o tym mam.

czemu pod górę trudne? często mi się zdarza... jak jadę ze 150 i zwalniam do 90 więc nie rozumiem tego :polew: :polew:

:wink4:

Opublikowano

:good:

Redukcja do 4, potem do 3 i... :ot:

Opublikowano

Moja Audina to jest normalnie taka,

ze spali tyle, ile jej zaleje, :polew: Wiecej nie weżmie :notworthy:

Opublikowano

Moja Audina to jest normalnie taka,

ze spali tyle, ile jej zaleje, :polew: Wiecej nie weżmie :notworthy:

Moja ma podobnie - to chyba dobrze nie ? :wink4:

no ze zwalanianiem pod gorke z 150 do 90 to nie pomyslalem :polew: :polew: dobre to :polew: :polew:

Opublikowano

jak jechałem paskiem z takim silnikiem jak mój-średnie spalanie na walniętej turbinie wyszło 4,6 ale max 2000obrotów i prędkość do 120 na odcinku 1500km. na zdrowej turbinie bez klimy 5,1L. na tej samej trasie zdową 2,5L 150ps średnie spalanie 7,6 ale prędkość srednio 130-150 km..

Opublikowano

średnie spalanie na walniętej turbinie wyszło 4,6 ale max 2000obrotów i prędkość do 120 na odcinku 1500km. na zdrowej turbinie bez klimy 5,1L

A to bardzo ciekawe... Jakieś anomalia chyba :wink4:

Opublikowano

jazda w gorach to dziwny fenomen wg mnie, bo na tych wszystkich podjazdach i zjazdach zawsze mi samochody palily mniej niz na rownej drodze.

a co do tej padnietej turbiny to nie anomalia, po prostu jak nie pompowala tyle powietrza co powinna to i paliwa nie brala tyle co trzeba ;)

Opublikowano

Ale wtedy żeby przyspieszyć musisz dłużej cisnąć gaz i to powinno wyjść gorzej na spalaniu. Jak by tak było to każdy SDi paliłby mniej niż TDI na trasie, a jest lekko odwrotnie.

Opublikowano

Ale wtedy żeby przyspieszyć musisz dłużej cisnąć gaz i to powinno wyjść gorzej na spalaniu. Jak by tak było to każdy SDi paliłby mniej niż TDI na trasie, a jest lekko odwrotnie.

Z padnieta turbina jedzie sie raczej bez przyspieszania. Zbyt duze ryzyko wielkiego bum.

Opublikowano

Wczoraj około 20:00 przejazd przez całą Wawę z Międzylesia do Ożarowa - wynik 13.4l :decayed:

Opublikowano

Wczoraj około 20:00 przejazd przez całą Wawę z Międzylesia do Ożarowa - wynik 13.4l :decayed:

No to jak na to autko to nieźle :>

Opublikowano

Wczoraj stałem w gigantycznym korku przez 1h i komputer pokazywał mi średnie spalanie 15,4l/100km gdy już ruszyłem i jechałem w sporym zagęszczeniu aut przez 20 minut zmniejszył spalanie stopniowo do 10l, Wracałem tą samą trasą późnym wieczorem gdy już ruch był sporo mniejszy i spalanie spadło do 8,8 ale jechałem naprawdę delikatnie i nie przekraczałem prędkości 90km/h. Na trasie zawsze zapier... powyżej 150km/h i też średnio wychodzi 9l. Trasy wolno jeszcze testowałem no bo zawsze mi się spieszy :( Czy ten typ tak ma czy coś jest rozregulowane bo jak wszyscy wiemy korki w Wawie są prawie zawsze i to spalanie mnie przeraża. Dodam że silnik/auto chodzi jak zegarek przynajmniej mnie się tak wydaje. Na początku kwietnia planuje podjechać do Rogali by zakupić stadko dodatkowych kucy, może on mi sprawdzi/powie/pomoże czy aby mi nie za dużo pali jak na 1,9Q.

Opublikowano

Wczoraj stałem w gigantycznym korku przez 1h i komputer pokazywał mi średnie spalanie 15,4l/100km gdy już ruszyłem i jechałem w sporym zagęszczeniu aut przez 20 minut zmniejszył spalanie stopniowo do 10l, Wracałem tą samą trasą późnym wieczorem gdy już ruch był sporo mniejszy i spalanie spadło do 8,8 ale jechałem naprawdę delikatnie i nie przekraczałem prędkości 90km/h. Na trasie zawsze zapier... powyżej 150km/h i też średnio wychodzi 9l. Trasy wolno jeszcze testowałem no bo zawsze mi się spieszy :( Czy ten typ tak ma czy coś jest rozregulowane bo jak wszyscy wiemy korki w Wawie są prawie zawsze i to spalanie mnie przeraża. Dodam że silnik/auto chodzi jak zegarek przynajmniej mnie się tak wydaje. Na początku kwietnia planuje podjechać do Rogali by zakupić stadko dodatkowych kucy, może on mi sprawdzi/powie/pomoże czy aby mi nie za dużo pali jak na 1,9Q.

w zakorkowanym mieście to normalka :good: a z tym 9 na trasie to zależy jak agresywnie jeździsz i jak dużo powyżej 150 zapitalasz :tongue4: mi jak jade ok 150-160 to ośka łyka ok 7 :wink4:

Opublikowano

Zależy gdzie jadę. Jak do rodziców do Ostrowca to raczej tak 140-170 (czujnie obserwuję czy misiaków nie widać z noga na hamulcu) i mieszczę się między 8-9l A jak do teściów do Białegostoku to większą część trasy przelatuje 200 bo ładna trasa, znam ja dobrze i wiem co, jak, gdzie i kiedy można. I tu Fis pokazuje lekko ponad 10l.

w takim razie utwierdziłeś mnie w tym, że wszystko ok :naughty: skończmy już :ot:

Opublikowano

Lato 2008, trasa Split-Dubrownik (ktos kto zna Chorwacje wie jaka to trasa). Na pokladzie ja, zona i dwojka dzieci. Bez bagazy. Srednie: 4.8l/100km :decayed:

2.5L silnik 4,8L/100km normalnie cuda i łaski :decayed:

Opublikowano

z taką turbiną nie ma jazdy-max 2,3tyś obrotów i zaczyna się mulić-trzeba zgasić i odpalić od nowa i znowu można 2tyś odr jechać-moje doświadczenie

Z padnieta turbina jedzie sie raczej bez przyspieszania. Zbyt duze ryzyko wielkiego bum.

Opublikowano

1020 km na 63L ON

Opublikowano

A ja się własnie przekonałem, że eSą w trasie nie da się zejśc poniżej 11. :no:

Trasa Warszawa - Bukowina, odcinek Nadarzyn - Balice 12,8 :cool1:

Ale i tak 7 litrów mniej niż Evo Poźka na 300 kilometrach - a jechaliśmy tym samym tempem i tankowaliśmy w tych samych momentach :decayed:

Opublikowano

moje najnowsze dane:

trasa poznań - bukowina - tempo do autostrady średnie wręcz momentami powolne bo górki dołki i ciągłe linie, później do łodzi do 130km/h, autostrada od 130-215km/h i średnia wyszła 7,4L także jak dla mnie rewelacja. dodam że Pepina 3.0tdi 204KM spalił tyle samo.