Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

widzę że sporo kolegów na forum robi rocznie po 50-60tyś.km :kox:,

a przeglądając ogłoszenia sprzedaży auta 5,10 czy 15 letnie mają przebiegi pomiędzy 120 a 180tyś.km. :gwizdanie:

magia :co:

sorry za OT :wink4:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja na jednym baku kiedyś spaliłem dwie paczki fajek ale teraz już nie pale :polew: sory za OT

Opublikowano

ja na jednym baku kiedyś spaliłem dwie paczki fajek ale teraz już nie pale :polew: sory za OT

bez takich proszę :gwizdanie:

Opublikowano

już nie będę taki dzień dzisiaj jajcarski mam :cool1:

Opublikowano

A ile spala w cyklu 100% miejskim ten 1.9tdi 115/116KM z B7 (oczywiście w manualu)?

AVF 130KM spalał mi w mieście przeciętnie 10l. Ciekawe jaką ilością gnojówki zadowoliłby się w podobnych warunkach słabszy 1.9 115KM w nowszej budzie.

P.S.

Obecnie jeżdzę e46 320cd (w CR) 150KM, który po mieście łyka luźno 10,5-11l. :embarrassed:

Planuję powrót do :audi: Znajdźcie tylko ladne B7 S-line limo. :naughty:

Opublikowano

AVF 130KM spalał mi w mieście przeciętnie 10l.

jeśli tak rzeczywiście było to się zastanów dobrze czy nie wziąć jakiejś benzynki bo dieslami trzeba umieć (chcieć inaczej) jeździć...

Opublikowano

AVF 130KM spalał mi w mieście przeciętnie 10l.

jeśli tak rzeczywiście było to się zastanów dobrze czy nie wziąć jakiejś benzynki bo dieslami trzeba umieć (chcieć inaczej) jeździć...

Pokonuję zwykle krótkie odcinki praca-dom, w sumie to wychodzi ok 20-30km dziennie, często gaszę i znów odpalam silnik (częste postoje), większość w godzinach szczytu. Zaznaczam, że nie jest to mój pierwszy diesel. Nie ścigam się ze świateł etc.

Średnio 2-3 trasy rocznie.

Jeśli tdi w takich warunkach potrafiło spalić ok. 10l to nie chcę wiedzieć ile spali benzyna... np. 2.0tfsi

Wracam do pytania ile pali 1.9tdi (B7) w cyklu typowo miejskim?

Opublikowano

zawsze mówiono że diesel na krótkie odcinki się nie nadaje więc jest jak jest... a B7 - 116KM podejrzewam że zaoszczędzisz ok. 0,5 litra w stosunku do 1.9 AWX/AVF

Opublikowano

dokładnie, ja w trochę słabszym 1.9tdi (105km) w poznańskich korkach ok 8 to normalka, ale to wszystko zależy, najwięcej widziałem na Fisie 12 jak na razie :decayed:

Opublikowano

AD4M 11? :naughty:

diesle znacznie dłużej osiągają temp pracy, co też nie jest bez znaczenia w zużyciu paliwa.

Kraków-Katowice-Kraków [trasa gigant :kox:], w tym hamowania, reszta już po Krakowie.

A4 w jedną stronę ~160 max, w drugą max 200 [Audi próbowało choć chwilę utrzymać się za Gt, podkreślam próbowało :gwizdanie:]

efekt 11,09 :kox:

Opublikowano

AD4M 11? :naughty:

diesle znacznie dłużej osiągają temp pracy, co też nie jest bez znaczenia w zużyciu paliwa.

Kraków-Katowice-Kraków [trasa gigant :kox:], w tym hamowania, reszta już po Krakowie.

A4 w jedną stronę ~160 max, w drugą max 200 [Audi próbowało choć chwilę utrzymać się za Gt, podkreślam próbowało :gwizdanie:]

efekt 11,09 :kox:

Tak, wiem że 2.0TFSI potrafi mało spalić, szczególnie w mieście. :)

Ciekawe jaki byłby wynik w warunkach, o których pisałem wyżej.

Uwierzę dopiero jak osobiście sprawdzę a chyba będzie mi to dane :kox:

Jak narazie w moim przyp. jeśli chodzi o benz. użytkowane moim stylem jazdy przez dłuższy okres czasu w cyklu wyłącznie miejskim z częstymi postojami na krótkich dystansach (j/w.):

nowy swift 1.3 ~ 8,5l

pug 307 1.6 ~ 9,5l

a4 b5 1.6 ~ 10l

mr2 spyder 1.8 ~ 11-12l

mazda3 2.3 ~ 12l

civic type-r 2.0 ~ 13l

nowy town&country 3.3 ~20l :decayed: (automat)

diesele:

v40 1.9 dci ~ 8,5l (przy bucie!)

almera 1.9dti ~ 9l

e46 320d 150KM CR ~ 10-11l

a4 b6 AWX ~ 10l

e46 320d 136KM ~ 11-12l (webasto)

passat b6 AVF ~ 12l (tiptronic)

Opublikowano

Masz spalanie w AWX-ie jak w 1.6. :gwizdanie: Nie wiem jakie macie nogi,bo mi żaden gnojowóz nie spalił 10l,a raczej to ja wyprzedzam rzadko mnie. :tongue4:

Opublikowano

GILI nie uwierze, że w zimie 2.5 spali Ci mniej niz 10 l w miescie :gwizdanie:

Opublikowano

KMK kiedy zawitasz na spota w Kraku ? :naughty: musisz mi i pewnie wielu chlopakom pokazać jak jeździsz ze masz takie małe spalanie :gwizdanie:

Opublikowano

Cuber na gokarty się z Wami wybieram i dojechać nie mogę :kwasny:

musisz mi i pewnie wielu chlopakom pokazać jak jeździsz ze masz takie małe spalanie

wooolno, flegmatycznie, emerycko, wolniej i płynniej się chyba nie da :wink4:

w weekend poodgarniałem trochę śnieg na podkrakowskich wsiach, to już nie będzie 10 :evil:

swoją drogą a4 prowadzi się jak dziecko w slajdach, klasyczna podsterowność awd, nawet nie trzeba łamać auta, lewa noga załatwia wszystko :kox:

no, a dzis znów się toczę :naughty:

a tak na marginesie to o co Ci chodzi z tym niskim spalaniem, moja a4 pali 11 w zwyż przy predkosciach 160+ a Wam diesle 5-6 przy 200 :tongue4::wink4:

Opublikowano

Wam diesle 5-6 przy 200

No mi napewno nie :naughty: i nigdy tak nie Twierdziłem wiec l.m. nie jest wskazana przy tej wypowiedzi :cool1:

co do spalania to pisałes kiedys ze przy ostrej jeździe jest w stanie Ci tyle spalic :naughty:

Przyjedz na karty :wink4:

Opublikowano

Ja jeszcze nie widziałem u siebie (3.0 TDI) wyniku 10 w mieście.

Poruszam się głównie w godzinach szczytu - spalanie z wyświetlacza ok.14-16/100. Szybko=ponad 20/100.

Raz się zdarzyło że na trasie Kraków-Polkowice-Kraków (750km) wyszła średnia 7,8 (ok.150km/h).Jadąc trasę "normalnie" :wink4: jest ok.10

Tyle że ja mam automata :)

Opublikowano

i wszystko jasne :gwizdanie:

kuzyn ma A6 2,5 w automacie,z 12 nie schodzi :kwasny:

Opublikowano

Ja jeszcze nie widziałem u siebie (3.0 TDI) wyniku 10 w mieście.

Poruszam się głównie w godzinach szczytu - spalanie z wyświetlacza ok.14-16/100. Szybko=ponad 20/100.

Raz się zdarzyło że na trasie Kraków-Polkowice-Kraków (750km) wyszła średnia 7,8 (ok.150km/h).Jadąc trasę "normalnie" :wink4: jest ok.10

ciężko ale da sie zejsc poniżej 10 ciu ale nie w godzinach szczytu to raz a dwa prędkosci nie przekraczajace 80 km/h :naughty:

Opublikowano

A u mnie bez znaczenia miasto czy trasa, lato czy zima 10l bierze i juz! Jak przy 550-560 zapali sie księgowy to zawsze 55-56 litrow wleje pod korek :>