Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GILI nie uwierze, że w zimie 2.5 spali Ci mniej niz 10 l w miescie :gwizdanie:

Jeszcze nie wyjeździłem całego baku po mieście. :tongue4: Do najbliższego miasteczka mam 8,5km ,a przelecieć przez nie,jak splunąć.W trójmieście spalanie trudno określić,bo na kartuskiej można stać w nieskończoność :wallbash:
  • Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No mi napewno nie :naughty: i nigdy tak nie Twierdziłem wiec l.m. nie jest wskazana przy tej wypowiedzi

tyż prowda :wink4:

zwracam honor :wink4:

co do spalania to pisałes kiedys ze przy ostrej jeździe jest w stanie Ci tyle spalic

co prawda nie przypominam sobie tego twierdzenia, ale jeśli tak twierdziłem to myliłem się :> :naughty:

może inaczej, przy szybkiej płynnej jeździe wynik jak najbardziej do osiągnięcia, takie wyniki miałem zanim zacząłem jeździć z dzieckiem :cool1:

reasumując jeżdząc spokojnie, płynnie co ważne, 10-11 w mieście, ja podaje wyniki z baku, nie licze małych odcinków.

Natomiast A3 2.0T DSG fwd przy huraganowej jeździe na trasie w połączeniu z 200+ na autostradzie coś w deseń 18, tak więc moim <20 nie ma co marzyć :evil:

ale o tym też mówiłem, dla porównania jadące za tą a3, a6 3.0tdi ~11-12, ale że nie ja jechałem to wierzyć mi się nie chce, że tylko tyle :cool1:

Tak mają zaturbione benzyny, bez względu czy to evo ,impreza czy taki mój dupowóz.

Idziesz dnem nie ma co liczyć na 10 :naughty:

oczywiście evo czy sti ma dolną granice wyżej niż mój ale i górną wyżej :naughty:

taka generalna zasada :>

tak więc prosze mi tu nie zarzucać, że mało pali, bo są to moim zdaniem ekstremalnie niskie wyniki :wink4: :>

wspólczynnik frajdy do spalania tfsi ma bardzo ok :good:

a na karty wpadne, tylko muszę najpierw poćwiczyć, bo widziałem wyniki poniżej 18, a niedawno byłem sprawdzić jak się jeździ i równe 18 wszystkim co mi się udało, tak więc chyle czoła przed szybszymi :good: póki co :wink4:

ale epopeja, dobrze, że chociaż trochę na temat :gwizdanie:

Opublikowano

Moja A4 miasto Kraków odcinki po około 20-30 km obroty około 2000 obr/min to spalanie wyjdzie jakieś 7.5L/100km,natomiast odcinki typu dom->praca (1.5km),praca->dom; dom->dziewczyna->dom (3km) i inne podobne to spalanie wyjdzie jakieś 10L/100km wiadomo zimny silnik nawet nie zdąży się zagrzać. Natomiast trasa nie ważne czy klima czy bez,obroty około 2tys to wychodzi jakieś 5L/100km nawet nieco mniej czyli 4.8L/100km :>

Opublikowano

cholera to moj 3.0 jest chyba zepsuty...

na FISIE twardo pokazuje mi 10,1 to mowie sobie srpawdze ile naprawde łyka...

zatankowalem do fulla zrobilem 715 km i wlalem 58 litrow ;o ...

czyli spalanie ponizej 8,5 litra... a wolno to ja nie jezdze.

tak pol na pol miastoo/trasa.

mysle ze spokojnie wyrabiam sie w 10 z moim automatem...

chyba bede dalej sledzic spalanie bo cos ciekawe wyniki :D

Opublikowano

Moje kochanie przejeżdża na baku:

- po mieście 550-600km (ekonomicznie)

- na trasie 700-750km (j.w.)

Jak na benzyne to chyba nieźle?

Opublikowano

Jak spadly temperatury, to ostatnio robie jakies 500km (tylko wawa w godzinach szczytu) i wlewam 56l.

Opublikowano

Jak spadly temperatury, to ostatnio robie jakies 500km (tylko wawa w godzinach szczytu) i wlewam 56l.

