Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zgadzam sie, zrobilem w poprzednim tygodniu 3tyś. km w tym 2tyś. po niemczech na ichnim paliwie.

wyraźnie samochód inaczej pracował i palił mniej o jakiś litr ropki.

SuperB 1.9 130KM

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

zgadzam sie, zrobilem w poprzednim tygodniu 3tyś. km w tym 2tyś. po niemczech na ichnim paliwie.

wyraźnie samochód inaczej pracował i palił mniej o jakiś litr ropki.

SuperB 1.9 130KM

Wydaje mi sie ze to raczej niemeckie drogi.Na betonowych highwayach sa zancznie mniejsze opory toczenia.W imprezie widzialem to nawet nie po spalaniu a po znacznie wyzszej predkosci osiaganej przy tym samym cisniemu doladowania.Sprawdzone wielkrotnie mino iz w baku bylo jeszcze polskie paliwo :wink4:

Opublikowano

oto moje spalanie przy 160km/h

No to powiem Ci ze wg mnie spore:) albo jechales pod gore albo trzymales go na tempomacie... Jak regulujesz noga to raczej nei bedzei przy 160 9.5 ??:) troche juz zrobilem km z taka predokoscia moim a4 i takich spalan nie mialem.

Opublikowano

No to powiem Ci ze wg mnie spore:) albo jechales pod gore albo trzymales go na tempomacie... Jak regulujesz noga to raczej nei bedzei przy 160 9.5 ??:) troche juz zrobilem km z taka predokoscia moim a4 i takich spalan nie mialem.

no na tempomacie,ale droka płaska :chytry:

Opublikowano

ja pamiętam że niecałe 10 miałem na tempomacie przy 150 na 17" w BFC więc, moim zdaniem ok ze spalaniem wszystko... :good: przecież nie będzie palił 7 :polew:

Opublikowano

przecież nie będzie palił 7 :polew:

czemu :mysli:,niech pali :gwizdanie:

Opublikowano

ja pamiętam że niecałe 10 miałem na tempomacie przy 150 na 17" w BFC więc, moim zdaniem ok ze spalaniem wszystko... :good: przecież nie będzie palił 7 :polew:

panowie 10 przy takiej predkosci to nie wiem czy Q pali ... a tu jest oska . Ja tylko mowie swoje zdanie w czwartek sprawdze i dam znac ile u mnie moze foto pykne bo filmu raczej nie bede krecil .

Opublikowano

moze foto pykne bo filmu raczej nie bede krecil .

prosiłbym jednak o filmik :gwizdanie:,

na moim było spalanie od 8,7 do 10,7

zbyt dużo będzie zależało od momentu w którym zrobisz fotke :chytry:

Opublikowano

witam moje audi a4 2.5 tdi 1999 avant przejechało trase w cztery osoby London - Amsterdam - London ilość kilometrów to 1100 ,średnia prędkość wyliczona przez komopa to 66 km/h ,średnie zużycie paliwa 7.8 ,ilość godzin to 16.20 , prędkość maksymalna to 210 km/h (pytanie czy jest to prędkość ograniczona czy moja bryka poprostu już nie daje rady) średnia prędkość jazdy do amsterdamu to 160 - 170 km/h ,srednia prędkość do londynu to 120 - 130 km/h ilość wlanego paliwa to 104 litry ja jestem zadowolony a co wy myślicie pozdrawiam.

Opublikowano

Myśle, że Ci spalił w normie :good:

Mój przy jeździe 100% miasto pali 10,5

Miasto/trasa-srednio 8,5

trasa 6,5-8

Opublikowano

u mnie sprawdzone jest tak 120-130 7.1 140-160km/h 8.2-8.6 180-200 ok 10,5-11

Opublikowano

Jeśli interesuje Was spalanie S4:

Spokojna jazda:

to tak mniej więcej miasto 17-20

trasa ok 13l

Audi spala dużo więcej niż moje poprzednie e39 540 (silnik 4,4) Spodziewałem się mniejszego spalania wkońcu auto lżejsze.

Na pełnym zbiorniku na trasie max do 500km a w mieście 350km.

Opublikowano

Silnik 2,5 v6 Tdi 150 km w miescie 13-14 l

Opublikowano

Silnik 2,5 v6 Tdi 150 km w miescie 13-14 l

To trochę za dużo jak na ten silnik :no:

Opublikowano

1,9 TDi 130km ..... srednio 6,5 litra przy spokojnej jezdzie, dynamiczna - 7,5l. Natomiast trasa Białystok - Gdańsk trasa w nocy 80-140 km/h srednie 4,7 litra.

Opublikowano

ja nie wiem jak można zejść poniżej 5 literków, mi najmniej przy spokojnej jeździe i stałej prędkości ok. 110km/h spalił 5,1 litra ( na trasie Gdańsk - Warszawa )

Opublikowano

ja nie wiem jak można zejść poniżej 5 literków' date=' mi najmniej przy spokojnej jeździe i stałej prędkości ok. 110km/h spalił 5,1 litra ( na trasie Gdańsk - Warszawa )

[/quote']

w moim przypadku poniżej 5 litrów jest osiągalne tylko przy emeryckiej jeździe do 100km/h... ale to nie ma żadnej frajdy z jazdy, nie ma co oszczędzać, bo jak się przyśpiesza dynamiczniej i jeździ tak do 130 to spala 5.5 więc jest git :good: mówie tutaj o trasie Ślesin-Poznań, Poznań Ślesin w różnych warunkach pogodowych i drogowych :cool1:

Opublikowano

To co pokazuje na Fisie, nie jest zawsze zgodne z prawdą, czasami może oszukiwać.

Opublikowano

zdaje sobie sprawę z tego, średnia z 3000km mam 5.6, a jak liczę przy dystrybutorze to tak wychodzi 5.7 więc w miarę ok :wink4:

Opublikowano

w moim przypadku poniżej 5 litrów jest osiągalne tylko przy emeryckiej jeździe do 100km/h... ale to nie ma żadnej frajdy z jazdy, nie ma co oszczędzać, bo jak się przyśpiesza dynamiczniej i jeździ tak do 130 to spala 5.5 więc jest git :good: mówie tutaj o trasie Ślesin-Poznań, Poznań Ślesin w różnych warunkach pogodowych i drogowych :cool1:

u Ciebie akurat mnie nie dziwi wynik poniżej 5 litrów bo masz lżejsze auto ale w A4 Avant to nie wiem jak to zrobić :)