Takie uroki mieszkania w stolicy :wink4:
Opublikowano

hmmm ja robie ok 450 na baku w miescie a pojemnosc baku chyba podobna

Opublikowano

480-510 kilometrów na baku... 64 litry ... dane oczywiście z miasta, czyli wychodzi na 13litrów z hakiem... jazda w miare bryczna. Trasa od 7,5 ale bardzo ciężko tak jechać :naughty:

Opublikowano

Dzis dobilem do 510 i jestem tuz przed rezerwa i wleje pewnie znowu 56 :wink4:

a6 3.0tdi ~11-12, ale że nie ja jechałem to wierzyć mi się nie chce, że tylko tyle :cool1:

A moim zdaniem to prawda :tongue4:

Opublikowano

Chłopacyyyyyyy, czy to normalne że od momentu przejścia na zimówki i przy temperaturach cały dzień oscylujących wokół zera zauważyłem zwiększone zużycie paliwa? Tak mi coś podchodzi pod 5.6l/100km, wcześniej to było nieco mniej jednak. Po ostatnim tankowaniu zauważyłem, że troche szybciej tego paliwa ubywa niż wcześniej. Ostatnim razem zrobiłem na baku 1350 i jeszcze pokazywał 50km zasięgu a teraz jest zrobione 1130 i zostało mu niby na 140 km i za chwilę rezerwa się zaświeci.

Opublikowano

Chłopacyyyyyyy, czy to normalne że od momentu przejścia na zimówki i przy temperaturach cały dzień oscylujących wokół zera zauważyłem zwiększone zużycie paliwa? Tak mi coś podchodzi pod 5.6l/100km, wcześniej to było nieco mniej jednak. Po ostatnim tankowaniu zauważyłem, że troche szybciej tego paliwa ubywa niż wcześniej. Ostatnim razem zrobiłem na baku 1350 i jeszcze pokazywał 50km zasięgu a teraz jest zrobione 1130 i zostało mu niby na 140 km i za chwilę rezerwa się zaświeci.

Chłopaku jesteś mistrzem ekonomicznej jazdy :naughty: Wyższe spalanie to wina niższej temperatury,raczej nie opon.Moje auto ostatnio pali mniej,bo większość przelotów mam na trasie,a jak jest ślisko to się jeździ wolniej dlatego spalanie mam jak w 1.9 :wink4:
Opublikowano

moja jazda wygląda tak, że odpalam silnik, wyjazd z garażu potem 200 metrów drogą do dwupasa i potem już dwupasem bez korków 55 kilometrów z czego 3/4 na piątym biegu bez przerwy i tak aż na parking. Po południu to samo w druga stronę. Nogę mam lekką więc stąd te duże zasięgi ale mimo wszystko coś mi się ostanio nie spodobał ten samochód. Jutro znowu tankowanko pewno to zalejemy do pełna i zobaczymy co ta małpa wymyśli.

Opublikowano

W 1.9 takie spalanie jest całkowicie normalne.

Niższa temperatura podnosi spalanie i opony zimowe przy tej samej szerokości również (lamelki).

Opublikowano

U mnie spalanie około 8.8 litra na 100km w trasie a około 9.2-9.4 w cyklu mieszanym. Miasto do 15 litrów(ale tzreba się postarać średnio około 10). Największa ekonomia moge sie pochwalić spalanie około 6.8 litra ale to nie jazda tylko toczenie :>

Opublikowano

ja po zmianie oponek z 225/45/17 na zimowe 195/65/15 w paliwie nie odczułem zmniejszenia spalania non stop na poziomie 14 L jazda po mieście ale autko zdaje się żwawsze no i lżej kierownica się kreci :)

Opublikowano

Moja 1,8 po miescie 610-620km.

W trasie 700km

Opublikowano

Dziś padł rekord :)

6,5 l na 100 :)

Opublikowano

Dziś padł rekord :)

6,5 l na 100 :)

6,5 l czego?

Opublikowano

Pewnie ropy :naughty:

Mi dzis spalil 9,7 (po miescie), z rańca. Normalna jazda miejska, i niech nikt nie mowi, ze nie da sie zejsc 2.5 ponizej 10 :naughty: